Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КТБ поставена под специален надзор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Явно второто ми предположение. След месец банката ще работи. Поне засега така казват, може пък и да печелят време.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

tzetzo_slavista написа:
      Абе не знам дали ни е в кръвта, но за нищо не можем да сме сигурни. Може пък слуховете да са верни, откъде да знам. Не бих искал спестяванията ми да се изпарят. Не че ако ги изтеглим ще имаме сигурност, но знам ли. Ни така, ни така! Света в който живеем е хазарт в крайна сметка и всеки си преценява риска. За съжаление, често пъти информацията е оскъдна, за да вземем правилно решение, но пък иначе, нямаше да има прецакани.
      Kолега. Живеем в държавенце ( с малко д), в което не трябва и за миг да се отпускаме. Трябва да сме нащрек за всичко. За децата си, за родителите си, за семейството си, за домовете си, за работата си, за спестяванията си и за кредите си. За всичко. Радостта от живота и волята ни да живеем спокойно дразни "някой". Трябва да сме бедни, смирени, несигурни и страхливи. Приказката "Имам някой лев заделен за умиралка" е жестока, но всеки втори българин над 60-те я признава. Е...Нима в името на разместването на пластовете и конюнктурата във властта можем да позволим на някои Господа да се самозабравят при това затривайки и последната сламка надежда в немалка част от вложителите на тази банка. Случващото се в КТБ не е конкретен случай. Той е "назидателен" и за всеки човечец "дръзнал" да се подсигури с някой лев за черни дни. Тези, които имат многото и големите пари отдавна държат авоарите си в по-топли и сигурни местенца далеч от пределите на татковината ни. За нас - остават паниката и страха. Ето дори днес чувам, че хората ми се опасяват, че няма да получат заплатите си, тъй, като работодателите им са обвързани с тази банка... Как да успокоя и мотивирам тези людя, като и аз не съм сигурен дали пък наистина нямат основание...????За съжаление. Нашите управници имат механизмите да ни опъват юлара винаги, когато всичко изглежда безпрепятствено. Нещастен народ сме. Траем си и волю-неволю се натъкваме все на ... тази си съдба. Само, където на всеки 4 години си сменяме позата.Това е. Чета преса, гледам разните му медии. Всеки си прави някакви интерпретации и един не е казал, с точни и прави думи, каквоНАИСТИНА се случва с КТБ...УБЕДЕН съм обаче, че някой има интерес да дестабилизира финансовите институции и респективно страната ни за да може утре да управлява чрез сегашния ни страх и несигурност прилагайки същия този изкусен модел на паническо объркване у дребните душици.И нещо друго: Помните ли, какво се случи в Гърция, когато няколко техни банки бяха на дереджето на нашата КТБ. Помните ли, какво направиха хората там, и колко бързо нещата си дойдоха на мястото.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Също така обаче помним колко пари взеха гърците. Като част от тези пари са били и от България.Да, страхотно се оправиха направо. Нямам думи.Това ли за теб е правилно владеене на финансовата система?
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Също така обаче помним колко пари взеха гърците. Като част от тези пари са били и от България.Да, страхотно се оправиха направо. Нямам думи.Това ли за теб е правилно владеене на финансовата система?
          Не. Въобще не си ме прочел. Извадил си само едно изречение извън контекста на цялото ми писание. Възхищавам се на Гърците САМО заради единението на нацията им.Иначе да - Гърците взеха пари ( със сигурност не само от нас ), но запазиха Държавността си... Това се случи обаче не без натиск от улицата.Тук се допусна битката за власт и влияние да тъпче вече неприкосновени граници. Кажи ми след всичко случило се,ти лично ще имаш ли доверието на която и да е финансова институция в България след, като властта ни ( олицетворение на Държавност )клати глава и демонстрира неадекватност в решенията си ...Кой външен инвеститор ще си изсипе парите тук за да бъде потенциална жертва на съответната партийно-политическа конюнктура и не сме ли ние - поданиците на тази Държава единствените, които бихме потърсили отговорност от някого за нещо. Това, което се случи с КТБ не е само риск за вложенията на обикновения човечец, това е убиване на икономиката ни, ако щеш, убиване, чрез показен разстрел. Цял свят ни говори вече. Банка, която притежава 1/3 от парите на Държавните предприятия, контрагентите им и други техни ресурси спря да работи. Разбери ме правилно. ПС: Гърция въобще не ми е мерило за нищо друго, освен заради примера описан в началото на този поуст.
          A17DTС/S

Коментар

Гърците са горди хора. И надменни, но това е друг въпрос. Не могат да бъдат сравнявани с овчество като нашето.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

При нас обаче има и голяма доза папагали, които не мислят, а се влияят - чули, че подковават коня и те се наредили на опашката.

Коментар

То повечето са такива ама на, ако не си с папагалите ще си чакаш парите сега неизвестно дълго. Това имах предвид и преди - искаш не искаш се съобразяваш в някои случаи със стадото, иначе страдаш. Твой избор.

Коментар

Airfan написа:
                  При нас обаче има и голяма доза папагали, които не мислят, а се влияят - чули, че подковават коня и те се наредили на опашката.
                  Именно. Пусната беше мухата и я обявиха за избягал от зоологическата градина слон.И това не без помощта на част от хората във властта детайлно запознати с делата в КТБ. От всички еквилибристики, приказки, мисли, догадки и недомлъвки аз отсях за себе си, че тази банка...просто си сменя собствеността. Недоволствам обаче единствено и само заради умишленото ( убеден съм) неведение, в което бяха държани обикновените хорица - вложители там и не само там. Надали никой финансист не се е досетил, до какви поразии в банковата система можеше да доведе тази захранена изкуствено паника. Оставям на една страна "внезапното" спиране на финансовите операции от и към тази банка. Несериозен, рязък и твърде дързък ход беше това. Нормално е в този случай всеки човек със здрав разум да си дава сметка от тук насетне, колко крехка и зависима е нашата финансова система щом в името на един човек... "някой си друг" е на път да докаже, че може да срине цялата Държава.
                  A17DTС/S

Коментар

Е то няма как да бъде даден срок - след една седмица спускаме кепенците. Те ще се избият тогава пред банката.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      Принципно нищо не е гарантирано, щото закона е написан така че да го завира на крайния потребител.......да, влоговете са уж гарантирани, но скапания закон гласи че при фалит или ала - бала изплащането на тези гарантирани пари трябва да започне до 3 месеца, но никой не казва ДО КОЛКО време трябва да приключи, дали трябва да е в пълен размер или на части и изобщо неща от сорта......така че те могат да ги изплащат и 10 години какъв е проблема......а инфлацията си тече.....Нищо не е гарантирано, всичко е прах в очите...
                      Пак драскаш глупости...!Още преди близо година ти обясних, че изплащането трябва да започне 20 дни /двадесет дни/ след започване на производството по несъстоятелност на банката!Което може ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ ДА БЪДЕ УДЪЛЖЕНО С 10 ДНИ...Да, изплащането е наведнъж... отиваш с удостоверението, изплащат ти гарантираната дума, вземат ти удостоверението и всичко приключва.Кой ще се занимава с теб, да ти води счетоводство, колко са ти изплатили и колко има да ти изплащат, да ти пишат ново удостоверение!Има една книжка която се подмята във всяка банка... "ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ" свързани с ФОНДА за ГАРАНТИРАНЕ на ВЛОГОВЕТЕ, вземи я и си я сложи в рамка.Иначе ако си много на зор тогава, мога да ти услужа със 196 хиляди лева да не ревеш...
                      Airfan написа:
                      Airfan-e, мисля, че тук случая е точно такъв...!!!
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                        ФЕРАРИСТ написа:
                        Принципно нищо не е гарантирано, щото закона е написан така че да го завира на крайния потребител.......да, влоговете са уж гарантирани, но скапания закон гласи че при фалит или ала - бала изплащането на тези гарантирани пари трябва да започне до 3 месеца, но никой не казва ДО КОЛКО време трябва да приключи, дали трябва да е в пълен размер или на части и изобщо неща от сорта......така че те могат да ги изплащат и 10 години какъв е проблема......а инфлацията си тече.....Нищо не е гарантирано, всичко е прах в очите...
                        Пак драскаш глупости...!Още преди близо година ти обясних, че изплащането трябва да започне 20 дни /двадесет дни/ след започване на производството по несъстоятелност на банката!Което може ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ ДА БЪДЕ УДЪЛЖЕНО С 10 ДНИ...Да, изплащането е наведнъж... отиваш с удостоверението, изплащат ти гарантираната дума, вземат ти удостоверението и всичко приключва.Кой ще се занимава с теб, да ти води счетоводство, колко са ти изплатили и колко има да ти изплащат, да ти пишат ново удостоверение!
                        Ма никой не спори кога трябва да започне бре, въпроса е кога трябва да завърши - те мое да изплатят нещо на някой, да се води че са започнали и никой не знае тва 2 дена ли ще е или 20 години......Видял си некъв член там от закона за влоговете, ама дай си малко зор да го попрочетеш целия, не е особенно дълъг, виж кво става когато средствата от същия тоя фонд свършат(а те свършват още на първия ден), и какво се прави когато те свършат.......Бих дал много за да прочета къде пише че изплащането става НАВЕДНЪЖ.......убеден съм че няма къде да го намериш това в закон, тва че си го чел в неква книжка не значи че е "глупости"(както ти дефинираш мнението ми) - просто са те заблудили......не са ти казали истината......
                        Nino написа:
                        Има една книжка която се подмята във всяка банка... "ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ" свързани с ФОНДА за ГАРАНТИРАНЕ на ВЛОГОВЕТЕ, вземи я и си я сложи в рамка.
                        Тя е за такива като тебе, аз предпочитам да прочета закона, че не съм толкова доверчив - щото ако не си забелязал понякога има големи разминавания.......П.П - Баце глей спешъл за тебе кво ще ти покажа - http://www.fincity.bg/show.php?storyid=946 - точка 10 - дори тия не отговарят на въпроса дали това може найстина да се проточи с години - просто описват кво трябва да се направи за да си вземеш парите, не дават отговор на въпроса дали ще стане за 2 дена или 20 години......Стига ги чете тия книжки из банките, вредно е..... П.П.П - нещо още по за тебе, дето има повече стойност и логика от тва дето четеш по листчетата из банките......Ся ако имаш и логика значи всичко е 6.....http://kendov.com/deposit-guarantee-bullshit/
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

По-интересно е ако са ти набутали някъв промоционален депозит, като ВИП клиент, как можеш да изгориш...

Коментар

Абе нещата отиват към - яж, пий, носи си новите дрехи..
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

style34 написа:
                              По-интересно е ако са ти набутали някъв промоционален депозит, като ВИП клиент, как можеш да изгориш...
                              Преди малко се видях с приятел, който съвсем случайно се оказа с доста голям влог в КТБ. Ревеше му се на човека, че всичките му пари са там, а те никак не били малко.От него разбрах, че в КТБ всички депозити над определена сума са с "преференциални" лихви. Което ще рече, имайки предвид т.7 от по-горната статия, че са НЕЗАЩИТЕНИ.Аз от банки не разбирам, нито от финанси. Хубавото е, че пари в банка нямам, освен за краткото време от получаването на някакъв превод, докато стигна до банкомата (или банката).Питам се и друго:За какъв ЧЕП сме във валутен борд, след като това, което се случи през 1996, се случва отново?!?Сега не ми се рови из старите ми мнения, но си спомням, че преди години писах тук, че рано или късно това ще стане. Преди да приемем еврото, ще минем през още една обезценка, през още едно обиране на хората...

Коментар

Добре, че Дянков докато беше на гребена на вълната не се напъваше, а пък засега настоящите си имат други занимания, та никой не се е затърчал към еврозоната, че не ми се мисли...

Коментар

Working...
                                X