Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КТБ поставена под специален надзор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolce написа:
    MorningEnergy написа:
    Тука няма ли МОДЕРАТОРИ!?
    Модератори има, ама отдавна им е писнало да го играят на арбитър в подобни дълги теми в "общи". Особено в неделя сутрин
    Ами тогава в понеделник, направо я местет в бисерите и да я приключваме тая тема. knososs, младежо от теб банкер трудно ще стане, че много ти говорят устата. Иначе има доза истина в думите ти, но но му е мястото тука да се пънеш, хората са казали че на глад и на хейт няма смисъл човек да се пъне. style34, и ти спри да се пънеш, знаеш си сам защо.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Малко по темата.А някой замислял ли се е, че е напълно възможно и дребните вложители под 100 000лв да се прецакат, както в Кипър.Там се гласува въвеждането на еднократен данък в размер на някъде около 7% беше на всички депозити. Дали и наще ще измислят някакъв подобен курвенски номер. Способни са на такива неща
      _/''''''''''''''''''''''''\_
      //---------------\\
      [( )== //// ==( )]
      |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

MorningEnergy написа:
        Малко по темата.А някой замислял ли се е, че е напълно възможно и дребните вложители под 100 000лв да се прецакат, както в Кипър.Там се гласува въвеждането на еднократен данък в размер на някъде около 7% беше на всички депозити. Дали и наще ще измислят някакъв подобен курвенски номер. Способни са на такива неща
        Няма да го направят.Ако някой е изгубил милион - два - муха го ухапала.Но тези дето имат спестявания до 100 000 хилки и им ги вземат - е тогава предвиждам истинската революция аз - ще ходяг и ще изколят мсичките 240 идиоти.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

М, съмнявам се. Такова заспало стадо сме, че...
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

След много месеци тюхкане взеха и се наканиха......Сега следва интересното........следват 20 дена и уж трябва да почне изплащане.........въпроса е за колко време то ще завърши......20 години.......щото не се казва кога трябва да приключи........дали всичко се изплаща накуп и пр.......
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              След много месеци тюхкане взеха и се наканиха......Сега следва интересното........следват 20 дена и уж трябва да почне изплащане.........въпроса е за колко време то ще завърши......20 години.......щото не се казва кога трябва да приключи........дали всичко се изплаща накуп и пр.......
              Казва се. Изплащането трябва да завърши до 5 години от датата на стартирането на изплащането.

Коментар

Я, това ще да е интересно.......принципно не ми се търси и рови пак в тоя закон, но ако не се лъжа до юли месец в секцията "Условия и ред за плащане на суми по гарантираните влогове" на "ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ В БАНКИТЕ", такъв срок не е фигурирал.........Принципно откъде е тва инфо за 5те години?????Бих бил сериозно изненадан ако е истина.....
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Давността е 5 години, т.е. ако не си потърсиш парите до 5 години, ги губиш. А за тези 20 работни дни дето ги имат да видят всички гарантирани влогове, да им изчислят лихвата (предполагам до днешна дата - датата на фалита), да обявят банка (днес се разбра, че ще е 1) и от 4.12. всеки, когато поиска може да си изтегли парите, да предостави сметка на която да се преведат или съответно да си открие сметка в изплащащата парите банка (да видим коя ще е банката, че ми е много интересно).
                  FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                    (да видим коя ще е банката, че ми е много интересно).
                    Или ПИБ или някоя супер неизвестна, но от техните...
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                      tambuhtaneca написа:
                      (да видим коя ще е банката, че ми е много интересно).
                      Или ПИБ или някоя супер неизвестна, но от техните...
                      Защо и аз си мисля за тази банка...хаха, то останалите големи са ДСК, ОББ и Уникредит. Но логичното е в ПИБ, тъй като нали държавата и даде помощ при масовите тегления, сега се предполага, че доста хора ще си открият сметки там, може би. А още по-интересното е съвпадението на двете събития днес, но...

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        Я, това ще да е интересно.......принципно не ми се търси и рови пак в тоя закон, но ако не се лъжа до юли месец в секцията "Условия и ред за плащане на суми по гарантираните влогове" на "ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ В БАНКИТЕ", такъв срок не е фигурирал.........Принципно откъде е тва инфо за 5те години?????Бих бил сериозно изненадан ако е истина.....
                        "По закон изплащането на гарантираните от закона влогове започва най-късно до 20 работни дни от отнемането на лиценза на банката - в случая от днес, 6 ноември. Допуска се при изключителни обстоятелства този срок да се удължи с 10 работни дни. Определен е и краен срок за тази процедура, като той е 5 години от началната дата на изплащане."Информацията е от тук. Не съм я проверявал, дали е вярна:http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11...licenz_na_ktb/

Коментар

Аз мисля, че тук се бъркат нещата - едното е дали ще има пари и при не наличие на такива, до колко време може да бъде забавянето с изплащането на гарантираните влогове, другото е колко време е периода, през който човек може да си вземе парите. Относно първото, то парите ще бъдат налични на първия ден, не на 100%, ама примерно на 70%. Друг е въпросът, че ако подходим чисто математически то при 3.5 млрд гарантирани влогове, ако всичките са 196 000 лв, то хората, дето ще трябва да си получат парите са 18 000, ама колко са тези, дето имат по 100 000 евра, така че тази бройка може би ще бъде 3-4-5 пъти по-голяма, та за 1-2-3 дни няма да могат да бъдат обслужени всички, ама до преди Коледа е възможно всички да си вземат парите. А и другото, което е, кой ще си тегли парите кеш? Едно 60-70% ще си дадат сметки, на които да се прехвърлят тези пари или ще си открият сметки, щото ако някой си представи кеш 3.5 млрд просто няма как да стане.

Коментар

Но като знам народопсихологията, някои ще си вземат отпуска 1 седмица, за да стоят на опашки пред клоновете на банката...

Коментар

Айде да залагаме. 1 бира, че парите ще са в Уникредит, ДСК, но не и в ПИБ.

Коментар

Immortal, има европейски директиви, който са по-важни от законите, ако те не са синхронизирани с тях, и нашите, разбира се, не са, затова вече има отворена процедура срещу България за КТБ и може само да ни "радва" фактът, че освен гарантираните депозити, ще плащаме и за всички дела, които са заведени срещу България. Както ще плащаме и за заменките.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X