Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против даването на подкуп - отцепена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Аз не търся оправдания за нищо. Споделям моя възглед над нещата. Вие търсите оправдания, за да изкарате хората виновни. Явно това ви харесва в живота. Типична българска черта.И как със справка от НАП ще ми докажеш плащане на 100% от приходите ти през годината?Примерно вчера си спечелил от бас 5 лв. Това също ли ще ми докажеш, че си платил данъци на въпросните пари?Защото аз казах точно колко съм платил на моите приходи. И аз мога да ти дам справка от НАП. Явно много бъркаш нещата.Или викаш ти не си взел нито един лев от някъде, било то и от бас дори? Но пък ако спечелиш от бас, тогава отиваш под ударите на хазарта. Нима не ставаш престъпник в този случай?И чакам когато си купиш запазен син калник, да го купиш задължително с касова бележка, щом си такъв моралист.
    Наистина се излагаш вече. Като купя калник от физическо лице, няма как той да ми даде касова бележка. Това какво общо има с даване на подкуп на длъжностно лице само ти си знаеш...Моите доходи са само от работодателя ми. Предложих ти бележка от НАП и от работодател, за да ги сравниш. Извинявам се, ако не съм го обяснил толкова подробно, мислех, че ще го схванеш с по-малко обяснения.А хипотетични ситуации не виждам защо обсъждаме. Нека говорим с факти и реалности.Ти си извършил престъпление, за което се влиза в затвора, а ме изкарваш, че аз търся оправдания, за да те изкарам виновен? Really?
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

ВО, ще споделиш ли и ти нещо за данъци?Или ще хитруваш само с данни за осигуровки. Ти самоосигуряващо лице ли си?
      Осигуровки и данъци за 2014Минимален месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, съобразно облагаемият им доход за 2012 г. като самоосигуряващи се лица: до 5400 лв. - 420 лв.; от 5400.01 до 6500 лв. - 450 лв.; от 6500.01 лв. до 7500 лв. - 500 лв.; над 7500 лв. - 550 лв.Източник: http://goo.gl/aDB1fs
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

style34 написа:
        BO написа:
        Аз не търся оправдания за нищо. Споделям моя възглед над нещата. Вие търсите оправдания, за да изкарате хората виновни. Явно това ви харесва в живота. Типична българска черта.И как със справка от НАП ще ми докажеш плащане на 100% от приходите ти през годината?Примерно вчера си спечелил от бас 5 лв. Това също ли ще ми докажеш, че си платил данъци на въпросните пари?Защото аз казах точно колко съм платил на моите приходи. И аз мога да ти дам справка от НАП. Явно много бъркаш нещата.Или викаш ти не си взел нито един лев от някъде, било то и от бас дори? Но пък ако спечелиш от бас, тогава отиваш под ударите на хазарта. Нима не ставаш престъпник в този случай?И чакам когато си купиш запазен син калник, да го купиш задължително с касова бележка, щом си такъв моралист.
        Наистина се излагаш вече. Като купя калник от физическо лице, няма как той да ми даде касова бележка. Това какво общо има с даване на подкуп на длъжностно лице само ти си знаеш...Моите доходи са само от работодателя ми. Предложих ти бележка от НАП и от работодател, за да ги сравниш. Извинявам се, ако не съм го обяснил толкова подробно, мислех, че ще го схванеш с по-малко обяснения.А хипотетични ситуации не виждам защо обсъждаме. Нека говорим с факти и реалности.Ти си извършил престъпление, за което се влиза в затвора, а ме изкарваш, че аз търся оправдания, за да те изкарам виновен? Really?
        Всяко лице може да издава документ - касова бележка.За това като купиш калника от ЧЛ, искай бележка.А и на абсолютно всеки, който работи за някой, доходите в НАП и тези по договр ще са еднакви. А останалите, които може да получиш от същия ти работодател? И те ли ще са обявени НАП?Май ти има леко да схващаш.И практичен въпрос - давам ти извлечение от НАП и работодател, че получавам 400лв заплата и се осигурявам на 100% всичко - документирано е все пак.Може ли да кажеш на 100%, че аз взимам 400лв?
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          ОК, покажи фактурата, която си издал при продажбата ти на Бравото щом е така.
          Не ходя всеки ден с ремарке документи, но бъди спокоен, сделката за Бравото беше изповядана на реалната цена.Понеже явно си гнусна твар, която иска да оцапа всичко около себе си, само и само да изглежда по-чиста, ще ти цитирам едно твое ЛС:Здравей,Частно лице съм и не мога да издавам фактури.Маслото си го внасям лично от Германия, ама не съм магазин, сервиз или от този род...Поздрави.Re: Диагностика и двигателни масла за автомобилиОт: BOИзпратено на: ХХХ, 20ХХ Х:ХХ pmДо:ХХХ
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

BO написа:
            Всяко лице може да издава документ - касова бележка.За това като купиш калника от ЧЛ, искай бележка.А и на абсолютно всеки, който работи за някой, доходите в НАП и тези по договр ще са еднакви. А останалите, които може да получиш от същия ти работодател? И те ли ще са обявени НАП?Май ти има леко да схващаш.
            Е не съм запознат със схемите, за разлика от теб, явно...Виж, дори да укривам доходи, аз не го изкарвам като нещо хубаво за икономиката и държавата, за разлика от теб. Това е разликата.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

BO написа:
              fihi написа:
              ВОжда, рече и отсече.Той е вездесъщ!Мисля, че темата вече е за ключ. Докладвам си поста и екипа ще прецени.
              Точно ти ли пак се обади, (самоцензурирано).Ти ли повдигна въпроса за данъците и кой колко плащал?Точно ти ли плащаш всичко?На теб ли колата ти стоя не знам си колко време в Младост, използвайки "данъчни облекчения"?Точно ти ли плащаш данъците, когато отиваш по работа в Младост - ей там, сещаш се къде?Много добре знаеш за какво говоря, (самоцензурирано).
              Какво съм повдигнал, че не можах да Ви разбера? Подсетете ме, че сигурно ми се губи паметта!
              Manowar - Татко
              Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
              Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
              Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
              Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

ВО, спри се, брат, излагаш се! Не е лошо да проумееш, че не винаги ти си правия
                207 тиква автомат
                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Lane Staley написа:
                  BO написа:
                  ОК, покажи фактурата, която си издал при продажбата ти на Бравото щом е така.
                  Не ходя всеки ден с ремарке документи, но бъди спокоен, сделката за Бравото беше изповядана на реалната цена.Понеже явно си гнусна твар, която иска да оцапа всичко около себе си, само и само да изглежда по-чиста, ще ти цитирам едно твое ЛС:Здравей,Частно лице съм и не мога да издавам фактури.Маслото си го внасям лично от Германия, ама не съм магазин, сервиз или от този род...Поздрави.Re: Диагностика и двигателни масла за автомобилиОт: BOИзпратено на: ХХХ, 20ХХ Х:ХХ pmДо:ХХХ
                  Ами казал съм всичко - като ЧЛ не мога да издавам фактури.Иначе ти викаш да съм бил спокоен, че колата си я бил продал на реалната цена, която си взел, че след това си платил данъци на съответната сума и т.н.Това може да се получи само ако колата е на името на фирма. Ако ти, като ЧЛ си продал тази кола, то на 99,9% съм сигурен, че лъжеш.
                  fihi написа:
                  Какво съм повдигнал, че не можах да Ви разбера? Подсетете ме, че сигурно ми се губи паметта!
                  Сега нещо рязко забрави май, а?
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                    fihi написа:
                    Сега нещо рязко забрави май, а?
                    Подсетете ме, ако обичате, Моля!
                    Manowar - Татко
                    Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                    Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                    Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                    Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

style34 написа:
                      BO написа:
                      Всяко лице може да издава документ - касова бележка.За това като купиш калника от ЧЛ, искай бележка.А и на абсолютно всеки, който работи за някой, доходите в НАП и тези по договр ще са еднакви. А останалите, които може да получиш от същия ти работодател? И те ли ще са обявени НАП?Май ти има леко да схващаш.
                      Е не съм запознат със схемите, за разлика от теб, явно...Виж, дори да укривам доходи, аз не го изкарвам като нещо хубаво за икономиката и държавата, за разлика от теб. Това е разликата.
                      И кога съм казал, че укриването на доходи е хубаво за икономиката?Кога?Просто казвам, че парите дадени на ръка на полицай, не дърпа икономиката назад, а точно обратното - дори я стимулира.Но не я стимулира в повече от лично ти да си изхарчиш същите тези пари. Важното е тези пари, които са в теб или в полицая, след като си му ги дал, да бъдат похарчени в България.Ако искаш да разбереш защо, най-учтиво те каня да се видим, да ти дам някои материали, ще ти посоча къде да четеш и след това пак ще обсъждаме защо наистина може да подпомага икономиката. Щом питаш, очевидно не знаеш как работи една икономика. Аз съм готов да ти помогна с материали, ако имаш желание разбира се.
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                        Това може да се получи само ако колата е на името на фирма. Ако ти, като ЧЛ си продал тази кола, то на 99,9% съм сигурен, че лъжеш.
                        Не бива да съдиш по себе си за другите.
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

То спор тук няма. Т.е. не може да има. Има закони, които колегата казва, че нарушава.Сега, че всячески се опитва да извърти темата не му прави чест.
                          Чл. 304. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 7 от 1999 г., изм., бр. 51 от 2000 г., бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.(2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление.
                          Човекът казва, че това горното е напълно оправдано и е хубаво за държавата и икономиката. Но после по български аз съм искал да го изкарам лош. [/i]P.S. Казваш, че дадено престъпление (даване на подкуп) е хубаво за икономиката, а не укриването на доходи.

Коментар

А защо въобще го постави този цитат?Да не би да си мислиш, че има някой, който не знае, че взимането и даването на подкуп е престъпление?Някой да го е отрекъл това, че по смисъла на закона подкупа не е престъпление?
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Добре де, аз пак продължавам да питам, как глобите напускат страната, та даването на рушвет се връзва с теорията ти?
                              207 тиква автомат
                              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

BO написа:
                                А защо въобще го постави този цитат?Да не би да си мислиш, че има някой, който не знае, че взимането и даването на подкуп е престъпление?Някой да го е отрекъл това, че по смисъла на закона подкупа не е престъпление?
                                Да се знае какви са последствията, защото знаеш, понякога има акции или пък някой неподкупен полицай и всеки да прецени риска. Информативно просто.А има ли друг смисъл, по който подкупът не е престъпление?
                                pplk написа:
                                Добре де, аз пак продължавам да питам, как глобите напускат страната, та даването на рушвет се връзва с теорията ти?
                                Много питаш.

Коментар

Working...
                                X