Питането ми е понеже колата не е на мое име а името на който е колата не шофира та ако не се плати фиша какво става
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електронен фиш за превишена скорост (стационарна камера)
Collapse
X
-
Всичко е доста объркано в момента,тъй като КАТ са минали на изпращане на тези писма посредством частна фирма и тя си прави общо взето квото и скимне.Единият вариант е да получиш писмо в кутията.В писмото ще имаш снимка и самият електронен фиш и вече не се знае ще ти го водят ли връчено или не,но според мен по-възможният вариант е да ти се води връчено,при което си седи в системата на КАТ и те чакат да го платиш.Ще седи 3 месеца в системата,след това отива в НАП за събиране,но стига ли се до съдебен изпълнител - не знам.По принцип да знаеш,правилният начин да ти връчат такова писмо е писмото да е с товарителница и да го приемеш след подпис или с обратна разписка,но съществува и варианта който писах до ся - обикновенно писмо - пак важи ! Старата схема на връчване,която може би в някои региони още важи е - връчване от кварталния,ако не те намери няколко пъти,пращане пак в КАТ,няколко месеца седи,след това пак НАП.Общо взето извода е следният:Квото и да правиш,все ще иде в НАП и ще намерят начин рано или късно да си вземат шибаните гадни пари ! За писмото:На мен ми го пуснаха в кутията,без някой да се е подписал за него,без някой да ми го е връчил.Това било новост и се оказа,че всичко това е легално.Вече дали ти ще ги съдиш за това,че ти го пускат така е твой личен избор.Аз лично не се занимавах и си го платих.До 14 дневен срок,ако го платиш,ползваш 30 % отстъпка,което е добре ако си надвишил скоростта повечко и акта ти е тлъст ... Моя съвет:Ако евентуално получи нещо,човека на който се води колата,съветвайте се с някой адвокат,как точно седят нещата с връчването и ако ви се занимава,ходете по съдилища е се разправяйте (Това само,ако са ти го връчили без нищо).Другото което е,ако нямаш излишни нерви и пари,или си го плати в срок с отстъпка или чакай да иде в НАП да го платиш на вноски,но по времето когато още е в системата на КАТ,ако решиш да сменяш книжка има възможност да те накарат да го платиш.Също е добре да знаеш,че стъпиш ли в съда,ако изгубиш,отстъпката ти отпада и плащаш целият размер на акта.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
-
Re: Електронен фиш за превишена скорост (стационарна камера)
drnkk написа:Питането ми е понеже колата не е на мое име а името на който е колата не шофира та ако не се плати фиша какво става
Коментар
-
Айдееее....И аз получих Електронен фиш за 100. 00 лв. от СДВР за превишена скорост 113 кмч при ШЕЛ БОЯНА.Оказва се обаче, че са снимали Мареята, която продадох миналата година по това време.Мангалеско не си е сменил номерата още, но не е пропуснал да си налепи рекламата на задния джам, че прави покриви улуци и прочее.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
коцев написа:Ако си беше занесъл копие от договора за прехвърляне в КАТ ,то сега нямаше да дойде на твоя адрес тая честитка. :DVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
emzo написа:При продажба на МПС , същото се отписва в КАТ , в секция видеонаблюдение. Давността е 1г.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
ЗДвПЧл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
Коментар
-
Re: Електронен фиш за превишена скорост (стационарна камера)
коцев написа:Нищо се не губи. Държава и кръчмар никога не губят.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Airfan написа:Копието се дава от продавача или от купувача - който превари в двуседмичен срок. Аз отидох да дам за Мареата, но новия собственик си я беше регистрирал вече и не взеха нищо - имали вече.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар