Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против даването на подкуп - отцепена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не взимам страна в спора и нито съдя, нито подкрепям тези, които дават или приемат подкупи. Имам си мое мнение, което предпочитам да запазя за себе си. Искам само да спомена, че чисто хронологично корупцията е стара колкото света, колкото проституцията, колкото другите човешки слабости и пороци. Имало я е винаги, ще я има винаги.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

BO написа:
      За разлика от теб аз си плащам данъците на всичко и на всяка една моя стотинка.
      Значи издаваш касови бележки за предлаганата от теб диагностика?Би ли сканирал една за да подкрепиш твърдението си, или това е поредното ти лицемерно изказване?
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

BO написа:
        Като дадеш същите тези пари на някой, който ги изнесе от България, това дърпа икономиката назад. Елементарно е.
        Що реши, че някой изнася глобите от България?
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Кофти е като се направиш на интелектуалец и някой вземе, че излезе в по-богат от твоя речник. Наистина кофти, нали? Много обичам някой като започне да говори така в реалния живот, то да видим колко може да издържи на интелектуални форми на общуване. Обикновено, както и при теб стана, започвам да гледам сеир, като види на къде може да отидат нещата.Продължавай да търсиш еденични неща, за които да се хванеш, защото нищо друго не ти остава. Заповядай на една диагностика при мен. Ще ти взема 1 лев и ще ти издам фактура. Може и по банков път да платиш ако искаш, няма проблем. Дори предпочитам по банков път. Ако искаш да ти издам и проформа, за да платиш предварително, само кажи предпочитанията ти, ще се съобразя с тях.Но ако ти е много, мога да ти дам аз един лев, отново по банков път. Сами кажи сметката по която да ти ги преведя предварително и да ти запазя един час.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

С други думи - излъгал си.Даваш подкупи, не плащаш данъци. Това беше достатъчно.

Коментар

Според моите разбирания за света, индивид който дава подкуп (заобикаля законно установения ред) е тарикат / хитрец в лошия смисъл на думата. Значението на тези думи е описано перфектно в българския тълковен/синонимен речник.Дори в английски тълковен речник, отговарящата дума на тарикат (a wise guy), е описана много добре.Ако някой индивид се припознае в думите ми нека знае, че всякакво съвпадение с лица и събития е съвсем случайно!
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

BO написа:
                еденични неща
                Това за едене ли е нещо? "За" подкупи са всички, които получават пари на ръка и така са свикнали. BO, ще кажеш ли с ръка на сърцето за каква част от услугите, които извършваш издаваш фискален бон? Че нещо бягаш от въпроса...И както колега попита - как дадените 20 лева на ченгето подпомагат икономиката? Ако аз ги похарча по-малко ли ще подпомогна икономиката?Даването и взимането на подкуп на/от длъжностни лица е регламентирано като престъпление. В този смисъл ти си престъпник. Точка. Това са факти, няма как да ги оспориш.
                BO написа:
                Интелектуалната пледуария, произтичаща от невъзможността да апологираш даден трактат, не те изкарва от позиция на тотален декаданс.
                Ти си един Лютви Местан на нашия форум.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                  Ти си един Лютви Местан на нашия форум.
                  http://www.book.store.bg/p57609/sintaktichni-aspekti-na-gnoseologicheskata-nedostatychnost-mariana-georgieva.html Като си спомня, че съм държал изпит при нея...

Коментар

Момци, тия в парламента изнесоха милиони, Вие се хванахте за двайсетте лева на ВО, дайте да го убием с камъни да не се мъчи момчето.Темата май много се отклони от заглавието, май трябва да се отвори нова тема със заглавие: "що е то корупция и има ли почва у нас"
                    punto HGT

Коментар

Lane Staley написа:
                      С други думи - излъгал си.Даваш подкупи, не плащаш данъци. Това беше достатъчно.
                      Да, излъгал съм.Давам подкупи, не плащам никакви данъци, дървен философ съм, по смисъла на закона съм тотален престъпник, обичам да газя децата по улицата, защото съм готов да дам 20лв на полицай на улицата.Но все пак лично предпочитам децата ми когато са на улицата, да има такива шофьори на същата улица, които са с моя мироглед - престъпници и убийци на деца.Надявам се да не попаднат на интелигентите шофьори, като теб, които са богопомазани и те не грешат и сочат хората с пръст.За справка - от началото на годината до сега съм се осигурил на точно 99,83% от услугите, които предоставям на всички - от чистото ми финансово постъпление.Да, очевидно се вижда, че с 0.17% от доходът ми съм в сивата икономика. Да, сгрешил съм с изказването ми "абсолютно всяка стотинка". Не е било правилно, признавам.Lane Staley и style34, може ли да споделите на колко процента от вашите постъпления сте платили данък на държавата от началото на годината, така както аз направих?
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

На 100%. Както обичаш да се обзалагаш - ако искаш справка от НАП, от работодател, както кажеш, само кажи сумата. И не - никой не казва, че си най-големият престъпник. Просто малък такъв. Виж, не може да търсиш оправдания за извършването на едно престъпление. Ти имаш своите мотиви и смяташ, че то е оправдано. Е аз ако пък имам мотиви да заколя съседа? Или да карам бързо, без колан, да не си платя фиша ?Ок, правиш престъплението, но не търси оправдания, че го изкарваш и нещо положително. Говореше и за липса на морал в обществото... Твоите мотиви, каквито и да са те, не оправдават едно престъпление. Нито го правят нещо положително.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

BO написа:
                          За разлика от теб аз си плащам данъците на всичко и на всяка една моя стотинка.
                          BO написа:
                          Да, излъгал съм.
                          И какво
                          BO написа:
                          Lane Staley и style34, може ли да споделите на колко процента от вашите постъпления сте платили данък на държавата от началото на годината, така както аз направих?
                          Сега искаш да изкараш другите мошеници, за да може ти да изглеждаш по-малко лъжец и подкупващ другите ли?Много си елементарен.П.С.100% И не само тази година.

Коментар

style34 написа:
                            На 100%. Както обичаш да се обзалагаш - ако искаш справка от НАП, от работодател, както кажеш, само кажи сумата. И не - никой не казва, че си най-големият престъпник. Просто малък такъв. Виж, не може да търсиш оправдания за извършването на едно престъпление. Ти имаш своите мотиви и смяташ, че то е оправдано. Е аз ако пък имам мотиви да заколя съседа? Или да карам бързо, без колан, да не си платя фиша ?Ок, правиш престъплението, но не търси оправдания, че го изкарваш и нещо положително. Говореше и за липса на морал в обществото... Твоите мотиви каквито и да са те не оправдават едно престъпление. Нито го правят нещо положително.
                            Аз не търся оправдания за нищо. Споделям моя възглед над нещата. Вие търсите оправдания, за да изкарате хората виновни. Явно това ви харесва в живота. Типична българска черта.И как със справка от НАП ще ми докажеш плащане на 100% от приходите ти през годината?Примерно вчера си спечелил от бас 5 лв. Това също ли ще ми докажеш, че си платил данъци на въпросните пари?Защото аз казах точно колко съм платил на моите приходи. И аз мога да ти дам справка от НАП. Явно много бъркаш нещата.Или викаш ти не си взел нито един лев от някъде, било то и от бас дори? Но пък ако спечелиш от бас, тогава отиваш под ударите на хазарта. Нима не ставаш престъпник в този случай?И чакам когато си купиш запазен син калник, да го купиш задължително с касова бележка, щом си такъв моралист.
                            Lane Staley написа:
                            П.С.100% И не само тази година.
                            ОК, покажи фактурата, която си издал при продажбата ти на Бравото щом е така.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

ВОжда, рече и отсече.Той е вездесъщ!Мисля, че темата вече е за ключ. Докладвам си поста и екипа ще прецени.
                              Manowar - Татко
                              Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                              Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                              Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                              Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

fihi написа:
                                ВОжда, рече и отсече.Той е вездесъщ!Мисля, че темата вече е за ключ. Докладвам си поста и екипа ще прецени.
                                Точно ти ли пак се обади, (самоцензурирано).Ти ли повдигна въпроса за данъците и кой колко плащал?Точно ти ли плащаш всичко?На теб ли колата ти стоя не знам си колко време в Младост, използвайки "данъчни облекчения"?Точно ти ли плащаш данъците, когато отиваш по работа в Младост - ей там, сещаш се къде?Много добре знаеш за какво говоря, (самоцензурирано).
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X