Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КТБ поставена под специален надзор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На мен друго ми е интересно:В ПИБ не можеш да изтеглиш повече от 5000 лв в брой без предварителна заявка от предния ден. Това си е правило от едно време, не е от вчера.Което ми навява следните мисли:1. Или повечето от тия хора имат спестявания до 5000 лв (как се събират така 800 милиона, не ми е много ясно - трябва да са над 160.000 човека.)2. Или тия хора не теглят парите в брой, а ги местят в друга банка безкасово - което значи, че все пак имат вяра в банковата система като цяло, и са се поддали на слуха само за тази банка.

Коментар

800 милки са съвкупност от двете ти точки Дидо.Фирмените пари на съпругата ми също са в ПИБ-а и сега понасяме всички негативи (остава без заплата), а имаме вноска по ипотечен да правим и РД на малкия...Дано в понеделник всичко заработи нормално.
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Да, хората имат вяра в банковата система като цяло. Има опашки пред други банки, за да внасят пари. За клонове на три банки имам инфо. И да - голяма част от средствата са прехвърлени безкасово. Те затова спряха и електронното им банкиране, щото бързо, без да чакаш на опашки прехвърляш всичко.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

tyson написа:
          800 милки са съвкупност от двете ти точки Дидо.Фирмените пари на съпругата ми също са в ПИБ-а и сега понасяме всички негативи (остава без заплата), а имаме вноска по ипотечен да правим и РД на малкия...Дано в понеделник всичко заработи нормално.
          Оф... аз кво да кажа, като парите на компанията ни бяха в КТБ (чух, че ги били преместили), а моята карта, по която получавам заплатата е в ПИБ?На 1-ви (вторник) трябва да получа аванс... ще видим дали ще има

Коментар

Вчера една позната, работеща в Булбанк вика: "днеска беше някакъв ужас - цял ден идват с торби, чували и куфари, пари в кеш, да внасят изтегленото от ПИБ." Като се замислите- хората какво да ги правят тези пари - не могат да ги държат в къщи, това си е урожай за крадците. Така че всичко е един голям айрян в момента.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

E що не правят междубанкови трансфери ?
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Немат толкоз акъл явно.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

http://www.sportal.bg/news.php?news=495445 Щом Митко е спокоен, значи няма страшно :D
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Муха и Банка се убиват с вестник
                    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                    .

Коментар

Сутринта го слушах Бащицата (ББ, да се свети името му, много е популярен из форума този разбойник), как обяснява нещо за МВФ, заеми и т.н. Банка у нас, а и по Европа, могат да бутнат тотално само два фактора- акционерите и и вложителите (като си изтеглят парите).Атаката се събра не случайно срещу българските банки. Може да има и трета- има още една, чиято собственост предполага да е уязвима от подобна атака, но да видим дали ще се пробват и там. Тя обаче няма толкоз много вложители, а и не участва в българската система за гарантиране на влоговете.Да се играе срещу борда...след 2008-а година,когато имаше такива опити, мисля, че няма да има кой да се пробва отново.Той корабът пак си потъва по график, но това няма общо с банките.

Коментар

style34 написа:
                        Немат толкоз акъл явно.
                        Баш пък ти много добре знаеш защо няма възможност да се прехвърлят всички пари безкасово, нали? Дидо, винаги е можело да се изтеглят и повече от 5х.лв. от една банка без значение коя е тя, проблема е чисто физически, че ако те решиш примерно днес да изтеглиш 20000 лв от сметката си и кажеш ЙОК ИСКАМ СИ ГИ КЕШ В БРОЙ И НА РЪКА, БАНКАТА НЕ МОЖЕ ДА ТИ ОТКАЖЕ, НО съществува проблема че в този момент ти си решил да отидеш в клон който няма такава наличност или пък я има но би нарушила разплащателния касов баланс на офиса и за това се изисква предварителна заявка, за да могат да ти се осигурят парите в копури и сума предпочитана от теб. Има офиси в който можеш да изтеглиш и 200 бона без да е необходима практически заявка но те са малко. Другата причина се казва физическа сигурност на парите, имайте предвид че всички касови наличности се застраховат а това са разходи. Нормално е да се минимизира риска и да се осигурят средства за нормалната работа на офиса, това са причините за заявките за теглене не нещо друго.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

pplk написа:
                          [quote:f414cd59a9="valti"]Заповядайте:http://www.dnes.bg/politika/2014/06/...mvf.230500Аз не подкрепям нито една партия от наличните в БГ, но това са обществено насочени манипулации. МВФ има достатъчна изгода от раздаването на кредити, а ние нямаме. Всеки да го разбира, както си иска. На заяждащия се по-горе (dan4o) не възнамерявам да се аргументирам повече, че много ми дотегна от разбирачи днес. Поздрави.
                          Ти прочете ли кво си постнал , ам? Или имаш проблем с писан текст? Нямам основание да не се съглася с колегата Данчо Ще цитирам специално за 15/15 малоумниците:[quote:f414cd59a9]защото е нужно да се емитира нов дълг от поне 5-6 милиарда лева, за да се стабилизира ситуацията..... трябва да се викне МВФ, трябва веднага да се викне, след тази тройна коалиция следващият бюджет да го прави фондът
                          Fiat Stilo 115 h.p. 2004
                          Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден.

Коментар

Princo написа:
                            ....Баща ми примерно днес получи заплата в ПИБ,не я изтегли,защото има заделени пари до другият месец.Много хора не са така обаче и ако не си изтеглят парите и блокират банкоматите,сметките остават неплатени....
                            Това няма как да е истина. 1. 28и е събота. Преведени пари в събота никога няма да са налични на същия ден, дори и банката да няма затруднения.2. Няма как да изтеглиш пари на банкомат на ПИБ тези дни.
                            Princo написа:
                            ...Изтеглил си ипотечен кредит,докато обикаляш за апартамент някой пуска мухата за евентуален срив на банката,но я пускат по такъв умел начин,че едва ли не вече са изгубени и отиваш с надеждата да успееш да ги дръпнеш и криеш някъде другаде докато не е станало късно.Вината трябва да се търси в пусналите по медиите слухове и да се включат контролиращите органи за да се спре цялата истерия докато не е късно ...
                            Напълно съгласен.Ако някой с ипотека закъснее с вноските банката веднага ще му вземе апартамента. Ако всички закъснеят, ще вземат всички имоти.Защо обаче сметката с депозитите не е такава ?
                            04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
                              2. Няма как да изтеглиш пари на банкомат на ПИБ тези дни.
                              Банкоматите на ПИБ си работят, а и не е нужно да търсиш такъв. С карта на ПИБ можеш да изтеглиш пари от всеки банкомат.Снощи си проверих сметката на банкомат на ПИБ, просто за проба - знам, че няма пари в нея - и си работеше. Пари не пусна, щото не съм искал и нямам в сметката.Но хората пишат, че са теглили днес:Цитат от мнение в Дневник:"До коментар [#28] от "Fred": Банкоматът до нас е на ПИБ, сутринта нямаше хора около него, и само за тест изтеглих малка сума. Работи си идеално, пусна 10-левки "

Коментар

Това, което се случи с ПИБ в петък е абсолютно доказателство за мен, че масата от хората в БГ са късопаметни. 2008-а година се случи същото.16 май 2008 г. Истината за фалита на Първа инвестиционна банка.Спекулацията е започнала от мг-мама мафията. Казвам мафия, защото това е много голямо общество, с много голямо доверие една към друга, готови да правят всичко по нареждане. Разбират от всичко, от цигли и болтове, до малки деца.Ето един пример: 8 ми резултат за търсене на цигли
                                04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Working...
                                X