Здравейте колеги,смятам скоро да си сменя адресната регистрация(личната карта) и официално да стана софийски гражданин, книжката ми също изтича, така че и тя ще мине по каналния ред. Обаче не знам дали трябва си сменя и рестрацинния номер на колата, тъй като той е хасковски. От там предполагам, че и в общината ще трябва да се разправям и да я пререгистрирам.Моля ако някой има опит с подобна бумащина да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на рег. номер след смяна на адресна регистрация
Collapse
X
-
При всички положения, ако колата е на твое име, след смяна на личната карта на нов адрес в друг град, би следвало да смениш и табелите. Около 60 лв е гимнастиката, и половин ден време. Друг е въпроса дали искаш да ги сменяш, защото не съм сигурен дали е задължително. Трета гледна точка, е че май по добре в София да си със софийски табели, отколкото с хасковски.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
Re: Смяна на рег. номер след смяна на адресна регистрация
Milko.Punto написа:Здравейте колеги,смятам скоро да си сменя адресната регистрация(личната карта) и официално да стана софийски гражданин, книжката ми също изтича, така че и тя ще мине по каналния ред. Обаче не знам дали трябва си сменя и рестрацинния номер на колата, тъй като той е хасковски. От там предполагам, че и в общината ще трябва да се разправям и да я пререгистрирам.Моля ако някой има опит с подобна бумащина да сподели.
Коментар
-
За разлика от в по-малките градове, където чуждия номер е повод катаджиите да те спрат, а старците пред блоковете да мрънкат, че им спираш на местата, в София няма значение с каква регистрация си.Има обаче един недостатък:Ако те снима камера, всеки път ще трябва да ходиш до Хасково да се оправяш.Иначе, Явор е прав, по закон уж трябва да смениш регистрацията, ама не е разписано точно и ясно.Пише единствено, че колата се регистрира по постоянния адрес на собственика. За пререгистрация нищо не пише.И няма предвидено наказание за това, тъй че споко.
Коментар
-
Само дето в Хасково данъците са почти двойни и нагоре на тези в София. И да ви кажа май само заради това си струва. Особено за коли под 100 коня. Пример - пунто 60 коня - при нас - 53лв, в София - 33лв. Има калкулатори, на които това може да се провери.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Не е задължително! И до този момент Пасата ми с търновска регистрация си се движи. Софийската ми лична карта е от 2005 г. Единствено, както ти казаха и колегите, да си направиш сметка с разходите по смяната и плащането, което трябва да се извършва в общината където е регистрацията.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
chaveto написа:Мен ако ме питате е редно да си плаща данъците в София, все пак тук се движи този автомобил.
Коментар
-
Не е задължително,но ти го препоръчвам.1.Данъците в София са ниски.2.Който квото ще да си говори,но СТ,Х и У в София ги спират на поразия.3.При евентуални глоби или други неща свързани със КАТ,няма да ти се налага да ходиш винаги до Хасково.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Immortal написа:chaveto написа:Мен ако ме питате е редно да си плаща данъците в София, все пак тук се движи този автомобил.
Коментар
-
Princo написа:Не е задължително,но ти го препоръчвам.1.Данъците в София са ниски.2.Който квото ще да си говори,но СТ,Х и У в София ги спират на поразия.3.При евентуални глоби или други неща свързани със КАТ,няма да ти се налага да ходиш винаги до Хасково.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Immortal написа:chaveto написа:Мен ако ме питате е редно да си плаща данъците в София, все пак тук се движи този автомобил.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
pavyan написа:Само за сведение и прегледност-по Татово време имаше данък телевизор.Имаше и книжка,в която като отидеш в пощата)такава беше в Овча купел)ти го записваха.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Princo написа:2.Който квото ще да си говори,но СТ,Х и У в София ги спират на поразия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар