Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко надценка си слагат бензиностанциите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

spark написа:
    От едни складове за домашни потреби като пазаря мопа е 1.55лв, в Кауфланд 1:1 същия е 2.99лвЖелезен макетен нож - 4лв, същия в Мастерхаус - 9лв...кой как те прекара.
    Абе не е точно така. И моя стария газов клапан е Ловато и ми го дадоха за 20лв. Изкара 3к км. Ако искаш ще ти го дам за 10лв. Я запалиш я не с него.
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

M5kov написа:
      И от мен - искаха ми 12 лв. за H7 в Лукойл... Дори не беше някаква "маркова".Естествено, че не я взех. За още толкова ще си взема ксенон
      Ами ако беше към 23:30 ч. и ти предстоят ~ 500 км. нощно покрай 10 -тина полицейски поста ... и 30 лв. ще дадеш, иначе става много неприятно Случвало ми се е. Точно така дадох на Лукойл в Разград ония 13,80 лв., а в Русе на една малка бензиностанция пак на същата верига - 4,20 лв. за Н7. Пак казвам - зависи от местоположението на бензиностанцията. Дори и цената на горивата се влияе от това. В Русе, на бензиностанция навътре в града на която и да е верига, горивата са с 2 ст. по-евтини, отколкото на тези които са разположени на "международното" , дето минават транзит ТИР -ове и хора от други населени места. При останалите стоки също има такава зависимост в цените.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

u_bo написа:
        Ако такава им е надценката за крушката, как да им вярвам че повишения ми разход и лошото вървене когато зареждам от тази верига е случайно? Няма как някой свикнал да слага директно 100% надценка за нещо което му го доставят в обекта, да не пипа горивата с техните маржове от по 8 - 15 % .
        Не е нужно да им вярваш. Трябва само да купуваш. Все пак си купи крушка със 100% надценка, нали? Следователно надценката им е оправдана и нормална - нямаш основание да си недоволен. Трябва дори да си доволен - според Адам Смит, алчността и егоизма на търговците е директно полезен за цялото общество и за тебе в частност. Тоест и да ти продадат нещо скъпо и некачествено - търпи, така допринасяш да доброто на цялото общество.
        Fiat Ritmo 105TC
        1600cc 105к.с.

Коментар

Добре де, то изобщо не е сложно - опитах се да подскажа на предишната страница Сметнете разходите по съществуването на една такава фирма и преценете, вие за колко бихте продавали подобни стоки?!Тя и бутилка виски в магазина е 25лв., ама у дискотеката пиете шишето за 80лв.

Коментар

Не до разходи, а до "потребителско търсене". Щом се търси - значи може да се печели от това изделие. Като не познаваш града, няма да се набуташ из малките улички да търсиш ламБа за фара, ами ще си купиш от бензинаджийницата на "главния" път. Що да не ти смъкнат гащите с цена, като могат ?
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Защото има много хора, които просто няма да купят Много са факторите....

Коментар

Ако имаш комплект резервни крушки и бушони, няма да се налага да купуваш от бензиностанции. В някои страни е задължително да ги имаш. Друг въпрос е дали можеш да я смениш на някои модели...
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

То нали и в България е препоръчително да си имаш резервни крушки
                  Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Бе то и мозъкът, и мисленето са препоръчителни...
                    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

По цял свят бензиностанциите продават най-скъпо. Не виждам какъв е проблемът - не е жизнено важно да си купиш сандвич, вода или каквото и да е от там. А иначе тази крушка съм я купувала за почти 10 лева от магазин за авточасти - така че не бих казала, че е толкова скъпо.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

pr_00f написа:
                        То нали и в България е препоръчително да си имаш резервни крушки
                        Затова 1 комплект 2бр H1 си купувате за 5-10 лв .... и винаги си имам крушка в мен дори и ако изгори без да видя и ме спрат имаш право да си я смениш пред тях без да те глобят В случая ти спестява 200 % надценка и ядове И една кутийка със размери на цигарена кутия не вярвам да ви заема много място в багажника ( жабката )
                        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Ние дори сме облагодетелствани, защото резервните крушки си ги носим в бронята, във фаровете за мъгла, понеже и те са Н1
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                            Ние дори сме облагодетелствани, защото резервните крушки си ги носим в бронята, във фаровете за мъгла, понеже и те са Н1
                            Тъй, тъй!В интерес на истината в колата имам всякакви резервни крушки - вкл. за ксенона. Към надценките в бензиностациите съм без отношение - оттам купувам само бензин, цигари и кафе - но не мога да отрека, че си паднах на *** във Франция, където в една бензиностанция до хотела магазина беше на Карфур. Разбих се да се глезя. Бих пазарувал редовно, ако и някоя от нашите вериги бензиностанции направи подобно нещо. Биндзин от ОМВ купувам само в краен случай, щото на мойта прахосмукачка не й понася.
                            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

johnfound написа:
                              Обяснявам, за тези които още не са включили:Подобна ситуация с ценообразуването е нормална, очаквана и желана при пазарната икономика. Оплакването на u_bo щеше да е нормално и очаквано при социализма, когато съществуваше понятие "себестойност" и стоките се продаваха на цени според това колко струва да се произведат или доставят. (Дори повече, въпросните бензинджии, посмели да вдигнат цените, можеше да бъдат уволнени и дори съдени). В пазарната икономика, цената се определя от критериите за максимална печалба, а надценки от 100..200..300% са нещо съвършено нормално. (Впрочем, там където цените са по-ниски, критериите пак са за максимална печалба, просто там пазарът е друг и максималната печалба се постига при друга надценка).Така че, това е което искахме (изобщо народа) като скачахме по площадите - свобода, демокрация и пазарна икономика. Няма какво да мрънкате. :P
                              На това горе, му се казва миш-маш. Сериозна бъркотия си забъркал, колега и си я докарал до никъде. Чул си нещо, но то така ли е или не е и ти сам не знаеш...Препоръчвам ти, повече никога да не се изказваш на тема икономика, продажби, надценки, себестойност и др. подобни, защото приличаш на Бойко Борисов!!!Иначе, аз се чудя на колегата - в магазините по левче има крушки по 1-2 лв. Карам с такива от години - светят по видимо същият начин, и вероятно за мой късмет - достатъчно дълго...произведени на същото място, където вероятно и Нарва - в Китай и Тайван.Купи си 10-на и реши проблема за тази година и това е.

Коментар

knososs написа:
                                На това горе, му се казва миш-маш. Сериозна бъркотия си забъркал, колега и си я докарал до никъде. Чул си нещо, но то така ли е или не е и ти сам не знаеш...Препоръчвам ти, повече никога да не се изказваш на тема икономика, продажби, надценки, себестойност и др. подобни, защото приличаш на Бойко Борисов!!!
                                Бре, бре, дойде експерта по икономика и ми даде препоръки и ценни указания. Вероятно колега работите като преподавател по икономика? Кое в моето некадърно творение подразни вашия остър като бръснач ум? И въобще, защо "като" Бойко Борисов. Това е Интернет, може да съм Бойко Борисов.
                                Fiat Ritmo 105TC
                                1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                                X