Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против даването на подкуп - отцепена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    Да бе, четем те как се бориш.Аре да не си толкоз ***Модерирано***, а?
    Що. Кеф ми е да си лицемерчинча. Някакъв проблем ли имаш, а?
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Princo написа:
      Айде да спрете да се заяждате ? Какво общо има това,че за даден човек е по-добре да даде 50-100 лв. на място и това че,някакъв си тъпанар решава да гази хора на пешеходна зона ?
      Ако не можеш да разбереш какво е общото, то няма смисъл да ти се обяснява.
      Princo написа:
      И е време да престанете с тва нещо,че всички сте безгрешни и спазвате дословно закона.Наистина е смешно ...
      Вероятно имаш временни затруднения в обработването на информация, но в момента не се обсъжда безгрешност на пътя, а корупция - подкуп на длъжностно лице с цел избягване на санкция.
      Princo написа:
      И съм сигурен,че говорите така,защото не сте имали взимане даване с КАТ.Ако вие си бяхте изгубили 2 дена от работното ви време,пари,нерви и т.н и вие щяхте да сте на същото мнение.
      Сигурността ти основава ли се на подробно познаване на разпределението на времето ни?Може ли да ми припомниш какво съм правил на 16 Април? Ако не, не бъди толкова уверен.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

BO написа:
        Lane Staley написа:
        Да бе, четем те как се бориш.Аре да не си толкоз гнусен лицемер, а?
        Не, никакъв Харесва ми да дразня лицемерите.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
          BO написа:
          Lane Staley написа:
          Да бе, четем те как се бориш.Аре да не си толкоз гнусен лицемер, а?
          Не, никакъв Харесва ми да дразня лицемерите.
          А, това е друго нещо, не го знаех.Поздрави за което.
          Kay_ написа:
          BO, ако така се взимат парите от нарушения ще е най-добре. Но нали знаеш колко апандисити в полицията ще останат без работа, понеже няма да е нужно да стоят там и да разхождат 5 листа от една стая в друга.
          Точно това е проблема. Ама някой са щрауси, ама плешиви, които не могат да погледнат по-далече от клюна си и се мислят, че разбират всичко. Между другото нямам нищо против разхождането на 5-те листа между стаите. Въпроса е наистина да го правят, а не да се драпат по топките.Докато не въведат някаква норма, която би покривал частен служител, до тогава ще сме си в това състояние.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

На всички, които вземат активно участие в корупцията по пътищата, им пожелавам за (почти) всяко извършено нарушение да получават плик със снимка.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
              На всички, които вземат активно участие в корупцията по пътищата, им пожелавам за (почти) всяко извършено нарушение да получават плик със снимка.
              Ама извършено и хванато нарушение или просто за извършено нарушение?
              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                Stefanaki написа:
                Ако обясниш как се получава снимка за нехванато нарушение, може да пратя предложение към КАТ.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                  BO написа:
                  Stefanaki написа:
                  Ако обясниш как се получава снимка за нехванато нарушение, може да пратя предложение към КАТ.
                  Ами не знам, за това питах, защото твоето мнение звучи като анатемосване.Защото пишеш "за всяко извършено нарушение", което може да се приеме по много начини.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Stefanaki написа:
                    BO написа:
                    Stefanaki написа:
                    Ся ще ти обясня. Първо - не си тук и не знаеш, но из България наслагаха 250 стационарни камери, УЖ на агенция Пътища. УЖ преборителни постове.Ами... не, не и не!Камерите са със способност да четат регистрационния номер на колата.Необходимо е само да се въведе номерът в компютъра, за да се разбере къде е в момента даден автомобил. С каква средна скорост се е движил между няколко камери. В каква посока пътува и т.н. Достъп до камерите най-вероятно има ДАНС. И не само.Никой не може да ме убеди, че на прав път, без никакви разклонения, са необходими повече от една камера, за да "брои" автомобилите по този път. Е да, ама камера има във всяко населено място по този път, както и на места извън населените места, но с ограничения на скоростта.А точно по въпроса ти - лесно може да се хване всяко нарушение. Като станат задължителни GPS тракерите във всяка кола... актовете ще се съставят автоматично в момента, в който завиеш на забранено, превишиш скоростта където и да е и т.н.

Коментар

Lane Staley написа:
                      Ако не можеш да разбереш какво е общото, то няма смисъл да ти се обяснява.
                      Не,не разбирам какво е общото между това,че КАТ не може да си събере глобите и че цялата процедура по събирането е направена възможно по най-сложния начин за един гражданин със това,че някакъв тъпанар,свързан с политика,скандали и т.н направи нещо изключително глупаво и уби дете ?!
                      Lane Staley написа:
                      Сигурността ти основава ли се на подробно познаване на разпределението на времето ни? Може ли да ми припомниш какво съм правил на 16 Април? Ако не, не бъди толкова уверен.
                      Не ти знам графика,като цяло и доста слабо ме вълнува,но ако някога си се занимавал с такова нещо,от части би се съгласил с БО.
                      Stefanaki написа:
                      Сърдечно благодаря ! За щастие за почти всяка навигация има файл с мястото на камерите и евентуални постове на патрулки.
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

BO написа:
                        Ами не знам, за това питах, защото твоето мнение звучи като анатемосване.Защото пишеш "за всяко извършено нарушение", което може да се приеме по много начини.
                        Ако четеш ЦЕЛИТЕ изречения, ще разбираш по-добре какво пиша, защото пиша не само за "извършени нарушения", но и за "плик със снимка".
                        Immortal написа:
                        Ся ще ти обясня. Първо - не си тук и не знаеш, но из България наслагаха 250 стационарни камери, УЖ на агенция Пътища. УЖ преборителни постове.
                        Зная ги, дори бях писал в една тема за тях. Между Русе и Силистра има поставени такива в началото и края на поне 3 села. Аз може да си идвам рядко, но като си дойда минавам по 2-3 хил. км и съм добре запознат. Последните два пъти плащах фишове, които за късмет ми бяха написани в населеното място, в което ми е издадена шоф. книжка.Но темата се отклони в една друга посока - един наболял проблем в България - корупцията. Та точно в тази връзка беше и първия ми пост в тази тема.Та аз не съм чул някой да дава подкуп над 50лв. Даже всички казват, че проблемите се решават с една двайска. Така ли е?Защото ако е така, то тезата на ВО "издиша", защото фишовете може да се платят по банков път без да се налага ходене до КАТ.
                        BO написа:
                        Но ако ме спрат с радар да карам с 55км/ч при ограничение 40км/ч, то ще гледам въобще да не се занимавам с глупости, да ми пишат АКТ, да ходя да ми презаверяват АКТ-а за следващ месец.
                        За мен той е поредния "тарикат на дребно", който нарушава закона и после иска да мине с двайската м/у документите, вместо да плати 50 или 100лв глоба + да му вземат няколко точки.

Коментар

Stefanaki написа:
                          За мен той е поредния "тарикат на дребно", който нарушава закона и после иска да мине с двайската м/у документите, вместо да плати 50 или 100лв глоба + да му вземат няколко точки.
                          За теб може да съм най-големия тарикат, но не ме познаваш и не се изказвай така.Готов съм да дам толкова пари, колкото ми струва глобата на място. Готов съм и повече да дам, но трябва да изчисля колко би ми струвало, ако тръгна да се мотая из разните му институции.Също така ако съм извършил нарушение за фиш, демек да не ми пишат АКТ, то винаги съм си избирал фиш-а и съм си го плащал веднага като се прибера в нас. И това е просто по същата причина - фиша мога да си го платя от нас и да не се занимавам с глупости. Когато някой направи това и за актовете, тогава ще си ги плащам по същия начин.Не мислиш ли, че ако бях "тарикат на дребно" то е по-добре да платя пак 20лв на място, вместо след половин час да платя фиш-а от нас за 50лв? Нещо май ти издиша теорията в този случай ми се струва. :DЗа какво платих фиш за пешеходец? Точно по същата причина. Един полицай ме пита защо пресичам на червено и аз просто си казах, че съм сгрешил и се разбрахме пак да ми пише фиш. Май пак в този случай теорията ти издиша ми се струва.Аз не подписвам договор с никоя фирма, която не предлага електронен начин за разплащане, ти ще ме убедиш, че е трябвало да си губя 1-2-3 дни от живота ми с разправия по институции. Смешно и робско мислене е това. Въпреки, че не се намираш в България, явно си останал с този мироглед.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Що ли ми се струва ,че някои хора бъркат плащането на глоба на момента със даването на подкуп.Не виждам нищо неморално в това да си платиш глобата на място,а не да те разкарват да висиш по гишета цял ден.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

BO написа:
                              Аз не подписвам договор с никоя фирма, която не предлага електронен начин за разплащане, ти ще ме убедиш, че е трябвало да си губя 1-2-3 дни от живота ми с разправия по институции. Смешно и робско мислене е това. Въпреки, че не се намираш в България, явно си останал с този мироглед.
                              Не ми вкарвай думи в устата, които не съм изрекъл. Като си извършил нарушение и глобата е 50лв, плати 50лв. А не да подадеш 20.Ако за теб НЕизвършването на нарушения, за които се пише Акт е робско мислене - тогава аз съм с робско мислене. Но това теб не те прави нещо повече от мен, защото някой ден ще попаднеш на неподкупен полицай, който ще ти напише Акта и тогава искаш-не искаш и ти ще се редиш с тези "с робското мислене" на същите опашки.П.П.: Точно пък за електронно разплащане и онлайн-банкиране в България не желая да говоря.

Коментар

Единствения начин да си нямате вземане даване с КАТ и с бюрокрацията е да се спазва правилника и закона. :D Ако бях спазил правилата и след като продадох колата на колегата Princo съм бил отишъл в КАТ и занесъл копие от договора ,то писмото до Princo нямаше да дойде първо при мен и после до него .Ето как сам си създадох главоболия.Така е и с поведението на пътя.Карай по правилата и пей сърце.
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X