Привет. Имам таблет който вградих в колата за музика и навигация, но е от онези най-евтините китайски, и проблема му е че батерията която са сложили в началото издържаше около 2 часа при употреба, а сега го докарва до около час. Та искам да я сменя защото когато колата е загасена, зарядното не зарежда и се сещата какво следва. Та гледах в един сайт и намерих на прилична цена други батерии които са 4800mAh и 6000mAh, с които си мисля че ще издържа доста повече. Но понеже не съм много на ти с тези неща, искам да разбера, дали ще е проблем по-големите mAh, защото оригиналната му е около 3000mAh.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Батерия за таблет - замяна с по-голяма...
Collapse
X
-
sa6obravoto написа:Това е вариант, за който не се бях сетил. Обаче няма ли опасност да претоваря инсталацията, примерно при отваряне на врата, защото съм сложил и осветление на пода, а зарядно което използвам дава 3А изходен ток,2 от които са за таблета за да зарежда нормално?А и зарядното не е 3 ампера а до 3 ампера, т.е макс 3 ампера да се изтискат от него.
Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Доста батерии може да се вградят. Номера е дали ще успява да я зарежда както трябва. Според мен не трябва да се слага два пъти по-мощна от оригиналната, защото няма да има правилен заряд. Ама де да знаеш китаеца какво е набутал вътре, може и всично да е наредNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Мхм ясно. Явно ще го свържа към плафона. обаче като ползвам обикновенно зарядно и има едни гадни звуци ако съм го свързал през AUX на радиото. Ако купя някое от тези http://www.zahranvane.com/index.php/...&category_id=0 дали проблема ще изчезне?Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Аз съм го вързал на постояния + от касетофона. на бушон 10А е този кабел. А твоето зарядно да дърпа максимум 3А и то на 5Волта а на 12 ще е малко над 1А. така, че споко свързвай с едно копче и не се коси.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Най-вероятно няма да има никакъв проблем с по-голямата батерия. При Нокия например няма такъв, а пък при китайците съвсем. Пък и всяка батерия си има вътре собствен чип, който управлява заряда, отделно има такъв в таблета.Естествено, смяната е безпредметна. Най-добре си го вържи направо, както казват колегите. За да не ти шуми ще трябва да си купиш зарядно за маркова техника, като гледаш да надвишава ампеража на твоето оригинално зарядно. Аз съм си взел едно за Том Том и нямам никакви странични шумове. С обикновеното е все едно, че имам турбо. И тоя звук всъщност хич не е лош Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Да, реших че ще го вържа към постоянен+ (аз ще използвам един от пиновете на кутията с бушони на усилвателя) обаче за звука четох, че трябвало зарядното да е с импулсен модул, за да не пращи. Като компонент го имало и в по скъпите радиа и можело и от там да се вземе,но нямам такова непотребно и за това гледам от този вид (ако не отовря линка се води: "DC/DC Импулсен модул за понижаване на напрежение") : http://www.zahranvane.com/index.php?...&product_id=59 и се чудя дали ще има ефект.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Не ги разбирам тия новите магии. Чисто физически, 10кХц ще си се кодират във 105 като стой та гледай и пак ще си ги чуваш на колоните. Едно време за филтриране на такива гадости единствено разни кондензатори вършеха работа. Ако тия двете цилиндърчета са кондензатори, сигурно и те ще свършат работа.Забрайх да кажа, че при мен "турбото" свири само при включени ксенони. Иначе нямам никакви смущения с най-прост преходник 12 към 5 В. В последното си мнение говориш за пращене. Това вече отива към лоша връзка в инсталацията. Смущенията, които могат да се филтрират, са постоянни шумове с установена честота, която обикновено се влияе само от оборотите на двигателя (динамото).браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар