Колеги така изглежда стената в момента предполагам е от влага или нещо такова нямам си на идея.Аз ще я почистя до здрава мазилка или каквото е то там отдолу здраво но въпросът ми е след това как се процедира в каква последователност и с какви мазила ли лепила ли нещо като основа на старото здраво отдолу полага ли се ?Интересува ме последователността какво ,как и така нататък.Предполагам има майстори тук във форума или поне хора който са по наясно с нещата от мен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помагайте с идеи за ремонт на външна стена
Collapse
X
-
Humppa
От къде идва влагата? Ако е от почвата - кофти, скъпо и трудоемко. Ако е от мокро помещение - решението е лесно Дай малко подробности.Това, което виждам от снимките е следното:Циментовата пътека около сградата е тясна, а има и плочки около нея. Да се отлее върху тях нова пътека с водоплътен бетон.Отводняването - улукът отива в земята, там всичко наред ли е? Трябва да се провери отводнителната канализация. Какъв е терена? Да не би къщата да е на баир, че не може да се прецени от снимките...
-
Това затвор ли е, че има решетки на прозорците?Разбери откъде идва влагата първо, премахни причината и чак тогава ремонтирай стената. Ако има постоянна влага, каквито и гимнастики по стената да правиш, то влагата ще намери откъде да избие пак.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Ами да ви напиша малко повече за къщата всъщност е много стара масивна каменна постройка още от едно време всъщност до къщата има и голяма църква това е църковен имот а тази точно стая с решетките е училищна стая вътре има е знаете кво има в една класна стая така отвътре тези стени са също толкова зле .Аз на този свещенника то монтирах на долния етаж една кухня разбирайте шкафчета по стените аспиратор и така нататък та той ме помоли да му оправя ако не отвън поне отвътре тази стая понеже там учат деца от селото то е едно малко китно селце много приятно ще пратя снимки на къщата в цял вид и на селцето да добиете представа не е на баир река наблизо няма.Ето малко снимки на къщата в цял вид проблемна е само тая стена отвън и вътре от всякъде другаде къщата е в отлично състояние .Утре ще кача снимки на класната стая да видите нея съм я почнал ударил съм две ръце такава някаква тяхна си изравнителна маса ще направа снимка на кофичката след втората ръка стана добре само трябва да се заглади и боядиса с латекс дано да откара някоя и друга година .Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Humppa написа:От къде идва влагата? Ако е от почвата - кофти, скъпо и трудоемко. Ако е от мокро помещение - решението е лесно Дай малко подробности.Това, което виждам от снимките е следното:Циментовата пътека около сградата е тясна, а има и плочки около нея. Да се отлее върху тях нова пътека с водоплътен бетон.Отводняването - улукът отива в земята, там всичко наред ли е? Трябва да се провери отводнителната канализация. Какъв е терена? Да не би къщата да е на баир, че не може да се прецени от снимките...Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Re: мазилка
kluchar написа:Сигурно най добре е да се изгони влагата но това е по трудно така че сваляш до здраво и такава мазилка ти трябва вар, цимент, пясък, добавки/ има досва дивове /http://proremonti-burgas.com/pages/uslugi-i-ceni/zamazki-i-mazilki.phpМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Humppa
Колега, къде е това място, прекрасна природа се вижда от снимките Прилича ми на северна Италия.Има редица решения за хидроизолация, при които едно- или дву- компонентната хидроизолация се инжектира (под налягане) в конструктивният елемент. Ето едно четиво http://mibis-dv.com/zid.html
Коментар
-
Re: Помагайте с идеи за ремонт на външна стена
stivan_alone написа:Колеги така изглежда стената в момента предполагам е от влага или нещо такова нямам си на идея.Аз ще я почистя до здрава мазилка или каквото е то там отдолу здраво но въпросът ми е след това как се процедира в каква последователност и с какви мазила ли лепила ли нещо като основа на старото здраво отдолу полага ли се ?Интересува ме последователността какво ,как и така нататък.Предполагам има майстори тук във форума или поне хора който са по наясно с нещата от мен.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
Racer GT написа:stivan_alone написа:Колеги така изглежда стената в момента предполагам е от влага или нещо такова нямам си на идея.Аз ще я почистя до здрава мазилка или каквото е то там отдолу здраво но въпросът ми е след това как се процедира в каква последователност и с какви мазила ли лепила ли нещо като основа на старото здраво отдолу полага ли се ?Интересува ме последователността какво ,как и така нататък.Предполагам има майстори тук във форума или поне хора който са по наясно с нещата от мен.punto HGT
Коментар
-
Humppa
Колега, какво точно имаш в предвид под "теракол"?Защото под това търговско наименование има много продукти с най-разнообразно предназначение, но не и такова, което ще свърши работа на колегата!
Коментар
-
Humppa
didich написа:...
Коментар
-
Humppa написа:didich написа:...punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse