Пререгистрацията ще се извършва с обновяването на автопарка или по искане на собственика на превозното средство, обясни Меглена Кунева03.11.2006Не се предвижда нова масова смяна на регистрационните табели на автомобилите след 1 януари 2007 г., когато страната ни вече ще е член на ЕС, увери министърът по европейските въпроси Меглена Кунева по време на парламентарния контрол.Пререгистрацията ще се извършва с обновяването на автомобилния парк или по искане на собственика на превозното средство, уточни тя.Вече 98% от българите имаме застраховка на автомобилите си, това дава повече сигурност на всички по пътищата, а и с това се изравняваме до нивата в страните от ЕС, добави Кунева.Във връзка с нейната номинация за български член на Еврокомисията, правителствената информационна служба съобщи, че премиерът Сергей Станишев вече е създал работна група, която оперативно да подпомага подготовката на Кунева при процедурите за окончателното й одобряване за еврокомисар.Ръководител на групата е посланикът ни към Европейските общности Станислав Даскалов. В нея са още включени още шефът на дирекция "Координация по въпросите на ЕС и международните финансови институции" в Министерския съвет Зинаида Велева, ръководителят на дирекция "Евроинтеграция" в МВнР Марио Милушев и др.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няма да сменяме пак номерата на колите заради ЕС
Collapse
X
-
Става дума за нещо съвсем друго. Имаше идея тия номера където сме сега, когато влезнем в ЕС да се сменят пак. На сегашните в синьото пространство от ляво на табелата в долния край има флаг-а на България, а идеята беше да се сложи знамето на ЕС. До колкото ми е известно сега само автомобилите които ще напускат България за по дълъг период ще бъдат задължени да пререгистрират автомобилите отново.
Коментар
-
The_Wicker_Man написа:Става дума за нещо съвсем друго. Имаше идея тия номера където сме сега, когато влезнем в ЕС да се сменят пак. На сегашните в синьото пространство от ляво на табелата в долния край има флаг-а на България, а идеята беше да се сложи знамето на ЕС. До колкото ми е известно сега само автомобилите които ще напускат България за по дълъг период ще бъдат задължени да пререгистрират автомобилите отново.
Коментар
-
И аз съм на това мнение. Да се вдигне процента на застраховките, да се изчистят крадените коли и да се свалят от отчет бракмите които не са мръдвани от години. Имам приятел който има бизнес в Гърция. Там са 3 вида табели. И 3-те са валидни. А Гърция е член на ЕС. И никой не може да ги накара да се пререгистрират освен ако не напускат територията на Гърция.
Коментар
-
The_Wicker_Man написа:И аз съм на това мнение. Да се вдигне процента на застраховките, да се изчистят крадените коли и да се свалят от отчет бракмите които не са мръдвани от години. Имам приятел който има бизнес в Гърция. Там са 3 вида табели. И 3-те са валидни. А Гърция е член на ЕС. И никой не може да ги накара да се пререгистрират освен ако не напускат територията на Гърция.
Коментар
-
peho написа:Как ще е безсмислена смяната на регистрационните табели,тоя на когото фирмата ги е правила,смяташ ли колко парички е прибрал от цялата работа.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
venco67 написа:Табелите се изработват от фирма "БМВ" /Безконтактни мултиплексорни вериги/ ООД, която е държавна, под юрисдикцията на министъра на ВР.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Това лято бях за малко в Белгия. Знаете ли какво правят хората там - ами лепят си -- кой как може -- едни лепенки като син кант с дванайсетте звезди от едната страна на номера и други лепенки с буквите ВЕ -- от другата страна. Отделно там номерът си върви с човека, а не с колата. Ако си сменяш колата, просто сваляш старите номера и ги слагаш на новата си кола. Е, има някакви формалности, но поносими.
Коментар
-
Rayo написа:Това лято бях за малко в Белгия. Знаете ли какво правят хората там - ами лепят си -- кой как може -- едни лепенки като син кант с дванайсетте звезди от едната страна на номера и други лепенки с буквите ВЕ -- от другата страна. Отделно там номерът си върви с човека, а не с колата. Ако си сменяш колата, просто сваляш старите номера и ги слагаш на новата си кола. Е, има някакви формалности, но поносими.
Коментар
-
Точно такава беше идеята - който иска - да си налепи лепенки. А е глупост да НИ ЛЪЖАТ, че знамето на ЕС е задължително за номера.НИКЪДЕ в ЕС няма такова положение.В обединеното кралство например по желание можеш да си сложиш символа на ЕС, знамето на ОК, знамето на Англия (респ.Уелс, Шотландия или С.Ирландия).В Белгия, както по-горе колегата споменава, номерата по нищо не приличат на европейските - мънички, червени, с размер по австралийския стандарт. Който иска, си слага отстрани лепенки със символите.В Гърция всички номера са валидни, и няма ограничение при напускане на страната с какви номера ще си.В Италия е същата работа.В Испания също са валидни и двата стандарта (тези, дето бяха като нашите, и новите, с трите букви отзад).При нас всичко се прави защото трябва да се приберат на хората парите.И извинявайте, ма 2 ламаринени табели, били те и от алуминий - 60 лв ?!?!?Ако бяха по 5-10 лв - на никой нямаше да му е проблем това.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар