Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помагайте с идеи за ремонт на външна стена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помагайте с идеи за ремонт на външна стена

Колеги така изглежда стената в момента предполагам е от влага или нещо такова нямам си на идея.Аз ще я почистя до здрава мазилка или каквото е то там отдолу здраво но въпросът ми е след това как се процедира в каква последователност и с какви мазила ли лепила ли нещо като основа на старото здраво отдолу полага ли се ?Интересува ме последователността какво ,как и така нататък.Предполагам има майстори тук във форума или поне хора който са по наясно с нещата от мен.
    Прикачени файлове
    Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
    Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

От къде идва влагата? Ако е от почвата - кофти, скъпо и трудоемко. Ако е от мокро помещение - решението е лесно Дай малко подробности.Това, което виждам от снимките е следното:Циментовата пътека около сградата е тясна, а има и плочки около нея. Да се отлее върху тях нова пътека с водоплътен бетон.Отводняването - улукът отива в земята, там всичко наред ли е? Трябва да се провери отводнителната канализация. Какъв е терена? Да не би къщата да е на баир, че не може да се прецени от снимките...

Коментар

мазилка

Сигурно най добре е да се изгони влагата но това е по трудно така че сваляш до здраво и такава мазилка ти трябва вар, цимент, пясък, добавки/ има доста дидове /http://proremonti-burgas.com/pages/uslugi-i-ceni/zamazki-i-mazilki.php
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Това затвор ли е, че има решетки на прозорците?Разбери откъде идва влагата първо, премахни причината и чак тогава ремонтирай стената. Ако има постоянна влага, каквито и гимнастики по стената да правиш, то влагата ще намери откъде да избие пак.
        Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Това което се отразява в прозорецата на първата снимка река ли е?
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Ами да ви напиша малко повече за къщата всъщност е много стара масивна каменна постройка още от едно време всъщност до къщата има и голяма църква това е църковен имот а тази точно стая с решетките е училищна стая вътре има е знаете кво има в една класна стая така отвътре тези стени са също толкова зле .Аз на този свещенника то монтирах на долния етаж една кухня разбирайте шкафчета по стените аспиратор и така нататък та той ме помоли да му оправя ако не отвън поне отвътре тази стая понеже там учат деца от селото то е едно малко китно селце много приятно ще пратя снимки на къщата в цял вид и на селцето да добиете представа не е на баир река наблизо няма.Ето малко снимки на къщата в цял вид проблемна е само тая стена отвън и вътре от всякъде другаде къщата е в отлично състояние .Утре ще кача снимки на класната стая да видите нея съм я почнал ударил съм две ръце такава някаква тяхна си изравнителна маса ще направа снимка на кофичката след втората ръка стана добре само трябва да се заглади и боядиса с латекс дано да откара някоя и друга година .
            Прикачени файлове
            Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Коментар

Humppa написа:
              От къде идва влагата? Ако е от почвата - кофти, скъпо и трудоемко. Ако е от мокро помещение - решението е лесно Дай малко подробности.Това, което виждам от снимките е следното:Циментовата пътека около сградата е тясна, а има и плочки около нея. Да се отлее върху тях нова пътека с водоплътен бетон.Отводняването - улукът отива в земята, там всичко наред ли е? Трябва да се провери отводнителната канализация. Какъв е терена? Да не би къщата да е на баир, че не може да се прецени от снимките...
              Улука наистина влиза в земята виж това е отлична идея да се провери отводнителната инсталация ще погледна утре .

Коментар

Re: мазилка

kluchar написа:
                Сигурно най добре е да се изгони влагата но това е по трудно така че сваляш до здраво и такава мазилка ти трябва вар, цимент, пясък, добавки/ има досва дивове /http://proremonti-burgas.com/pages/uslugi-i-ceni/zamazki-i-mazilki.php
                Ами Ключар до здраво имаш предвид да се махне това шупналото предполагам щото ако трябва да се кърти до тухла или камък каквото е там това е много трудоемко за сам човек които не се е занимавал много много с такива работи не бих се навил а и ще иде доста пара предполагам на господина мисълта му беше само това шупналото да се изчисти и да се измаже и боядиса да добие вид пък вика колкото изкара толкова и преди е правено но явно не е изкарало много.

Коментар

Къща

Като гледам по всички къщи и огради има влага и така са си го оставили Има сега доста подобрители който се слагат в мазилкита може някой да свършат работа Само не трябва да се запечатва че ще стане още по лошо /трябва да е нещо дишащо/Това май не е тук а на юг
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега, къде е това място, прекрасна природа се вижда от снимките Прилича ми на северна Италия.Има редица решения за хидроизолация, при които едно- или дву- компонентната хидроизолация се инжектира (под налягане) в конструктивният елемент. Ето едно четиво http://mibis-dv.com/zid.html

Коментар

Re: Помагайте с идеи за ремонт на външна стена

stivan_alone написа:
                      Колеги така изглежда стената в момента предполагам е от влага или нещо такова нямам си на идея.Аз ще я почистя до здрава мазилка или каквото е то там отдолу здраво но въпросът ми е след това как се процедира в каква последователност и с какви мазила ли лепила ли нещо като основа на старото здраво отдолу полага ли се ?Интересува ме последователността какво ,как и така нататък.Предполагам има майстори тук във форума или поне хора който са по наясно с нещата от мен.
                      Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
                      KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
                      Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Racer GT написа:
                        stivan_alone написа:
                        Сваляш това което е тръгнало да пада до здраво,мини и останалото ако можеш да изстържеш някоя част от боята,така че да остане до мазилка ще е супер. Новият слой който ще полагаш върху боята няма да се захване или поне няма да се задържи във времето. Щом си изстъргал проблемните области и това което падне от боята премиташ основата с метла за да паднат прахоляците.От тук на там ти прецени какво да ползваш-на пазара има доста хидроизолации и грундове за капилярна влага които биха ти свършили добра работа.Преди да купиш попитай дали може да се шпаклова отгоре върху него. Нанасяш,изсъхва и започваш да шпакловаш с теракол и мрежа за топлоизолации-правиш една ръка грубо с теракол 2м2-3м2 и полагаш отгоре мрежата за топлоизолация (режеш си парчета по два,три квадрата-горе долу толкова големи колкото си шпакловал или обратно шпакловаш толкова колкото са големи парчетата).Замазваш мрежата толкова че да се скрие в теракола,дори и да си личи или да прозира един вид мрежата ще направиш още един слой с теракола или с шпакловка за топлоизолация отгоре и ще стане.Стреми се за застъпваш парчета мрежа по около 15 см едно с друго. Един хубав фасаген и ще стане както трябва.Ако имаш други въпроси питай.Поздрави.
                        ... и преди да тръгнеш да слагаш какъвто и да било нов слой от какъвто и да е материал в/у стената си вземи бетон контакт, за да може да се получи по добра спойка старо-ново.
                        punto HGT

Коментар

Колега, какво точно имаш в предвид под "теракол"?Защото под това търговско наименование има много продукти с най-разнообразно предназначение, но не и такова, което ще свърши работа на колегата!

Коментар

didich написа:
                            ...
                            Бетон-контакта е за бетон, не напразно се казва така....

Коментар

Humppa написа:
                              didich написа:
                              ...
                              Бетон-контакта е за бетон, не напразно се казва така....
                              Не пречи ако свалиш до тухла да минеш пак с него, просто създава много добра основа за следващо покритие, за последен слой си вземи някаква мазилка за външно приложение направи я тип "драскана", получава се много добър ефект, мойта тераса е с такава мазилка, като вали дъжд се мокри и няма никакъв проблем след това.
                              punto HGT

Коментар

Working...
                              X