Повече няма хваля никоя бенДзинЪджийница с ниските им цени Вчера отивам да взема от евтините крушки и ... 15.00 лв. бройката Сменили фирмата. Взех от Практикер на тънка лайсна, ама и там имаще от "златните". А на тия дето си мислят, че по-скъпите крушки изкарват по-дълго, или светят по-добре - илюзия, момчета Всичките са един дол дренки. На буса съм слагал и от 14 лв. и от 4 лв. , все толкова светят и все толкова изкарват. Раликата е в опаковката.
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Не е до цената, а до крушката. Сложи един найтбрейкър, пък да видим пак толкова ли свети. Една идея по-скъп е, ама разликата е все едно да имаш и да нямаш крушка.
Не е до цената, а до крушката. Сложи един найтбрейкър, пък да видим пак толкова ли свети. Една идея по-скъп е, ама разликата е все едно да имаш и да нямаш крушка.
Не е като да не съм слагал.Верно, свети малко по-добре, но моите изкараха 3 месеца (по-дълго изкаралата, първата изгоря след месец).То на опаковката им си пише, ако се загледаш, че са с по-къс живот.Ей на (последното сравнение):
Де да знам. Моите светиха към 3,5 години преди да сменя фаровете. Сега вече едната трябва да е почти на 6. Дали още свети се надявам да разбера в най-скоро време. По въпроса за светимостта, отначало бях сложил някаква Нарва, щото по-принципа за средната цена много рядко съм се прецаквал. Скапахме се със жената на смени да караме по новоположения асфалт по пътя Сф-Търново. Прибрах се и на другия ден взех найтбрейкърите, щот са по евтини от Филипс-там-кво-беше. Еми нямаше нищо общо. Поне на бравата е голяма разликата.Ред. Рефлекторите ми не бяха нагорели.
Не е толкова важна крушката според мен, по-важното е рефлектора какъв е и в какво състояние, както и пластмасата на самия фар. А иначе спасението при мен беше лупи с ксенон 35 W, е няма такъв кеф.
нито крушката нито рефлектора са важни ,когато някой шофира с от 3-ти диоптър нагоре :D Преди да си трошите фаровете от смени отидете си направете един преглед на очите ,хем по -евтино ще ви излезне
Аз пък предлагам да дам 10лв на ръка, и да ми произведете крушка за тия пари. И след като успеете, ще съм съгласен със всичките ви аргументи. Това за анти-пазарните люде. Другия тънък момент е че в левчето Нарва не е Нарва, само на опаковката така пише. А светенето е ясно, светят колкото да отбият номера. А пазарната икономика си е пазарна икономика и на който това не му харесва, нека да спре да опитва да си продаде възможно най скъпо труда и тогава да протестира. Или да хваща пътя към Севрна Корея или Куба, там чувам че било комунизъм. Завършен.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Ако погледнем от друга страна въпроса с цената,тогава защо от по-големите надценки,съответно печалби,служителите на дадена фирма не получават и по-добро заплащане?Защото сме в България.
Аз пък до колкото знам бензиностанциите на големите вериги се дават на консигнация или там както се казваше...построяват я, Пенчо им дава милионче и почва да си я ползва като сам си плаща за горива, масла и стоки в магазина, съответно сам си определя и цените. Затова има и разлика в бензиностанциите на една и съща компания. Демек зависи колко е лаком собстеника или там наемател ли се води не знам. Но няма да се мине ако съседа отсреща на булеварда дава крушки за 12 лв. и му се купват той да се мине да ги пуска по 4 лв.същото важи и за горивата. като трябва да ги свалят цените и се дебнат едни други кога са ги сменили да не се минат случайно.Както каза колегата над мен, в България сме!
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Аз всъщност изобщо не разбирам смисъла на темата!!!Като не ти харесва цената - НЕ КУПУВАШ!Какъв е проблема?!?Надценките на всички стоки в България се движат между 50 и 1000%.Никой не ви кара да купувате нещо, ако ви се струва скъпо.Купете си крушки според джоба си, носете си ги в колата, и си ги сменяйте като изгори.
Аз всъщност изобщо не разбирам смисъла на темата!!!Като не ти харесва цената - НЕ КУПУВАШ!Какъв е проблема?!?Надценките на всички стоки в България се движат между 50 и 1000%.Никой не ви кара да купувате нещо, ако ви се струва скъпо.Купете си крушки според джоба си, носете си ги в колата, и си ги сменяйте като изгори.
Проблема е, че бензиностанциите у нас дерат кожи.Иначе си на 100% прав.
Проблема е, че бензиностанциите у нас дерат кожи.Иначе си на 100% прав.
Точно щото съм 100% прав, горното ти изречение няма смисъл.Спирал ли си на ОМВ на магистралата?Чакал съм по 15-20 минути за да си платя горивото.Пълно е с хора, купуващи си сандвичи по 5-6 лева, кафе по 2 лева, вода (0.5 мл) от 1.50 до 5 лв (разни вносни), и каквото още се сетиш.ПЪЛНО Е.Трябва да си луд, за да намалиш цените, след като при тези уж високи цени клиентите се блъскат един в друг.Аз лично бих ги увеличил още.Такива са законите на пазарната икономика.Замислете се бе! БЕНЗИНОСТАНЦИЯ! За бензин. Айде, от мен да мине, и за нафта, пропан-бутан и метан.Не е магазин за авточасти, нито за храна.Аз от бензиностанциите купувам само гориво, и вода и кафе понякога, при това от Лукойл (където цените са приемливи).
Аз пък до колкото знам бензиностанциите на големите вериги се дават на консигнация или там както се казваше...построяват я, Пенчо им дава милионче и почва да си я ползва като сам си плаща за горива, масла и стоки в магазина, съответно сам си определя и цените. Затова има и разлика в бензиностанциите на една и съща компания. Демек зависи колко е лаком собстеника или там наемател ли се води не знам. Но няма да се мине ако съседа отсреща на булеварда дава крушки за 12 лв. и му се купват той да се мине да ги пуска по 4 лв.същото важи и за горивата. като трябва да ги свалят цените и се дебнат едни други кога са ги сменили да не се минат случайно.Както каза колегата над мен, в България сме!
Франчайз се казва ... Обаче, поне за ОМВ съм сигурен, че цените се определят централно!Но какъв е проблема, в края на краищата? Всеки собственик или наемател на търговски обект си прави сметката как да продава ... Механизма за регулиране са клиентите - не купуват, сваляш цената!
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар