Така. Пукнах един стъклопакет без да си искам, който не е мой, и може да ме накарат да го платя. Стъклопакета беше около 1.5м/1м. Поне така визуално го гледах. Беше някакъв двоен с 2 стъкла, сиг 4мм беше едно стъкло. Общо взето в единия му край му направих 1см пукване, като го спуснах малко по резко при оставянето на земята. Не беше удар, но ето, че се пукна. Не се вижда много и на усет не го усещаш, но щяло да се напука цялото след време. Та, едно такова стъкло к’ви пари е що-годе, да си знам и аз. И дали наистина се напуква цялото след време 100%? Как и що го държах аз, няма значение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за стъклопакет?
Collapse
X
-
70-100 лв.Нещо такова.Може би и малко надолу,ако е бяло-бяло.Иначе не го поставай такъв пакет.И 1 см. да е пукнат,после става целия,а тея пакети режат много ! Ударил си го леко в крайчето и от там се е спукал.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
По принцип ако пробиеш малка дупка в края на пукнатината ще спреш разпространението на напрежения за известно време. След няколко месеца още една дупка и след третата няма значение вече. То и за първата няма значение де, понеже е стъкло...хахахФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Re: стъкло
kluchar написа:Ако го залепи с силикон за стъкло/за аквариуми няма ли да стане да не се пука повече е да не е и грозно де Аз аквариума съм залепил че е пукнат и вече 1гадина няма проблемAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Коментар
-
Цъкни тук!Нещо такова представлява стъклопакета, но затъмнен. Стъкло-вакум-стъкло. Не знам дали и 2-те стъкла са затъмнени. На 100% ли това стъкло ще се напука цялото сега от тая пукнатина?Пукнатината е доста по-нежна и тънка от тази Цък тук! и е на неотварящ се прозорец. Едва може да кажеш, че е пукнат, но има някаква черта точно от ъгъла му дето продължава 1 см нагоре. Как ме е яд на това стъкло. Ми идва го строша цялото и да го платя.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
qnkov написа:Цъкни тук!Нещо такова представлява стъклопакета, но затъмнен. Стъкло-вакум-стъкло. Не знам дали и 2-те стъкла са затъмнени. На 100% ли това стъкло ще се напука цялото сега от тая пукнатина?Пукнатината е доста по-нежна и тънка от тази Цък тук! и е на неотварящ се прозорец. Едва може да кажеш, че е пукнат, но има някаква черта точно от ъгъла му дето продължава 1 см нагоре. Как ме е яд на това стъкло. Ми идва го строша цялото и да го платя.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
-
Този пакет явно е правен в нечия маза. Всяка нормална фирма лепи на всеки пакет стикер със данни за пакета. На стикера се изписват размерите,дебелината и вида на стъклата.Б+Б е най-обиновеният и разпространен пакет.Б+КА е бяло + Ка стъкло.Б+ 4S е бяло + 4 сезона.Отбелязването е задължително и поради спецификата на монтажа.Бялото се слага както дойде.Ка стъклото се слага към вътрешността на помещението,а 4 сезона се слага към фасадата.Разликата в цената е около 10-15лв на квадрат.
Коментар
-
До момента с, която и да е фирма за дограма, с която сме работили такъв термин като "ремонт" на стъклопакет не съм чувал, счупения се подменя с нов , веднъж спукан с каквото и да го лепиш и закрепваш последващите по големи пукнатини и т.н. са неизбежни, недай си боже при силна бура да се сцепи и да се откъсне някое парче и да стане белята, тогава ще стане голямо скубане на коси.punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар