Добре де, толкова ли не разбирате, че като давате подкуп сами се прецаквате?Ревете, че всичко тук се уреждало с подкуп, но давате?Ще се опитам да го обясня без да засегна никого - корупцията е най-страшна за бедните хора. Първо, защото продължава да произвежда бедност и второ, защото произвежда неравенство. За голяма част ост списващите тук 50 лв не са малко пари и са готови да дадат 20 кинта, за да спестят глоба.Да, но така поощряват система, в която далият повече винаги печели. Утре ще излезете на пътя, ще ви блсъня някой с месечна заплата като вашите годишни доходи. Ще искате ли от патрулката да слезе ченгето на което вчера сте дали 20тачка?Хайде, подкупвайте си със здраве, само помнете, че тез подкупните утре ще вземат малко повече за да си затворят очите за нещо от което страдате вие. Но сами ще сте си виновни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За и против даването на подкуп - отцепена
Collapse
X
-
Lane Staley написа:Добре де, толкова ли не разбирате, че като давате подкуп сами се прецаквате?Ревете, че всичко тук се уреждало с подкуп, но давате?Ще се опитам да го обясня без да засегна никого - корупцията е най-страшна за бедните хора. Първо, защото продължава да произвежда бедност и второ, защото произвежда неравенство. За голяма част ост списващите тук 50 лв не са малко пари и са готови да дадат 20 кинта, за да спестят глоба.Да, но така поощряват система, в която далият повече винаги печели. Утре ще излезете на пътя, ще ви блсъня някой с месечна заплата като вашите годишни доходи. Ще искате ли от патрулката да слезе ченгето на което вчера сте дали 20тачка?Хайде, подкупвайте си със здраве, само помнете, че тез подкупните утре ще вземат малко повече за да си затворят очите за нещо от което страдате вие. Но сами ще сте си виновни.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Тезата ти щеше да е вярна ако не съществуваше закона за търсенето и предлагането на пазара.Точно този закон държи в равновесие цялата система, ако го гледаме от чисто икономическа гледна точка.Такива хора със средно дневни доходи колкото са моите годишни могат само да вкарат грешка в сметката, ако не съществуваше статистиката като наука.А и не си мисли, че тия хора не искат да се възползват от кривата на равновесие в този "пазар".like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
С какво се похвалих за доходите ми? Че някой взима 365 пъти повече от мен ли? Да, има такива. Лошо няма. Но пък аз съм щастлив с живота и доходите ми. Оправям се криво-ляво.В университета на тази тема сме стояли с дни и сме обяснявали защо може корупцията да е полезна.Ако ти е интересно примерно може да започнеш с малко четиво, което нито защитава, нито отхвърля тезата.Но ако си мислиш, че корупцията е само в ущърб на икономиката, то много дълбоко се лъжеш.Точно при нашия вид икономика, където парите постоянно излизат навън, при уж "нормалното" им събиране от гражданите, точно при нас при корупция остават повече капитал в държавата, който да не е заключен и да може да се върти и да създава блага за хората.Ма нали викаш това е за пред хората на масата. Поинтересувай се сам, ако имаш желание. Не мисля аз да съм човека, който може да ти ги обясни нещата. Поне не съм в позиция да ме изслушаш и да възприемеш нещо.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Викаш и докторите също, и на професорите също и т.н.Нещо има ли да добавиш?Може да звъннеш и на проф. Божидар Хаджиев и да кажеш, че човека не разбира за какво говори и нещата, които сме обсъждали са измислени, да се намираме на лаф. Или викаш ти каквото кажеш е по-силно от разни икономически закономерности? Вече съм сигурен в това и не мисля да продължа в спора с очевидно афектиран човек, който отрича всичко. А ще спра именно заради последния вид хора:Има хора, които знаят и не знаят, че знаят - те са запсали и ти трябва да ги събудиш.Има хора, които знаят и знаят, че знаят - те са мъдри и ти трябва да се учиш от тях.Има хора, които не знаят и знаят, че не знаят - те са умни и ти трябва да ги научиш.Има хора, които не знаят и не знаят, че не знаят - те са глупави и ти трябва да се пазиш от тях.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Икономически теории дал Господ, колко са верни е отделен въпрос. Погледнах в http://cpi.transparency.org/cpi2013/results/ и теорията издиша отвсякъде. А и не става ясно, как като дам 20 кинта на ченгето, а не си ги похарча сам за квот ми е кеф, това задвижва икономиката. Иначе за оправдание е екстра207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
BO, ти ме уби бе човек. Цял свят се бори с корупцията, а за теб била полезна. Както казаха колегите-полезна е само за богатите. Винаги с удоволствие ти чета коментарите, но сега си смучеш неща от пръстите. Това, че цялата хамалогия те кара да даваш подкупи на полицаите иначе ще си плащаш...нещо не ми се връзва. За мен така се успокояваш лично. Има два варианта. Караш си в правилата и си спокоен. Караш извън тях, като знаеш риска от глоба, която по думите ти не те бърка да платиш ако може по банков път.Нека те вкарам в една примерна ситуация. Представи си, че куките не са подкупни и всички носят касови апарати като контроли в градския. Първо нарушение ...хоп 50 и 2-3 точки. Ти ли бохем човек-плащаш си на място и заминаваш. И така една година. После те спират и ...опаа ами ти нямаш точки. Я сега в близката школа едни 700-800лв да възстановиш. Отиваш да платиш гражданската, нагласил си едни 150-200лв. И там ти казват " Оооо ама вие сте рисков шофер- гражданската ви е 350-400. И пак ли ще си пич и ще платиш с усмивка, понеже не ти се налага да висиш на опашки в КАТ и да си взимаш отпуска от работа. Или ще се замисляш дали сега да направиш обратен на непрекъсната или да по караш 50 метра и да обърнеш на светофара? Всеки нарушава закона. Не казвам, че съм безгрешен, но ако имам опция фиш за 20 или да дам 20 на катаджията-ще предпочета фиша. Не искам да пълня джоба на даден измислен герой.Мисля че защитаваш тезата си вече 3та страница за да не каже някой, че се отмяташ от първите си думи.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
BO написа:Lane Staley написа:Добре де, толкова ли не разбирате, че като давате подкуп сами се прецаквате?Ревете, че всичко тук се уреждало с подкуп, но давате?Ще се опитам да го обясня без да засегна никого - корупцията е най-страшна за бедните хора. Първо, защото продължава да произвежда бедност и второ, защото произвежда неравенство.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Корупцията се захранва преди всичко от лоша организация и неработещи/ несъществуващи правила.Административното наказание е НАКАЗАНИЕ. По същността си-абсолютно същото като наказанието за престъпление. Само, че тук е за административно нарушение. Сега се опитайте да си представите какво следва ако приложим системата за организация и работа на КАТ в местата за лишаване от свобода. Или ако приложим начина им на работа в наказването по принцип. Затворникът си е излежал присъдата, ама не го пускаме на свобода, защото директора на затвора лежи пиян в мазето и няма кой да подпише заповедта за освобождаване. Разбирате, че не става. В КАТ обаче може- един акт пътува 6 месеца между две администрации, на 30 км една от друга.Или човек е осъден на 5 години. Но като минават тия 5 му казват, че ще полежи още 2, защото служителите на входа работят на ден само по 10 минути и за това време могат да излязат 2 затворници. Толкоз. Докато дойде неговият ред за излизане....ехееее....В КАТ обаче може! За да платиш 20 лева глоба, трябва да загубиш три работни дни! Да си получиш постановлението, да платиш в банката, да се върнеш на гише, да си вземеш синия талон.Корупцията не пада от небето и малко зависи от човешкия фактор. При лоша организация, при липса на правила, при липса дори на идея за създаване на някакъв устойчив във времето режим по прилагането им, който и да сложите на мястото Х, е само въпрос на време да се корумпира.
Коментар
-
pplk написа:Икономически теории дал Господ, колко са верни е отделен въпрос. Погледнах в http://cpi.transparency.org/cpi2013/results/ и теорията издиша отвсякъде. А и не става ясно, как като дам 20 кинта на ченгето, а не си ги похарча сам за квот ми е кеф, това задвижва икономиката. Иначе за оправдание е екстраФЕРАРИСТ написа:BO написа:Lane Staley написа:Добре де, толкова ли не разбирате, че като давате подкуп сами се прецаквате?Ревете, че всичко тук се уреждало с подкуп, но давате?Ще се опитам да го обясня без да засегна никого - корупцията е най-страшна за бедните хора. Първо, защото продължава да произвежда бедност и второ, защото произвежда неравенство.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO написа:Всеки един похарчен лев бута икономиката напред. Всеки един спестен лев бута икономиката назад. Всеки един лев даден на институция, зад която стоят огромни икономически (корпуционни) игри бутат икономиката много назад.Ако корупцията на големите нива е сведена до минимум, тогава икономиката върви напред.За това от икономическа гледна точка ако ти или някой друг, на който си дал парите, ги похарчи за стоки в България, това произвежда блага.Като дадеш същите тези пари на някой, който ги изнесе от България, това дърпа икономиката назад. Елементарно е.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар