Днес реших да си закупя билети от esky.bg. За щастие или нещастие (не съм сигурен кое) изникнаха едни въпроси относно багажа, че когато стигнеш до плащането самия сайт показва информация, която може да се възприеме по два различни начина.Та реших да се обяда на посочените телефони. След дълго обяснение по телефона не се сещали какъв ми е въпроса и агента на телефона ми предложи той да направи резервацията за желаните полети, които съм избрал.Та когато стигнахме до начина на разплащане казах, че искам да плащам с карта.От другата страна ми бе поискан номера на картата и съответно "секретния" код за оторизация, написан на гърба на картата. Това всичко се случва по телефона.Аз естествено поисках информация как така ще ми искат такава информация по телефона. И как въобще някой ще ми иска това нещо.За това казах, че ще си направя поръчката през сайта и ще си платя с картата от там. Като веднага ми бе отговорено, че като си попълня данните в сайта, то същата тази информация пристигала при тях и те после ръчно въвеждали тази информация някъде си, за да ми удържат парите и ми намекнаха, че е все тая дали ще правя разплащането през сайта или директно ще им продиктувам номера на картата ми, заедно с кода за сигурност на тях в този момент.Аз попитах как ще ми гарантира служителя, че след като затворим телефона няма да се възползва от информацията, която съм му дал и няма да си купи нещо в някой произволен сайт.Естествено отговорът беше - а, ние след като си вземем парите, тази информация (за картата) я унищожаваме.
След този отговор просто им казах, че ако имам желание за покупка на билетите все пак ще се възползвам от плащане през сайта и приключих обречения за мен разговор.Вие при тази ситуация как бихте реагирали?

Коментар