Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт от общинска полиция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А при нас е въведена ето такава практика http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1294552 всеки може да изпрати снимка щом види нередност. Аз я одобрявам.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Kay_ написа:
      ........ И минават двама души-дум на предния джам фиш-а правят 2-3 снимки за албума и си заминават. Не съм чул някой да успя да оспори (а желаещи много имаше). Фишовете бяха с размер 10-20лв.
      Имам поне 20 такива. Първия го платих и се оказа, че съм най-големия будала. Следващите ги мятам, местя от единия в другия крачол и продължавам. Така е от поне 5 години и нямам последствия. Това се отнася за бележките по чистачките за паркиране в зелена зона. Консултирах се и с жената(македонка юрист) и тя ми каза, че няма никакво основание да си плащам- просто не съм го намерил под чистачката лисчето. Това е.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
        Kay_ написа:
        ........ И минават двама души-дум на предния джам фиш-а правят 2-3 снимки за албума и си заминават. Не съм чул някой да успя да оспори (а желаещи много имаше). Фишовете бяха с размер 10-20лв.
        Имам поне 20 такива. Първия го платих и се оказа, че съм най-големия будала. Следващите ги мятам, местя от единия в другия крачол и продължавам. Така е от поне 5 години и нямам последствия. Това се отнася за бележките по чистачките за паркиране в зелена зона. Консултирах се и с жената(македонка юрист) и тя ми каза, че няма никакво основание да си плащам- просто не съм го намерил под чистачката лисчето. Това е.
        Ами снимките? То вярно, че може да ги правят само за да стряскат и ние като студентчета 20-22 годишни бягаме да плащаме. Чудел съм се на хората-какво толкова трябва да си сгафил, че да те пуснат с един кочан и химикалка да обикаляш като будала по улиците.
        ФИАТ- Пътят е само формалност
        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
        -----------------------------------------------------
        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Ба ли ги снимките. Никаде не се отразява, че дължа нещо. Нито в община нито в КАТ.
          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

В Бургас общинските актове след изтичане на срока за плащане се предават на частни съдии изпълнители. Събират го доста бързо и ефективно.На познат за 80лв. му сложиха запор на част от заплатата. Явно това е единственият работещ начин за събиране на глоби.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Тия фишове като цяло са странни. Хубаво да не се спира на зелена площ. Ама голяма част от градовете нямат устроени достатъчно места за паркиране и хората къде да спират. Има си и шматки, които нарочно го правят. Но цялата картинка е малко омагьосан кръг. В Младост съм виждал как детска площадка след 19:00 става паркинг и на другия ден сутринта пак е площадка за децата.

Коментар

Често срещан проблем е ,че наш Ганьо иска автомобила му да е паркиран пред хола. Заради едните 50-100метра масово се паркира по тротоари и градинки.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                  Често срещан проблем е ,че наш Ганьо иска автомобила му да е паркиран пред хола. Заради едните 50-100метра масово се паркира по тротоари и градинки.
                  Не съм съвсем съгласен с теб. Както каза колегата по-горе, няма достатъчно обособени паркоместа в по-големите населени места за живущите в близките сгради. Където имаше възможност да се паркира по улиците, без да се пречи на движението, наслагаха знаци забраняващи спирането и престоя на МПС, включително и табелките с репатраците. Повечето паркинги пред блоковете предлагат по 3- 4 паркоместа за вход с 20 + апартамента. Това не е нормална държава. Тук ни нагъчкаха сградите на една плюнка разстояние, а никой не направи един нормален паркинг покрай тях. Нищо не пречи да се изградят паркинги на няколко нива, които да поемат автомобилите на хората които няма къде да паркират. Съгласен съм да си плащам някаква разумна такса за такъв паркинг, вместо да се чудя къде да паркирам и дали няма да получа някоя гадна глобичка за това че съм застъпил малко от тревната площ пред блока. Ама то по-лесно е да бъде налаган рекет на водачите на МПС вместо да се направи нещо разумно.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Покрай блокчетата, където живея щеше да има места ако нямаше семейства с по 3-4 коли (от които 2 се движат 1 път седмично).Предложението за паркинг на няколко етажа е много хубаво, НО не е толкова лесно. Би било хубаво един такъв паркинг да облужва по няколко блока-да кажем с капацитет 100-150 места (може и повече). Възникват въпроси! На чия земя ще се построи, кой ще даде пари да се построи...и най-важното кой ще потдържа това съоръжение. Не става нещо да го пльоснеш ей така. След 5-10-15 години започва разрухата и ако не са взети навреме мерки, няма файда, че е направено. Примери колкото искате имаме. Освен това ако има такива места ще е хубаво да има камери, пазачи, да си имаш място и да си знаеш, че си е твое. Всяко нещо се заплаща. Я кажи на хората, че ще им направиш паркинг и ще трябва да дават по 20-50лв на месец и не може да спират пред блока. Малиии ще настане масов ужас. За това казвам, че сме в един омагьосан кръг. Искаме от пръдня боя да направим. Е няма как да стане. Всяко нещо се заплаща. А на нас пари не ни се дават. Защо? Щот нямаме. Защо нямаме? Отиваме в една друга тема във форума, където знайни и незнайни икономисти са я завзели

Коментар

То навремето имаше по 3 автомобила на вход,а сега са по 3 на апартамент. И кооперации с гаражи имаше,ама станаха на дюкяни. Все пак никой не ти е длъжен да ти осигури място точно пред входа. На мен лично не ми се спира пред входа поради същата причина. Паркинга винаги е препълнен,а на 100 метра места колкото искаш.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                        То навремето имаше по 3 автомобила на вход,а сега са по 3 на апартамент. И кооперации с гаражи имаше,ама станаха на дюкяни. Все пак никой не ти е длъжен да ти осигури място точно пред входа. На мен лично не ми се спира пред входа поради същата причина. Паркинга винаги е препълнен,а на 100 метра места колкото искаш.
                        Краси, знаеш ме къде живея, минавал си по Калофер и имаш идея за какво иде реч - едно и също е в цял Лазур, към 19:00 в радиус от 2 км няма 1 свободно място за паркиране, но пък онзи ден с охота ми взеха 240 лева общински данък МПС. Отделно разрешителни за стоеж се дават на сульо и пульо от 20 години насам, но така и не се наканиха да задължават всеки строител да осигори по 1 задължително паркомясто към апартамент. Поне на останалите свободни общински терени вместо да ги подарят срещу някой лев да ги направят многоетажни паркиги.

Коментар

Така де Марто,ама пари трябва да дойдат от някъде. Тия 240 лв. са за поддръжка на пътната инфраструктура.Не можеш да отречеш,че специално в Бургас се изградиха и доста нови паркоместа.http://news.burgas24.bg/440308.htmlhttp://news.burgas24.bg/427511.htmlhttp://news.burgas24.bg/498988.htmlhttp://news.burgas24.bg/449586.htmlhttp://news.burgas24.bg/487252.htmlhttp://news.burgas24.bg/479499.htmlГоляма част от тези които са обещани в последният линк са вече релност.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Краси и сам знаеш, че тези бройки паркоместа са смешка. На един 8 етажен блок с 4 входа и по 3 апартамента на етаж му трябват минимум 96 паркоместа.Този блок като е заобграден от 3 кооперации от по 5 етажа и 3 апартамента на етаж (в най-добия случай), който по проект има 3 гаража, превърнати в махленски бакалии вдигат бройката с още 45 места и изведнъж се оказва, че трябва да вървиш и да буташ количката на детето по улицата, защото тротоара е зает по цялото си протежение от паркирани автомобили, а на празните места вместо плочки има кални дупки. С цялото безобразно стоителство вътре в града за последните 15 години скоро оправия няма да има.Пари нямаше да трябват ако бяха задължили всеки пишман сроител да си гради инфраструктура и да осигури места за паркиране на всеки новодомец. С построеното вътре в града можеше да се вдигнат 2 нови жилищни комплекса с достатъчно места за градинки, паркове, паркинги и всичко необходимо. И сега щеше да сме истински европейски град. Но алчността винаги е вървяла ръка за ръка с властта. За шепа жълтици и майките си ще продадат. И като гледам застрояването продължава с пълна сила и то точно на пъпа на града в едно с новият подлез под Альошата никнат 2 огромни многоетажни сгради. На тях къде ще са им паркоместата ?

Коментар

Знам. Точно както и ти знаеш,че специално във твоят квартал местата са "златни" и никой няма да построи паркинг,вместо кооперация. То в комплексите стана трудно паркирането,а ти в централната част искаш места.
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Общинските служители се мислят за голямата работа и много дразнят

Коментар

Working...
                                X