Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електронен фиш за превишена скорост (стационарна камера)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Електронен фиш за превишена скорост (стационарна камера)

Питането ми е понеже колата не е на мое име а името на който е колата не шофира та ако не се плати фиша какво става
    Fiat Brava ELX 1.6 16V

Всичко е доста объркано в момента,тъй като КАТ са минали на изпращане на тези писма посредством частна фирма и тя си прави общо взето квото и скимне.Единият вариант е да получиш писмо в кутията.В писмото ще имаш снимка и самият електронен фиш и вече не се знае ще ти го водят ли връчено или не,но според мен по-възможният вариант е да ти се води връчено,при което си седи в системата на КАТ и те чакат да го платиш.Ще седи 3 месеца в системата,след това отива в НАП за събиране,но стига ли се до съдебен изпълнител - не знам.По принцип да знаеш,правилният начин да ти връчат такова писмо е писмото да е с товарителница и да го приемеш след подпис или с обратна разписка,но съществува и варианта който писах до ся - обикновенно писмо - пак важи ! Старата схема на връчване,която може би в някои региони още важи е - връчване от кварталния,ако не те намери няколко пъти,пращане пак в КАТ,няколко месеца седи,след това пак НАП.Общо взето извода е следният:Квото и да правиш,все ще иде в НАП и ще намерят начин рано или късно да си вземат шибаните гадни пари ! За писмото:На мен ми го пуснаха в кутията,без някой да се е подписал за него,без някой да ми го е връчил.Това било новост и се оказа,че всичко това е легално.Вече дали ти ще ги съдиш за това,че ти го пускат така е твой личен избор.Аз лично не се занимавах и си го платих.До 14 дневен срок,ако го платиш,ползваш 30 % отстъпка,което е добре ако си надвишил скоростта повечко и акта ти е тлъст ... Моя съвет:Ако евентуално получи нещо,човека на който се води колата,съветвайте се с някой адвокат,как точно седят нещата с връчването и ако ви се занимава,ходете по съдилища е се разправяйте (Това само,ако са ти го връчили без нищо).Другото което е,ако нямаш излишни нерви и пари,или си го плати в срок с отстъпка или чакай да иде в НАП да го платиш на вноски,но по времето когато още е в системата на КАТ,ако решиш да сменяш книжка има възможност да те накарат да го платиш.Също е добре да знаеш,че стъпиш ли в съда,ако изгубиш,отстъпката ти отпада и плащаш целият размер на акта.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Re: Електронен фиш за превишена скорост (стационарна камера)

drnkk написа:
      Питането ми е понеже колата не е на мое име а името на който е колата не шофира та ако не се плати фиша какво става
      Той ще получи фиша с глобата и ако не шофира нищо не могат му направи .Обаче като дойде време да продаде колата ще си плати и фиша с лихвите.Нищо се не губи. Държава и кръчмар никога не губят.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Айдееее....И аз получих Електронен фиш за 100. 00 лв. от СДВР за превишена скорост 113 кмч при ШЕЛ БОЯНА.Оказва се обаче, че са снимали Мареята, която продадох миналата година по това време.Мангалеско не си е сменил номерата още, но не е пропуснал да си налепи рекламата на задния джам, че прави покриви улуци и прочее.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ако си беше занесъл копие от договора за прехвърляне в КАТ ,то сега нямаше да дойде на твоя адрес тая честитка. :D

Коментар

коцев написа:
            Ако си беше занесъл копие от договора за прехвърляне в КАТ ,то сега нямаше да дойде на твоя адрес тая честитка. :D
            А де.... В общината го занесох, но не помня дали съм го занесъл в КАТ!

Коментар

При продажба на МПС , същото се отписва в КАТ , в секция видеонаблюдение. Давността е 1г.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

В общината се отписва за дължим данък ,но в КАТ се дава копие от договора за да те отпишат веднага .И аз не съм знаел и за това попаднах в същата ситуация с Вълко. Само благодарение че той си пое вината всичко мина без проблем за мен ,но ако беше отказал щях да гризна дръвцето .

Коментар

emzo написа:
                  При продажба на МПС , същото се отписва в КАТ , в секция видеонаблюдение. Давността е 1г.
                  ... бе в закона пише, че в двуседмичен срок праводателят трябва да отнесе договора за покупко-продажба. ЗДвП Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.(4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление. Иначе има възможност да не платя аз глобата, но ще видим... Чл. 189. (5) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Електронният фиш по ал. 4 се изпраща на лицето по чл. 188, ал. 1 или 2 с препоръчано писмо с обратна разписка. В 14-дневен срок от получаването му собственикът заплаща глобата или предоставя в съответната териториална структура на Министерството на вътрешните работи писмена декларация с данни за лицето, извършило нарушението, и копие на свидетелството му за управление на моторно превозно средство. На лицето, посочено в декларацията, се издава и изпраща електронен фиш по ал. 4 за извършеното нарушение. Първоначално издаденият електронен фиш се анулира.(6) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) В 7-дневен срок от получаването на електронния фиш може да се направи писмено възражение пред директора на съответната структура на Министерството на вътрешните работи. Директорът разглежда възражението и преценява доказателствата в 7-дневен срок от постъпването му. Издаденият електронен фиш се анулира, ако от събраните доказателства е установено, че:1. моторното превозно средство е било обявено за издирване;2. нарушението е извършено с моторно превозно средство със специален режим на движение.

Коментар

След 1г. се сваля автоматично от системата за видеонаблюдение по пътищата.Поне така ми казаха преди година.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ЗДвПЧл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
                      Да де . Ти си праводателя и трябва в двуседмичен срок да отидеш в СЛУЖБАТА ИЗДАЛА РЕГИСТРАЦИОННИЯ НОМЕР демек в КАТ. Малко хора го знаем и за това се спъваме в един и същи камък.

Коментар

Re: Електронен фиш за превишена скорост (стационарна камера)

коцев написа:
                        Нищо се не губи. Държава и кръчмар никога не губят.
                        Да, бе да.......имат ли начин да те изклатят не по правилата, винаги има начин и да се измъкнеш........то си има и лаф за тва - Няма начин да няма начин.......Нютон и закон е измислил за това.........
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

кола акт

Мен също ме бяха снимали със чужда кола за каране по трамвайната линия пред островчето Ако този който е карал не го плати го плаща собственика независимо дали има книжка или не.
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Копието се дава от продавача или от купувача - който превари в двуседмичен срок. Аз отидох да дам за Мареата, но новия собственик си я беше регистрирал вече и не взеха нищо - имали вече.

Коментар

Airfan написа:
                              Копието се дава от продавача или от купувача - който превари в двуседмичен срок. Аз отидох да дам за Мареата, но новия собственик си я беше регистрирал вече и не взеха нищо - имали вече.
                              Но това при условие че продавача и купувача са от един и същи град и КАТ е един и същ за двамата . Но когато единия примерно е от Ловеч другия от Ст Загора се получи това което стана с мен и Вълко на когото продадох Стилото .

Коментар

Working...
                              X