Такова внезапно покачване на вода не може да стане от валежи, пак има някви игри.Излейте една туба 10 литра и вижте колко вода се получава на квадратен метър. Сега си представете 3 такива туби (30 литра - колкото е обявеното количество валежи) и вижте реално колко повече вода има по улиците на Варна. То и в Пловдив имаше "потоп" ама нямаше 1 метър вода в цял квартал.Варненското езеро ли да е преляло, щото не може да се изтече в морето?Или за 15 минути се стопиха 5% от леда и световния океан покачи нивото си с 2 метра (само във Варна обаче)?Или са изпуснати микро язовири да унижат квартала да може някой да построи нещо примерно.
Излейте една туба 10 литра и вижте колко вода се получава на квадратен метър. Сега си представете 3 такива туби (30 литра - колкото е обявеното количество валежи) и вижте реално колко повече вода има по улиците на Варна.Или са изпуснати микро язовири да унижат квартала да може някой да построи нещо примерно.
Сметни няколко десетки декари по 30л. на кв. метър, събрани на едно място и ще се получи сметката.Язовири в района няма...
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Водата се просмуква в почвата или се стича към най-ниската точка, тоя квартал да не би да е под морското равнище?Вълна освен от скъсана стена или аварийно изпускане на водоем няма как да стане.Или викаш са сложили една фуния там и всичкия дъжд който се е извалял в областта, се стича само на едно място.Обясни ми как може да се получи вълна от 2-3 метра както се говори по медиите, да не е имало цунами?
Bane, няма водоеми, няма реки - просто валя много. Направила си е водата малки водоемчета, те преляли и тръгнали надолу с някое свлачище. Това стана - тук валя силно за има-няма 10 минути и улицата стана като река, а денивелацията е сравниелно малка, а там денивелацията е много голяма - Аспарухово е заобиколено от хълмове.... Надявам се колегата Ники-сикса да не е пострадал, че той живее там.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Bane, няма водоеми, няма реки - просто валя много. Направила си е водата малки водоемчета, те преляли и тръгнали надолу с някое свлачище. Това стана - тук валя силно за има-няма 10 минути и улицата стана като река, а денивелацията е сравниелно малка, а там денивелацията е много голяма - Аспарухово е заобиколено от хълмове.... Надявам се колегата Ники-сикса да не е пострадал, че той живее там.
Точно. Аспарухово е един голям...водо-сбор. Такъв, какъвто е и един от най-пълноводните в страната - яз. Камчия.Там и 10 л/кв.м. да паднат умножавайте по 4. Така е станало и с Аспарухово. Да се търси вина сега е много късно.На Запад ( Холандия )хората си имат решения на този и подобни проблеми, а ние винаги живеем, като се уповаваме на късмета си ина приказката: "Недай си Боже".ПС: Днес ще ходя в нашето кметство със снимков материал, как от една недомислица ( на проектанти) едно укрепващо съоръжение ( на УЖ свлачище)се превърна...в потенциална опасност за близко живеещите и преминаващите в близост коли. Няма да е пресилено, ако кажа, че в участък от около 100 метра автомобил можеше да бъде и "погълнат" от неудържимия поток вода. Същия този поток оголи основите на подпорната стена и е въпрос на време да стане и непоправима бела.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Такова внезапно покачване на вода не може да стане от валежи, пак има някви игри.Излейте една туба 10 литра и вижте колко вода се получава на квадратен метър. Сега си представете 3 такива туби (30 литра - колкото е обявеното количество валежи) и вижте реално колко повече вода има по улиците на Варна. То и в Пловдив имаше "потоп" ама нямаше 1 метър вода в цял квартал.Варненското езеро ли да е преляло, щото не може да се изтече в морето?Или за 15 минути се стопиха 5% от леда и световния океан покачи нивото си с 2 метра (само във Варна обаче)?Или са изпуснати микро язовири да унижат квартала да може някой да построи нещо примерно.
Колега, друг е хидроинженерът на Републиката.По-добре не продължавай и намери друга дисциплина, в която си по-силен.
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Ами...аз съм виждал как за 10 минути една селска бара стана река, която вдигна два моста. Бетонни! На другата сутрин беше пак селска бара. И няма язовири по трасето, няма нищо...просто в две реки се отводняват няколко хиляди декара полета. Всичко е повърхностни и подпочвени води. Та..не ме изненадва станалото във Варна. Явно много е валяло.
Надявам се колегата Ники-сикса да не е пострадал, че той живее там.
Никифорчо е добре, доколкото може да е добре в тази ситуация. Къщата им е точно до това смотано дере, но май няма много поражения. Каза ми само: " Страшно е!".
Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Това за дърветата хич не е сигурно и без доказателства си е чиста проба клевета - и аз мога да направя снимка как цигани изнасят с дървета камиони, ама... са си съвсем законни и горският им слага печати, ама това последното мога съвсем умишлено да го пропусна и да направя "новината". Според мен е бедствие - нещо, с което човек не може да се бори. Може би част от това, киоето хората правят, не е помогнало да се намали трагедията, но при толкова дъжд не мисля, че е могла да бъде спестена. Жалко е, че много хора отдавна са се самозабравили в мислите си, че човекът е по-велик от природата и едва ли не може да унищожи цялата вселена.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Това за дърветата хич не е сигурно и без доказателства си е чиста проба клевета - и аз мога да направя снимка как цигани изнасят с дървета камиони, ама... са си съвсем законни и горският им слага печати, ама това последното мога съвсем умишлено да го пропусна и да направя "новината". Според мен е бедствие - нещо, с което човек не може да се бори. Може би част от това, киоето хората правят, не е помогнало да се намали трагедията, но при толкова дъжд не мисля, че е могла да бъде спестена. Жалко е, че много хора отдавна са се самозабравили в мислите си, че човекът е по-велик от природата и едва ли не може да унищожи цялата вселена.
Съгласен
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар