Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КТБ поставена под специален надзор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    ...аз отсях за себе си, че тази банка...просто си сменя собствеността...
    Шсъ сетите
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

ntodorov написа:
      Airfan написа:
      При нас обаче има и голяма доза папагали, които не мислят, а се влияят - чули, че подковават коня и те се наредили на опашката.
      Именно. Пусната беше мухата и я обявиха за избягал от зоологическата градина слон.И това не без помощта на част от хората във властта детайлно запознати с делата в КТБ. От всички еквилибристики, приказки, мисли, догадки и недомлъвки аз отсях за себе си, че тази банка...просто си сменя собствеността. Недоволствам обаче единствено и само заради умишленото ( убеден съм) неведение, в което бяха държани обикновените хорица - вложители там и не само там. Надали никой финансист не се е досетил, до какви поразии в банковата система можеше да доведе тази захранена изкуствено паника. Оставям на една страна "внезапното" спиране на финансовите операции от и към тази банка. Несериозен, рязък и твърде дързък ход беше това. Нормално е в този случай всеки човек със здрав разум да си дава сметка от тук насетне, колко крехка и зависима е нашата финансова система щом в името на един човек... "някой си друг" е на път да докаже, че може да срине цялата Държава.
      То да беше само сега и само за банките... Един да каже хоп и всички скачат след него за какви ли не глупости и никой не мисли, ама никой. Както и да е и това ще мине.

Коментар

Immortal написа:
        Преди малко се видях с приятел, който съвсем случайно се оказа с доста голям влог в КТБ. Ревеше му се на човека, че всичките му пари са там, а те никак не били малко.От него разбрах, че в КТБ всички депозити над определена сума са с "преференциални" лихви. Което ще рече, имайки предвид т.7 от по-горната статия, че са НЕЗАЩИТЕНИ.Аз от банки не разбирам, нито от финанси. Хубавото е, че пари в банка нямам, освен за краткото време от получаването на някакъв превод, докато стигна до банкомата (или банката).Питам се и друго:За какъв ЧЕП сме във валутен борд, след като това, което се случи през 1996, се случва отново?!?Сега не ми се рови из старите ми мнения, но си спомням, че преди години писах тук, че рано или късно това ще стане. Преди да приемем еврото, ще минем през още една обезценка, през още едно обиране на хората...
        Рано е още да се говори за сценария от 97-ма. Но всичко е възможно. Аз лично не вярвам след един месец да отвори врати банката и да бъдат върнати парите на всички желаещи, които според мен ще са не по-малко от 90% от вложителите. Това са милиарди. Или пък ще изплатят на отбрани хора и ще обяват фалит малко по-късно. Банката вече е компрометирана, не знам кой би си оставил парите там.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Банката ще отвори след месец.В момента ѝ се наливат пари от държавата.Всичко е с цел да не повлече цялата банкова система.По време на първоначалните прегледи на състоянието са намерени фрапиращи източвания на пари.Сега е време на пплк да попита от къде съм чул. Ще отговоря предварително, че от женския пазар го чух, за да няма допълнителни въпроси.Та спокойно, ние като данъкоплатци ще я финансираме и всичко отново ще заработи както трябва и няма да видим състоянието на времената от 97-ма. :D
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
            Банката ще отвори след месец.В момента ѝ се наливат пари от държавата.Всичко е с цел да не повлече цялата банкова система.По време на първоначалните прегледи на състоянието са намерени фрапиращи източвания на пари.Сега е време на пплк да попита от къде съм чул. Ще отговоря предварително, че от женския пазар го чух, за да няма допълнителни въпроси.Та спокойно, ние като данъкоплатци ще я финансираме и всичко отново ще заработи както трябва и няма да видим състоянието на времената от 97-ма. :D
            Аз пък на селския пазар чух, че състоянието е докарано до тук именно, щото държавата си е изтеглила огромна част от средствата, държани в КТБ.И на фона на това, казаното от теб звучи алогично.За мен цялата работа е следствие скарване между Цветан Василев и Делян Пеевски.Единият е казал - ще те съсипя!, другият му е отговорил - ще те убия!И ето го резултата...

Коментар

Тоя Делян Пеевски е никакъв реално. Просто няма такава власт, за да направи това нещо.Банката е това състояние, поради източване на средства.Състоянието ѝ е абсолютно аналогично каквото беше на ПИБ преди време.Разликата е единствено в медийната "изява", ако мога така да се изкажа и за това се стигна до малко по-крайни мерки.Съответно стабилизирането ѝ ще е по-трудно предвид това, но ще се направи всичко възможно да се върне на пазара, така както върнаха ПИБ.Просто направиха повече истерия от необходимата на хората, зад което вече може да стои и Делян Пеевски. До там може да му стигат силите. Нагоре е вече дебела работата.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

За мен цялата работа е следствие скарване между Цветан Василев и Делян Пеевски. Единият е казал - ще те съсипя!, другият му е отговорил - ще те убия! И ето го резултата...
                Точно за това аз роптая и намесих единението Гръцко. Роптая срещу държавенцето, което допусна от една кавга тип "битовка"толкова хора да пострадат или по-точно да се почувстват незащитени и ограбени. Банка, която оперира с "отговорни" средства наедна дузина Държавни предприятия спря да работи и да обслужва най-ценния им ресурс. Внезапно и от раз...И то заради двама, чиятозначимост и величие ( тотално не комуникиращи с външния им вид )беше на път да победи Държавността в милата ни и омайна татковина.За сега не успяха да я победят, но пък тотално сринаха "легендите" за нейната сигурност...Е-еее в тази обстановка и след тези факти, кой бипогледнал към България със сериозен инвеститорски интерес. Кой би се доверил на финансовата ни система и последващите факти, когато паричните му "потоци" ще имат допирни точки с нея. И да. Възможности има, но точна тази несигурност ( умишлено създадена) ще ни държи още дълги години в посредственост и откровено пренебрегване от крупни вложители, инвеститори или купувачи. Това е пошлото, в това упреквам управленците ни, защото те въобще не са Държавата. Държавата сме и ние, а както за пореден път е видно - всички абдикирахме от нея, къде с бездействие, къде с примирение, къде с нехайство, къде с безхаберие, къде чрез самозабравяне ( в случая)...и те така до "следващата случка".
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

BO написа:
                  Тоя Делян Пеевски е никакъв реално. Просто няма такава власт, за да направи това нещо.
                  Е, колко да е никакъв - какъвто не е поискал, такъв не е станал. Той и Доган реално е никакъв. Явно хората имат власт над хора, които са някакви. Достатъчно е да сложиш няколко стряскащи първи страници на твоите медии и лавината започва както видяхме. Колкото до КТБ - в нея има 4.5 милиарда лева спестявания. Ако ги изтеглят хората не знам какво ще се случи с нея и какви са перспективите. А смятам, че огромната част от вложителите ще си махнат парите от там без да чакат, стига да им се даде шанс.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Я се успокойте, няма драми просто има цирк
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                      Никой не се е напрегнал. Само тези, дето имат пари в КТБ...

Коментар

S_BANKOV написа:
                        И затова, когато ти предлагат големи лихви е редно човек да се замисли...Малко ли го щавиха този народ... то не бяха 80-те години нелегални пирамиди, то не бяха иво недялковци и подобни ПОНЗИ схеми, то не бяха измислени банки 90-те, то не беше корпоративна банка със седем процента лихви по влогове...влогове, не депозити!Не разбрахме ли, че там където има висока лихва има висок РИСК...За управлението на парите си, всеки носи отговорността САМ!Но жалкото е, че за лудориите на тези боклуци, плащаме ние... ние ще караме по скапани пътища, нашите родители ще получават мизерни пенсии,толкова ще ни лекуват! СГАН, МЪРША...ИЗМИСЛЕНИ ГЕРОИ!Преди повече от 2000 години са го казали хората:Timeo danaos et dona ferentes. - Страхувайте се от данайците, що носят дарове
                        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                          И затова, когато ти предлагат големи лихви е редно човек да се замисли...Малко ли го щавиха този народ... то не бяха 80-те години нелегални пирамиди, то не бяха иво недялковци и подобни ПОНЗИ схеми, то не бяха измислени банки 90-те, то не беше корпоративна банка със седем процента лихви по влогове...влогове, не депозити!Не разбрахме ли, че там където има висока лихва има висок РИСК...За управлението на парите си, всеки носи отговорността САМ...
                          За съжаление има много истина в думите ти. Ежедневно виждам нещо което е доста странно, а именно че никой не чете. Казваш на някой че кредита за който е кандидатствал е разрешен и човека разписва, без дори да прочете какво пише в договора, може би в този момент вече си представя как си решава проблема или как харчи с кеф, но това е голяма грешка. Изключително малко са хората, който четат или са пазарят за условия. Всеки подписва и след това мисли вече как ще се справя. Същото е и с депозитите. Когато човек избира банка за каквото е да е, първото нещо което трябва да погледне е лихвите по депозитите, това би разкрило цялата картинка, достатъчно е човек малко да се замисли. пп Nino, не те познавам, но с удоволстве бих се запознал с теб. Надявам се нямаш нищо против че ползвам "Ти" когато се обръщам към теб.

Коментар

S_BANKOV, и аз така подписвам, от раз, за има-няма мунита, след като 1 седмица съм чела какво подписвам - моята скорост на подписване проблем ли е и повод за обсъждане ли е?
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                              S_BANKOV, и аз така подписвам, от раз, за има-няма мунита, след като 1 седмица съм чела какво подписвам - моята скорост на подписване проблем ли е и повод за обсъждане ли е?
                              Четеш, не четеш твоя си работа ама ако и договорите ги четеш както си прочела горното мнение, ЛОШО МНОГО ЛОШО.

Коментар

Е, аз друго имах предвид, ама няма значение - хубаво е да не се съди по хората за 5-те минути, за които са подписали договора, както и да не се хвърля изцяло вината на хората, че видите ли не били чели - никой не е длъжен да има юридическо образования, за да хваща двусмислени или подвеждащи фрази с множество тълкувания - затова има държава (пък дали нашата държава става е отделен въпрос), която да се погрижи да няма такива текстове - от там нататък всеки да си носи отговорността за това, което е подписал. И не виждам каква вина имат хората, които искат да си сложат парите на депозит с по-висока лихва, при условие, че не вярвам някой от вас да черпи информация от кухнята на която и да е банка или да може да гледа боб, че да знае дали банката ще фалира или не след 1-2 години - че нали за това хората плащат данъци, за да има едни умни глави да осъществяват контрол.Обвиненията, които хвърляте върху хората, че видите ли били алчни, са абсолютно неадекватни и типично по български. Не разбрах защо търсите вината в хората, а не в държавата и БНБ, и съответните органи????
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X