Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против даването на подкуп - отцепена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    Абе лекия "приемлив" рушвет за едни е 20 кинта, за други 20 милиона - зависи от местоработата, да речем. Та или си корумпиран и даваш под масата или не си и не даваш - средно положение няма, щото иначе става - ама то само главата, Марийке...
    Ей туй имах изпонавпредвид. :DКоцев, отвори нова тема, тази е за друго. Иначе е страшно там, наистина.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Airfan написа:
      Абе лекия "приемлив" рушвет за едни е 20 кинта, за други 20 милиона - зависи от местоработата, да речем.
      И едното, и другото е разновидност на корупцията, но 20 милиона не се наричат рушвет или подкуп, а комисионна, лобиране или дарение . Общото е, че и двата случая са неизбежни, защото има една изстрадана сентенция, че "Корупцията е храната за демокрацията"
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Давайте и приемайте подкупи. Сигурно така са правили и на Джанавара.
        Истината е, че пада яка сеч някъде нагоре - с години гледах всеки ден камиони, които извозват дървен материал когато отивах към работа.
        Абсолютно. На Ракитника режат като за последно, една чета към десетина дебила бичат ежедневно, по-грамотни хорица са се опитали да подадат сигнал, но ги скастрили, че всичко е законно. Всеки ден товарят по един прицеп дърва, там е целодневно.
        Шахтите не били почиствани с години, защото нямало пари, въпреки че всички си плащат данъците (иронично). Много жалко за жертвите, засегнатите, ... !Сега страдат около Варна. Утре може да сте вие. Но продължавайте с корупцията и неплащането на ДОД.
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Аз ще си напиша моето мнение: За престъпление влизаш в панделата за много време. Откъде накъде за нарушение на закона няма да загубиш 2-3 дни?! То си е част от наказанието. Освен това даването на подкуп е престъпление (влизаш в панделата за много време). Всеки сам си прави сметката. Аз моята съм си я направил - пари на ръка не давам, щото ако попадна на акция няма кой да ми храни децата, докато търкам наровете в софийския. Може и заради този начин на разсъждение да имам 1 акт и 1 фиш за 8 години ежедневно шофиране.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

dikanio написа:
            Airfan написа:
            Абе лекия "приемлив" рушвет за едни е 20 кинта, за други 20 милиона - зависи от местоработата, да речем.
            И едното, и другото е разновидност на корупцията, но 20 милиона не се наричат рушвет или подкуп, а комисионна, лобиране или дарение . Общото е, че и двата случая са неизбежни, защото има една изстрадана сентенция, че "Корупцията е храната за демокрацията"
            Мисълта ми беше, че ако за мен 20 лв са нищо, за друг 20 милиона са нищо и те така. Та и за нас 20 милиона са комисион, пък за друг - рушветче. Все е проблем...

Коментар

Airfan написа:
              Все е проблем...
              О, не, не си чел корифея, не е проблем, това е стимулиране на икономиката Е те затова преди време в една друга тема му казах на Style34, че не бива да се делят нарушенията на малки и големи. В смисъл, че законът ги дели и санкционира различно, но когато ни започнем морално да ги делим и да оправдаваме едните, защото били малки, се получава те това - що да не дам 20 лв, като другите...И така се върти машината.Затова и бях толкова груб спрямо БО - защото такива като него днес са кокошкари и дават по 20тачка или скриват данъци ( като нагло лъжат, че платили всичко до стотинка ), но утре ще отидат на по-високо ниво и там ще продължат по същия начин. 20лв или 20 милиона, разликата е в мащаба, но деянието по същество си е същото. И ако загубим чуствителност и се примирим, такива тарикати ще карат като бесни и ще избиват хората по пешеходните, ше раздават договори на свои хора и шахтите ще са затлачени, ще ... и ще ....
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
              X