Не взимам страна в спора и нито съдя, нито подкрепям тези, които дават или приемат подкупи. Имам си мое мнение, което предпочитам да запазя за себе си. Искам само да спомена, че чисто хронологично корупцията е стара колкото света, колкото проституцията, колкото другите човешки слабости и пороци. Имало я е винаги, ще я има винаги.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За и против даването на подкуп - отцепена
Collapse
X
-
BO написа:За разлика от теб аз си плащам данъците на всичко и на всяка една моя стотинка.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Кофти е като се направиш на интелектуалец и някой вземе, че излезе в по-богат от твоя речник. Наистина кофти, нали? Много обичам някой като започне да говори така в реалния живот, то да видим колко може да издържи на интелектуални форми на общуване. Обикновено, както и при теб стана, започвам да гледам сеир, като види на къде може да отидат нещата.Продължавай да търсиш еденични неща, за които да се хванеш, защото нищо друго не ти остава. Заповядай на една диагностика при мен. Ще ти взема 1 лев и ще ти издам фактура. Може и по банков път да платиш ако искаш, няма проблем. Дори предпочитам по банков път. Ако искаш да ти издам и проформа, за да платиш предварително, само кажи предпочитанията ти, ще се съобразя с тях.Но ако ти е много, мога да ти дам аз един лев, отново по банков път. Сами кажи сметката по която да ти ги преведя предварително и да ти запазя един час.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Според моите разбирания за света, индивид който дава подкуп (заобикаля законно установения ред) е тарикат / хитрец в лошия смисъл на думата. Значението на тези думи е описано перфектно в българския тълковен/синонимен речник.Дори в английски тълковен речник, отговарящата дума на тарикат (a wise guy), е описана много добре.Ако някой индивид се припознае в думите ми нека знае, че всякакво съвпадение с лица и събития е съвсем случайно!Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
BO написа:еденични нещаBO написа:Интелектуалната пледуария, произтичаща от невъзможността да апологираш даден трактат, не те изкарва от позиция на тотален декаданс.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Lane Staley написа:С други думи - излъгал си.Даваш подкупи, не плащаш данъци. Това беше достатъчно.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
На 100%. Както обичаш да се обзалагаш - ако искаш справка от НАП, от работодател, както кажеш, само кажи сумата. И не - никой не казва, че си най-големият престъпник. Просто малък такъв. Виж, не може да търсиш оправдания за извършването на едно престъпление. Ти имаш своите мотиви и смяташ, че то е оправдано. Е аз ако пък имам мотиви да заколя съседа? Или да карам бързо, без колан, да не си платя фиша ?Ок, правиш престъплението, но не търси оправдания, че го изкарваш и нещо положително. Говореше и за липса на морал в обществото... Твоите мотиви, каквито и да са те, не оправдават едно престъпление. Нито го правят нещо положително.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
BO написа:За разлика от теб аз си плащам данъците на всичко и на всяка една моя стотинка.BO написа:Да, излъгал съм.BO написа:Lane Staley и style34, може ли да споделите на колко процента от вашите постъпления сте платили данък на държавата от началото на годината, така както аз направих?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
style34 написа:На 100%. Както обичаш да се обзалагаш - ако искаш справка от НАП, от работодател, както кажеш, само кажи сумата. И не - никой не казва, че си най-големият престъпник. Просто малък такъв. Виж, не може да търсиш оправдания за извършването на едно престъпление. Ти имаш своите мотиви и смяташ, че то е оправдано. Е аз ако пък имам мотиви да заколя съседа? Или да карам бързо, без колан, да не си платя фиша ?Ок, правиш престъплението, но не търси оправдания, че го изкарваш и нещо положително. Говореше и за липса на морал в обществото... Твоите мотиви каквито и да са те не оправдават едно престъпление. Нито го правят нещо положително.Lane Staley написа:П.С.100% И не само тази година.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
ВОжда, рече и отсече.Той е вездесъщ!Мисля, че темата вече е за ключ. Докладвам си поста и екипа ще прецени.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
fihi написа:ВОжда, рече и отсече.Той е вездесъщ!Мисля, че темата вече е за ключ. Докладвам си поста и екипа ще прецени.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар