Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против даването на подкуп - отцепена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    pplk написа:
    Хубаво, де, сам казваш, че данъците са окрадени, но се гордееш, че ги плащаш. В същото време, твърдиш, че глобите също се крадат, и не ги плащаш, а даваш рушвет и подпомагаш икономиката. Тука има нонсенс, не мислиш ли?
    Не.Защото обърни внимание. Ако платя 100лв, от които ще останат 50лв, то съм доволен - остават 50лв.Но ако платя 100лв, а останат в държавата -2лв, а тези -2лв трябва да се покрият от други източници, с това имам проблем.И за това ще давам, колкото мога в бюджета, където ще ни остават 50лв, а няма да давам в другата система, която след това трябва да бъде финансирана отново от системата с остатък от 50лв.
    И как разбра, че в единия случай остават 50лв., а в другия 2лв.? Конкретно, ако обичаш, и без общи приказки, че тая работа стана като твърденията на инженерите от Фиат, дето в последствие се оказаха, че не са нито инженери, нито от Фиат, а са ти колеги.
    207 тиква автомат
    новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Lane Staley написа:
      BO написа:
      Точно заради тези данъци, измъчено изкарани от нас, добрите българи, все още съществуваме.
      Aх, просълзих се.И викаш, по-добре да не плащаш данъци, от които да се плащат заплати на държавните служители, а направо да ги понсорираш когато те спрат.Ех, добра душа си ти, широка. Велик ум, издигнал се над нас, простосмъртните глупаци, които искаме да живеем в страна без корупция.
      Да не мислиш, че и аз искам да живея в такава страна?Но корупцията е на високите нива. Там е проблема. Тук долу, където сме и ние, е лошо, но не заради ниските нива, а заради ония, които изнасят финансите от нас.И ми е много смешно някой ако каже, че се надява да се оправим някой ден и да сме взимали толкова пари, колкото в по-богатите държави.Това от икономическа гледна точка няма как да стане.Да, може да няма корупция (навсякъде има корупция, въпроса е колко е показна), може да е малко по-уреден въпроса с живота ни, но ние няма от какво да правим пари, че да имаме висок БВП на глава от населението, че да се надяваме на повишаване (по-точно изравняване) на доходите ни със западните събратя.Дори в момента ни плащат под 1% от златото, което го изкарват от държавата. Това е такова ограбване, че не е истина. Милиарди на година. Всяка една година. За това винаги съм казвал - ако нямаш робско мислене и не гледаш само пред носа ти, тогава може да погледнеш глобалната картинка.Ама като се заровиш в твоята градинка и да си мислиш, че там е проблема, това няма да доведе до нищо полезно.За това трябва да се гледа по-глобално на нещата, да се мъчиш да помагаш с каквото можеш, спрямо моментната ситуация в държавата и да се надяваш, че някой ден нещата леко полека ще се нормализират. Не да се оправят - да се нормализират казвам.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Яко дълбаеш дъното.Скоро може да стигнеш до нефт и да оправиш държавата, за която така се раздаваш.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Да, по-добре да дълбая и да търся нефт, с вероятност за успех от 0.0002%, от колкото да хвърлям камъни по хората, които дълбаят!
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Момчета...чакайте малко, спрете се с тия излишъци. Излишък няма. Никога не е имало. Това е дълг. Предполагам, че ще питате как така, нали го има по сметки. Ще използвам пример- имате 20 лева в джоба, но дължите 100 на банката. Ето това е ситуацията с излишъка, но машабът е пренесен към държавата.Кредитната експанзия на западните банки към БГ остави този излишък. Изведнъж кредитирането стана лесно, започна масово строителство, вдигна се потреблението, получи се огромна инфлация (ако не помните, имаше години с по 9-12%).От този поток пари държавата прибра едни 20% само ДДС. Отделно другите данъци. Няма излишъци. Излишък се формира от добавена стойност. Ние няма как да я добавим- нямаме нито стопанство, нито индустрия. Стопанството е на системи (фондове) и изкуствено дишане. Индустрията спря- чуждите инвестиции намаляха 10 пъти за 5 години. Този излишък в държавния бюджет е всъщност част от парите, които вие дължите на банките- кой за жилище, кой за кола, кой за лечение и т.н. В съвременната финансова система ДДС е начин част от тези финансови потоци да се отклонят към държавата. И няма нищо лошо, ако излишъкът се формираше от реална добавена стойност. Тук е само счетоводен трик- разделяме държавния от частния дълг и се получава така, че единия джоб показва минус 100 лева, другия показва +20.Съдбата на този "излишък" беше предопределена още 2007-а като започна кризата. Малко факти- държавният бюджет на БГ е малко под 20 милиарда лева. Целия, цялата му приходна част- данъци, такси, глоби, фондове на ЕС...всичко. Само лошите дългове в банките са 10 милиарда! Лош дълг е един от всеки пет. Така вероятно ще е и по-лесно да си обясните мерките в тая насока, предприети в края на мандата на предишното правителство и продължени през сегашния. Това е колосална декапитализация на цялото стопанство. Имаше години, когато се залагаха по 100-120 милиона лева приходи от глоби само на КАТ. Нали си давате сметка за какви числа говорим- всичко е с минимум седем нули. И 2007 се случи това, която беше ясно, че ще се случи. Не ме разбирайте погрешно- не одобрявам политиката на Дянков. Дълговете, които сегашното правитество пое, трябваше да бъдат взети преди 5 години, в поне троен размер. Така направиха Румъния, Унгария, редица други държави, които сега успяха да излязат на устойчив растеж. Ние няма да излезем там още 20 години заради грешките на Дянков и политиката на икономии. Липсата на пари се преодолява с пари, не с още по-голямата им липса. Като не разплатиш на време ДДС, лишаваш фирмите, дето ти движат износа, от оборотни средства. Като имаш балон в строителството, го оставяш да се разчисти-не тръгваш да асфалтираш лунната пътека с европари, защото като приключиш проектите, отрасълът ще е в още по-голяма криза. Данните за строителната продукция ги има на сайта на НСИ- всеки може да види какво е това, за което пиша. Така, че...спрете с този излишък. Излишък няма. Това са дългове. Вашите пари, които дължите и които още не сте ги изкарали, не сте ги върнали.

Коментар

BO написа:
              Да не мислиш, че и аз искам да живея в такава страна?Но корупцията е на високите нива. Там е проблема. Тук долу, където сме и ние, е лошо, но не заради ниските нива, а заради ония, които изнасят финансите от нас.И ми е много смешно някой ако каже, че се надява да се оправим някой ден и да сме взимали толкова пари, колкото в по-богатите държави.Това от икономическа гледна точка няма как да стане.Да, може да няма корупция (навсякъде има корупция, въпроса е колко е показна), може да е малко по-уреден въпроса с живота ни, но ние няма от какво да правим пари, че да имаме висок БВП на глава от населението, че да се надяваме на повишаване (по-точно изравняване) на доходите ни със западните събратя.Дори в момента ни плащат под 1% от златото, което го изкарват от държавата. Това е такова ограбване, че не е истина. Милиарди на година. Всяка една година. За това винаги съм казвал - ако нямаш робско мислене и не гледаш само пред носа ти, тогава може да погледнеш глобалната картинка.Ама като се заровиш в твоята градинка и да си мислиш, че там е проблема, това няма да доведе до нищо полезно.За това трябва да се гледа по-глобално на нещата, да се мъчиш да помагаш с каквото можеш, спрямо моментната ситуация в държавата и да се надяваш, че някой ден нещата леко полека ще се нормализират. Не да се оправят - да се нормализират казвам.
              Тука нещо не разбрах, каква е връзката с добродетелта наречена подкуп, ако въобще има такава.
              207 тиква автомат
              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

BO написа:
                Да, по-добре да дълбая и да търся нефт, с вероятност за успех от 0.0002%, от колкото да хвърлям камъни по хората, които дълбаят!
                Ама ти продължаваш да мислиш, че си от "добрите" ли?Пич, подкупваш полицаи, укриваш данъци, лъжеш.В момента имам предупреждение, сега ще получа и БАН, ма не ми пука. Ти си мошеник, но просто си дребна риба. Боклук, който винаги иска да мине тънко, да не се прецака, той да е добре, а другите да го духат.Заради такива като теб живеем в такава държава.И имаш безочието да се изкарваш едва ли не мъченик?

Коментар

Lane Staley написа:
                  BO написа:
                  Ама ти продължаваш да мислиш, че си от "добрите" ли?Пич, подкупваш полицаи, укриваш данъци, лъжеш.В момента имам предупреждение, сега ще получа и БАН, ма не ми пука. Ти си мошеник, но просто си дребна риба. Боклук, който винаги иска да мине тънко, да не се прецака, той да е добре, а другите да го духат.Заради такива като теб живеем в такава държава.И имаш безочието да се изкарваш едва ли не мъченик?
                  Когато човек няма какво да каже и се чувства застрашен под един или друг повод, то естествената отбрана е бой или в случая личностна обида, поради липса на физически контакт.Лошо няма. Това доказва тезата ми. Когато ти намериш един, повтарям ЕДИН човек, който да ме познава, дори и от този форум и да каже, че нещо някога не съм му помогнал - да повторя - не да каже, че съм го прецакал, а дори да каже, че е питал или искал от мен нещо и не съм му помогнал, тогава лично аз ще приема тезата ти за вярна.До тогава може да си продължаваш с личностните нападки колкото ти сърце желае. Раздавай се колкото можеш. :D
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Това не е лична обида.Не се ласкай.За мен всеки, който дава/взема подкуп, лъже или мошеничества под една или друга форма е боклук.Застрашен от какво? Че нали аз те започнах вчера и за 6 страници те разкрихме

Коментар

Аз прлиключвам с темата, защото конкретни отговори явно няма да получа. Сефте! :D А и нещата загрубяват повече от колкото ми допада.ВО, преди време ти казах, че е добре човек да спре да пише, че става за смях. Един път го направи. Какво ти пречеше да го направиш втори път, не знам.Поздрави!
                      207 тиква автомат
                      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                        Аз прлиключвам с темата, защото конкретни отговори явно няма да получа. Сефте! :D А и нещата загрубяват повече от колкото ми допада.ВО, преди време ти казах, че е добре човек да спре да пише, че става за смях. Един път го направи. Какво ти пречеше да го направиш втори път, не знам.Поздрави!
                        Ти пък. Защо толкова лесно падаш в борбата бе?Спокойно, няма да падна на равнището на разни съфорумци и да сипя клевети и обиди срещу теб.Ако съм спрял да пиша е точно за това - за да си запазя мнението ми за теб за себе си, защото си има правила и норми в общуването.А когато си позволиш да обидиш някой ей така, това показва колко деградирало общество ставаме, а уважението към околните ти е, ще си позволя цитат, "морално падение".
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Lane Staley написа:
                          И имаш безочието да се изкарваш едва ли не мъченик?
                          Да, мъченик е. Няма 0,1% от златото за него.ВО, точно ти нямаш АБСОЛЮТНО никакво право да ми държиш сметка, защо работя и живея в друга страна членка на ЕС. Та точно ти и себеподобните ти добавяха по една капка във везната в полза да напусна България. А решението не беше лесно за вземане.Ето вече е ясно как човек с "честен труд" в България може да има три автомобила и два апартамента в София. И най-нагло ще обяснява, че той само 100 000 - 200 000 лв (числата и валутата са примерни, всеки може да постави желана стойност) бил откраднал, ама те другите, вижте ги, те крадат милиони, дори милиарди. Те са лошите, а аз не.Такава деградация и упадък ... за какво въобще говорим тука.
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

КОЙТО НАПИШЕ ЛОШО ДРУГИМУ СЛЕД ТАЗИ СНИМКА ЩЕ ИМА ДА ЧЕРПИ БИРИ
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

pplk написа:
                              Колегата отказва да дава конкретни отговори, когато малко го притиснат. В една друга тема и аз търсих конкретен отговор за едни литри и бутилки и резервоари, ама нейсе :D

Коментар

Stefanaki написа:
                                Lane Staley написа:
                                И имаш безочието да се изкарваш едва ли не мъченик?
                                Да, мъченик е. Няма 0,1% от златото за него.ВО, точно ти нямаш АБСОЛЮТНО никакво право да ми държиш сметка, защо работя и живея в друга страна членка на ЕС. Та точно ти и себеподобните ти добавяха по една капка във везната в полза да напусна България. А решението не беше лесно за вземане.Ето вече е ясно как човек с "честен труд" в България може да има три автомобила и два апартамента в София. И най-нагло ще обяснява, че той само 100 000 - 200 000 лв (числата и валутата са примерни, всеки може да постави желана стойност) бил откраднал, ама те другите, вижте ги, те крадат милиони, дори милиарди. Те са лошите, а аз не.Такава деградация и упадък ... за какво въобще говорим тука.
                                Чакай сега.Аз разбрах, че си избрал да работиш извън България поради спецификата ти на работа. Само навън може да работиш това, което искаш. Това е страхотно.Сега някак си го разбирам, че изведнъж точно аз съм бил наклонил везната.Сега заради работата ли си навън или заради индивидите си навън, че вече се обърках?Между другото нямам абсолютно нищо против избора на хората и техния живот. Това, че ти си избрал да си навън е страхотно. Наистина нямам нищо против, да не ме разбереш погрешно.Аз не крия злоба към никой. Дори напротив - който ме познава знае какъв позитивен човек съм.Нямам нищо против малцинствата. Нямам нищо против богатите. Нямам нищо против полицаите.Може би имам малко против управлението на турците в държавната ни политика. Но това го отдавал на по-голямото ми българско самосъзнание, което е свързано с миналото ни.И точно защото казвам нещата както си ги мисля, за това на някои хора не им харесва.Ето, примерно мен ме дразни някой, който е напуснал България от години да има правото да гласува на избори. Това за мен не трябва да става. Не може да гласува някой, който е напуснал дадена държава, да няма желание да се върне, ама да мислил, че разбираш ли еди кой си бил по-добър и за това да си даде гласа.Все едно аз да реша ти колко време да живееш и кога да умреш. Нали няма да ти хареса това?Но това, че не ми харесва не означава, че не е правилно. Все пак някой ден някой може да иска да се върне. Да стои отвън и всеки ден да наблюдава положението в страната, и да чака с надежди денят, когато би се върнал. Има и такива хора. Точно поради тази причина не може да се отнеме правото на гласуване на всички по моята логика или по-точно казано "дразнение".
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X