BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За и против даването на подкуп - отцепена
Collapse
X
-
Lane Staley написа:BO написа:Точно заради тези данъци, измъчено изкарани от нас, добрите българи, все още съществуваме.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Момчета...чакайте малко, спрете се с тия излишъци. Излишък няма. Никога не е имало. Това е дълг. Предполагам, че ще питате как така, нали го има по сметки. Ще използвам пример- имате 20 лева в джоба, но дължите 100 на банката. Ето това е ситуацията с излишъка, но машабът е пренесен към държавата.Кредитната експанзия на западните банки към БГ остави този излишък. Изведнъж кредитирането стана лесно, започна масово строителство, вдигна се потреблението, получи се огромна инфлация (ако не помните, имаше години с по 9-12%).От този поток пари държавата прибра едни 20% само ДДС. Отделно другите данъци. Няма излишъци. Излишък се формира от добавена стойност. Ние няма как да я добавим- нямаме нито стопанство, нито индустрия. Стопанството е на системи (фондове) и изкуствено дишане. Индустрията спря- чуждите инвестиции намаляха 10 пъти за 5 години. Този излишък в държавния бюджет е всъщност част от парите, които вие дължите на банките- кой за жилище, кой за кола, кой за лечение и т.н. В съвременната финансова система ДДС е начин част от тези финансови потоци да се отклонят към държавата. И няма нищо лошо, ако излишъкът се формираше от реална добавена стойност. Тук е само счетоводен трик- разделяме държавния от частния дълг и се получава така, че единия джоб показва минус 100 лева, другия показва +20.Съдбата на този "излишък" беше предопределена още 2007-а като започна кризата. Малко факти- държавният бюджет на БГ е малко под 20 милиарда лева. Целия, цялата му приходна част- данъци, такси, глоби, фондове на ЕС...всичко. Само лошите дългове в банките са 10 милиарда! Лош дълг е един от всеки пет. Така вероятно ще е и по-лесно да си обясните мерките в тая насока, предприети в края на мандата на предишното правителство и продължени през сегашния. Това е колосална декапитализация на цялото стопанство. Имаше години, когато се залагаха по 100-120 милиона лева приходи от глоби само на КАТ. Нали си давате сметка за какви числа говорим- всичко е с минимум седем нули. И 2007 се случи това, която беше ясно, че ще се случи. Не ме разбирайте погрешно- не одобрявам политиката на Дянков. Дълговете, които сегашното правитество пое, трябваше да бъдат взети преди 5 години, в поне троен размер. Така направиха Румъния, Унгария, редица други държави, които сега успяха да излязат на устойчив растеж. Ние няма да излезем там още 20 години заради грешките на Дянков и политиката на икономии. Липсата на пари се преодолява с пари, не с още по-голямата им липса. Като не разплатиш на време ДДС, лишаваш фирмите, дето ти движат износа, от оборотни средства. Като имаш балон в строителството, го оставяш да се разчисти-не тръгваш да асфалтираш лунната пътека с европари, защото като приключиш проектите, отрасълът ще е в още по-голяма криза. Данните за строителната продукция ги има на сайта на НСИ- всеки може да види какво е това, за което пиша. Така, че...спрете с този излишък. Излишък няма. Това са дългове. Вашите пари, които дължите и които още не сте ги изкарали, не сте ги върнали.
Коментар
-
BO написа:Да не мислиш, че и аз искам да живея в такава страна?Но корупцията е на високите нива. Там е проблема. Тук долу, където сме и ние, е лошо, но не заради ниските нива, а заради ония, които изнасят финансите от нас.И ми е много смешно някой ако каже, че се надява да се оправим някой ден и да сме взимали толкова пари, колкото в по-богатите държави.Това от икономическа гледна точка няма как да стане.Да, може да няма корупция (навсякъде има корупция, въпроса е колко е показна), може да е малко по-уреден въпроса с живота ни, но ние няма от какво да правим пари, че да имаме висок БВП на глава от населението, че да се надяваме на повишаване (по-точно изравняване) на доходите ни със западните събратя.Дори в момента ни плащат под 1% от златото, което го изкарват от държавата. Това е такова ограбване, че не е истина. Милиарди на година. Всяка една година. За това винаги съм казвал - ако нямаш робско мислене и не гледаш само пред носа ти, тогава може да погледнеш глобалната картинка.Ама като се заровиш в твоята градинка и да си мислиш, че там е проблема, това няма да доведе до нищо полезно.За това трябва да се гледа по-глобално на нещата, да се мъчиш да помагаш с каквото можеш, спрямо моментната ситуация в държавата и да се надяваш, че някой ден нещата леко полека ще се нормализират. Не да се оправят - да се нормализират казвам.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
BO написа:Да, по-добре да дълбая и да търся нефт, с вероятност за успех от 0.0002%, от колкото да хвърлям камъни по хората, които дълбаят!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:BO написа:Да, по-добре да дълбая и да търся нефт, с вероятност за успех от 0.0002%, от колкото да хвърлям камъни по хората, които дълбаят!A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз прлиключвам с темата, защото конкретни отговори явно няма да получа. Сефте! :D А и нещата загрубяват повече от колкото ми допада.ВО, преди време ти казах, че е добре човек да спре да пише, че става за смях. Един път го направи. Какво ти пречеше да го направиш втори път, не знам.Поздрави!207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа:Аз прлиключвам с темата, защото конкретни отговори явно няма да получа. Сефте! :D А и нещата загрубяват повече от колкото ми допада.ВО, преди време ти казах, че е добре човек да спре да пише, че става за смях. Един път го направи. Какво ти пречеше да го направиш втори път, не знам.Поздрави!A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Lane Staley написа:И имаш безочието да се изкарваш едва ли не мъченик?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
pplk написа:Аз прлиключвам с темата, защото конкретни отговори явно няма да получа. Сефте! :D А и нещата загрубяват повече от колкото ми допада.ВО, преди време ти казах, че е добре човек да спре да пише, че става за смях. Един път го направи. Какво ти пречеше да го направиш втори път, не знам.Поздрави!
Коментар
-
Stefanaki написа:Lane Staley написа:И имаш безочието да се изкарваш едва ли не мъченик?A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар