Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КТБ поставена под специален надзор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    Валутният борд няма нищо общо с възможността дадена банка да фалира.
    Хем е така, но и не съвсем.Според мен някой взели големи заеми без да имат намерение да ги връщат предизвикаха последната криза, при това без да се консултират с читави икономисти. Бил отчетен факта, че над от 80% от банките не са чисто Български и затова се атакуват само КТБ и ПИБ, които са или само български или с 90% собственост на български акционери.Опита за събаряне на КТБ е бил планиран отдавна (поне от 1 година), но някой пропуски в схемата провалиха този опит.Говори се, че Доган е теглил 1 милиард кредит, че правителството е изтеглило 450 милиона от сметките си дни преди да стане шоуто на Прокуратурата, но до колко е вярно може само да се гадае. Безспорен факт е, че всичко стана с активната подкрепа на Прокуратурата. Същата тази Прокуратура, която сега иска промяна в НК, за да може да отнеме свободата на словото не само на обикновения гражданин, а на журналистите и експертите. Може би говедата с огромни кредити са се надявали чрез събаряне на КТБ да предизвикат сваляне на валутния борд и пускане на печатницата на БНБ за пари, за да може да изплатят влоговете на теглещите и за да е още по-сигурно завлякоха и друга банка. Сценарият бе добър, но на някой не им се отвори парашута. Може би не са предполагали, че БНБ ще реагира по този начин или че ще получим финансова подкрепа от Брюксел. Всичко това се подкрепя от факта, че надзора на БНБ в продължение на година не е открил проблем в КТБ и изведнъж банката се оказва куха. Дали инспекторите на БНБ са били купени или банката е давала фалшиви отчети ще се разбере до месец.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
      Може би говедата с огромни кредити са се надявали чрез събаряне на КТБ да предизвикат сваляне на валутния борд и пускане на печатницата на БНБ за пари...
      Извинявай, но може ли да ми отговориш на 1 въпрос - инженер ли си?Другите глупости няма да ги коментирам, теглене на 1 млрд заем е фасулска раота а? Доган го теглил? Като физическо лице ли? С какво го е обезпечил? Абе вие глави на раменете имате ли? Това е дивотия на която могат да се вържат само интелигенти от типа на ББ и БО.Но я кажи как става сваляне на валуния борд чрез фалит на една банка?Абе хора, ако не разбирате, по-добре замълчете, но не се излагайте.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

От КТБ първо бяха изтеглени кинтите на БЕХ. Трябва да питат онзи двутактов идиот Стойнев, защо се стигна до такова решение. При всички случаи, зависимостите в това управление са повече от ясни. :D
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

По същата логика могат да попитат предишния идиот защо изобщо трябваше парите на държавните предприятия да се местят в тая банка.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Абсолютно!
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Не защитавам БО, но споделям мненията му (по-голяма част).Искам да задам въпрос на всички, които му обясняват колко е зле (защото явно разбирате от финанси, а някои и от счетоводство).Въпросът е: Депозирането на 100 лева в банка с колко увеличава парите в банковата система, ако резърв рейта е 10% ?
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

ele написа:
                Тия книжа, дето ги емитираха, не са ли за новия дълг, дето го взеха, който обаче няма нищо общо с банките???
                http://www.cross.bg/podkrepa-sistema-finansovata-1418576.html#axzz36EN4bAS3
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

vgeorgiev написа:
                  Не защитавам БО, но споделям мненията му (по-голяма част).Искам да задам въпрос на всички, които му обясняват колко е зле (защото явно разбирате от финанси, а някои и от счетоводство).Въпросът е: Депозирането на 100 лева в банка с колко увеличава парите в банковата система, ако резърв рейта е 10% ?
                  Приказките да депозитния мултипликатор не знам в кой курс се учеха...С 900 лева се увеличават... стават общо 1000.Та какво искаш да знаеш!? Изчекна си езика с този "РЕЗЪРВ РЕЙТ" ве..МЗР-то, или МИНИМАЛНИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ РЕЗЕРВИ които банките държат в БНБ са както следва в момента:10% за резиденти (средства по сметки на български вложители-граждани и фирми)5% за нерезиденти (средства по сметки на чуждестранни вложители и фирми)0% за бюджетни средстваМЗР-то е една от техниките, чрез която БНБ регулира ликвидността в банковата система.Високи проценти МЗР, ограничаване на ликвидността,ниски проценти МЗР, вливане на ликвидност.
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                    vgeorgiev написа:
                    Приказките да депозитния мултипликатор не знам в кой курс се учеха...С 900 лева се увеличават... стават общо 1000.Та какво искаш да знаеш!? Изчекна си езика с този "РЕЗЪРВ РЕЙТ" ве..МЗР-то, или МИНИМАЛНИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ РЕЗЕРВИ които банките държат в БНБ са както следва в момента:10% за резиденти (средства по сметки на български вложители-граждани и фирми)5% за нерезиденти (средства по сметки на чуждестранни вложители и фирми)0% за бюджетни средстваМЗР-то е една от техниките, чрез която БНБ регулира ликвидността в банковата система.Високи проценти МЗР, ограничаване на ликвидността,ниски проценти МЗР, вливане на ликвидност.
                    С думи прости. Nino: Да спинкам ли спокойно и мога ли да "чертая" бъдещето чрез спестените ми средства към този момент.ПС: Това ми е последния поуст с въпросче по тази тема и изчезвам завинаги от нея. :P
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Nino написа:
                      Приказките да депозитния мултипликатор не знам в кой курс се учеха......
                      Във втори се учеха. Или поне на мен ми бяха във втори.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Темата е интересна, така, че няма смисъл да изчезваш от нея..!Опитах се няколко пъти да наблегна за много простички неща в тази тема!Вечната дилема ДОХОДНОСТ-РИСК.Всеки има рамене на главата си, и трябва да мисли!На този етап няма системен риск.КТБ ще я оправят и продадат.Видя се, че в крадливите български ръчички не могат да държат банка.Ако внесат и чужди политици, както внесоха чужди банки, може да се оправим...Човек трябва да диверсифицира рисковете, да не си слага яйцата в една кошница! Това не значи, че трябва да набутаме спестените си пари И ПРИДОБИТИТЕ С ТОЛКОВА ТРУД НЕТРУДОВИ ДОХОДИ на пишман строители и да изгорим и там.Много хора изгоряха и в строителни пирамиди, но за това не се говори много.. не знам защо!?Мисля,че на този етап нещата се успокоиха...
                        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Нино, мерси за отговора. Въпроса ми беше към други "финансисти".
                          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Никакви крадливи ръчички не могат да държат банка. Все пак има български банки, които са си стабилни, въпреки, че някои от тях периодично биват атакувани. За мен КТБ беше българска банка точно колкото правителствата ни са български правителства.
                            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

M5kov написа:
                              Добре, че и уличните крадци не са особено умни... Толкова народ със сигурна кешовица в джоба си е ебати таргета.
                              Оф, що съм такава лоша врачка... Та не познах числата от тотото ми това... "Крадци опитвали да следят хора от опашките пред банките"http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/kradci-opitvali-da-slediat-hora-ot-opashkite-pred-banki-6016694
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Някой има ли идея кога трябва да излезнат резултатите от одита?Доста време мина, а никой нищо не казва. Явно положението не е хич розоово.
                                _/''''''''''''''''''''''''\_
                                //---------------\\
                                [( )== //// ==( )]
                                |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Working...
                                X