Еле аз не казвам законно или незаконно са изсечени. В нашата мила родина съвсем законно можеш да свършиш маса поразии стига да има интерес и много пари зад тях. Да може и клевета да е, но е факт, че краибрежието ни е пълно със свлачища и едва ли разрешението е обезлесяване. Около Варна язовир дето да докара такава вода толкова рязко няма. Факт е, че много вода не се е оттекла. Защо не се е оттекла е въпрос, който е уместно да се зададе и да се провери. Факт е, че дъждовете не са инцидент, а ни тормозят от бая време. Както се очертава лято май няма да има. Може би ако са взети/са вземат мерки водата да си поеме по пътя, а не да се строят къщи на него няма да има такива инциденти или поне няма да са в такива мащаби.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Потопът дойде!
Collapse
X
-
Стига някой да не се е заиграл с експерименти с оня телескоп, дето се оказа, че като страничен ефект можел да влияе и на климата...Как му беше името... А, май Харп!Можем да го отдадем и на природата.Но не изглежда добре... Нито това, нито стихиите, които вилняха в Сърбия преди няколко седмици...Та кмета е последното нещо, от което има смисъл да се търси отговорност за тази трагедия.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Има един друг момент, почвата неможе да поеме неограничено количество вода, съответно след като почвата е достигнала максимума от водонасищане следващата порция дъжд/вода/ си стават една река, а една река тече по най прекия път, съответно неблагоприятното разположение на града /до колко разбрам денивелацията не е малка/ си оказват своето значение и в един момент целия тоя поток от рекички се събира на едно място и е налице потоп/преливна вълна. Всичкото това нещо ако се осъзнае по рано от отговорните за тези неща лица, примерно областна оправа или който и да е друг там, нещата нямаше да стигнат до тази трагедия. Прогнозата за времето е ясна, цяла седмица дъждове ??, от тук на някой трябва да му светне лампичката, че примерно след 2-3 ден почвата ще се напие до толко, че през следващите няколко дни тая вода няма как да се просмуче в почвата и тая вода ще тръгне по най прекия път за да си намери място да оттече, именно в градове с голяма денивелация + запушена дъждовна канализация + проливни продължителни дъждове = голяма вероятност от наводнения = жертви.Сега някой ще каже, няма пари за да се изгради цялата тая инфраструктура за да може водата да се оттича там където трябва, а не в домовете на гражданите и пак излиза, че ние сме си виновни, така е виновни сме и ще продължаваме да даваме жертви, така е в БГ за съжаление.punto HGT
Коментар
-
M5kov написа:Вместо да се вайкаме, да пратим по един СМС на 17 777 с текст DMS VARNAи втори с текст DMS BETI за 2 годишното момиченце, което има нужда от животоспасяваща операция в США за няма и 1 милион долара...Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Грубата истина е няма как да се предвиди всичко, още повече за нещо, което се случва за 1 път.В Япония са подготвени за земетресения, тъй като тези природни бедствия за тях са един вид ежедневие.Ако падне метеорит някъде кой ще е виновен за това, че не са взети мерки?I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
На всички ни е ясно, че с/у природата няма как да се върви, но все пак при някои бедствия има вариант за ранно предвиждане и взимане на превантивни мерки с цел по малко щети, жертви и т.н., след като стана трагедията на мен ще ми е много интересно какви ще бъдат взетите мерки за да не се повтори повече това явление в тоя град или ще е до следващия път както обикновенно става в БГ.Няма лошо да се помогне с СМС и т.н. и за съм го правил не веднъж и не веднъж съм давал пари на просещи и нуждаещи се хора, но тая държава /политическия елит/ трябва и те да си влязат в ролята, неможе все гражданите да се въртят на ..., а ония само да събират комисионни и да дебелеят, сори за отклонението.punto HGT
Коментар
-
M5kov написа:Вместо да се вайкаме, да пратим по един СМС на 17 777 с текст DMS VARNAи втори с текст DMS BETI за 2 годишното момиченце, което има нужда от животоспасяваща операция в США за няма и 1 милион долара...Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
M5kov написа:Вместо да се вайкаме, да пратим по един СМС на 17 777 с текст DMS VARNAи втори с текст DMS BETI за 2 годишното момиченце, което има нужда от животоспасяваща операция в США за няма и 1 милион долара...04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Цитат на деня:Орешарски - "Времето понякога си прави неприятни шеги"Ще се скъсам от смях с тоя шегаджия..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Аз пък прочетох:"Категорично става дума за природно бедствие" каза вицепремиерът Цветлин Йовчев от Варна.Какво експертно изказване, направо ме заковаха.И все пак да не забравяме, че това е цитат от "медиа"...Като нищо човекът може да е коментирал цените на зарзавата на женският пазар...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Ааа, не е излишно, трябва да се помнят такива неща!Такива загрижени снимки също!Друго си е партийния фотограф да обикаля покрай ВИПОВЕТЕ и да публикува ПИАР-и в реално време във Фейсбукчето за сметка на бедстващите...Ето му профила на нобеловия лауреат Орешарски да се любувате и вие на на бисери:https://www.facebook.com/PlamenOresharskinewНе се намери някой да го бутне тоя в дерето да го отнесе водата... Дришльо!
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Добре де, защо си слагате скрийншотове от телефоните??? И аз съм изпратил десетки смс-и на DMS, пуснал съм десетки банкови преводи. Да слагам ли разпечатки? Правете го за себе си, за хората в нужда, всеки, ВСЕКИ един от нас може да е в нужда в утрешния ден. Не го забравяйте.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Стига сте търсили виновни, никой не може да управлява природата ! Политиците пак започнаха да трупат дивиденти, за сметка на човешката трагедия, а ние тук им пригласяме като клакьорки. Нека да помогнем, кото с каквото може, и да се молим да няма често такива природни стихии, че само те ни липсват, както сме цъфнали и завързали !Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар