Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размисли и страсти по визията на "новите" Fiat-и

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Размисли и страсти по визията на "новите" Fiat-и

С риск да бъда анатемосан ми се иска да се оплача от последните модели на Fiat и по-точно от липсата на пословичния италиански дизайн в тях Изтипосаха Stilo, което адски много прилича на пасат от 98-а, но все пак има остатъци дизайн в двувратата версия, година-две по-късно решиха да сложат тези грозновати фарове на Punto и тотално да го направят "добра душа":С новите Bravo, Croma и Punto 4 май се опитаха да повторят успеха на Bravo/Brava/Marea, но не всеки ден е великден.За визията какво да кажа... Предницата ми прилича на някаква настъпана жаба с примрежден поглед, като при Croma страничната линия еволюира в костенурка Някак й се губи присъствието и характера на пътя. Скучна е, заоблена отвсякъде и ми прилича на по-старите Тойоти или Хюндай...Интериора горе-долу ми харесва, но централната конзола и таблото имат някакъв лъх на скучен немски дизайн http://www.swotti.com/tmp/swotti/cac...Croma2.jpgЗа Мултипла може би най-много ме е яд. Няма друг автомобил за чиито дизайн да се е говорило толкова и във втората генерация да му махнат емблематичните дълги фарове, за да го приобщят към хилядите други модели, само и само да угодят на хейтърите с което загубиха феновете на модела, тоест мен И върха на сладолета - Fiat 500 и всичките му производни!Че това е кола таргетирана основно към жените. Едно мъничко такова симпатично фиатченце да си идат до молъ, да си го качат в асансьорчето и да си направят селфи в тоалетната с него... Баси!Май това ми бяха оплакванията по моделите.Като цяло ме е яд на къде отива развитието на любимата ми марка и още повече ме е яд, че следващият ми автомобил вероятно няма да бъде от нея.Гледам, че доста от колегите с лекота преодоляха фанатизма и въобще не се учудвам, че го правят.*** Посочените модели автомобили и епитетите към тях не се отнасят за тези във форума и техните притежатели Ако някой се е почуствал засегнат, нека има в предвид, че това го пише човек каращ Мултипла. Винаги може да ми се присмеете за избора :}
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Споделям мнение за Мултипла, 500 и на това междинно Пунто. Но след 2007 си ми харесват и Пунто и Браво и Крома. Все пак не съм карал ни едно от тях. Така, че им се радвам само визуално
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Разгледай тук http://sienael.fiat.com.br/;)

Коментар

Всъщност новият FIAT Viaggio си е направо красив.Жалко, че го няма все още по Европата.Лошото на ФИАТ се нарича Серджо Маркионе. Този хомосексуалист пред очите на всички съсипва създаденото за повече от 100 години от италианското автомобилостроене.Затри най-голямата легенда в европейското автомобилостроене, Ланча.Превърна я първо в посмешище, като налепи емблемата й на СТАРИ американски кошници. В крайна сметка я затри тотално, като "щяла да остане Ланча Ипсилон"... която сама по себе си е недоразумение.Затри ФИАТ като производител на автомобили и го превърна в производител на играчки за кифли.Къде са моделите от среден клас? Къде са моделите от висок клас?Заложи на Алфа ромео, но според мен това е куц кон. Нищо против марката нямам, но тя си има специфична публика и не е за всеки.Аз може би след Кромата ще се жертвам още веднъж, ако изпадне някоя читава Делта III за нормални пари... след няколко години... и дотам.После или някаква Алфа, или нещо британско (поне по дух).

Коментар

Re: Размисли и страсти по визията на "новите" Fiat

M5kov написа:
          И върха на сладолета - Fiat 500 и всичките му производни!Че това е кола таргетирана основно към жените. Едно мъничко такова симпатично фиатченце да си идат до молъ, да си го качат в асансьорчето и да си направят селфи в тоалетната с него... Баси!
          Така е, но с едно изключение - Abarth. Тя съвсем не е за момиченца (поне се надявам да няма такива зад волана на тази ракета по нашите пътища :D ), дори Джей Лено, който както може би знаете е голям фен на колите и има невероятна колекция от всякакви екзотики, има такова. Не виждам какво не му харесвате на външния вид - перфектна интерпретация на ретро дизайна на първия 500. Punto, Bravo, Linea и Panda също ми харесват, просто като ги видиш и знаеш, че са италиански. Freemont пък е с чисто американски дизайн и затова също ми харесва. Изобщо от новите само Croma (гледам че и тя се обсъжда, въпреки че май не се предлага нова вече? ) не ми харесва, прилича на Bravo с наднормено тегло, и освен това - комби ли е, ван ли е, бус ли е, баничарка ли е? Даже Doblo и Qubo по ми харесват :D
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Immortal написа:
            Всъщност новият FIAT Viaggio си е направо красив.Жалко, че го няма все още по Европата.Лошото на ФИАТ се нарича Серджо Маркионе. Този хомосексуалист пред очите на всички съсипва създаденото за повече от 100 години от италианското автомобилостроене.Затри най-голямата легенда в европейското автомобилостроене, Ланча.Превърна я първо в посмешище, като налепи емблемата й на СТАРИ американски кошници. В крайна сметка я затри тотално, като "щяла да остане Ланча Ипсилон"... която сама по себе си е недоразумение.Затри ФИАТ като производител на автомобили и го превърна в производител на играчки за кифли.Къде са моделите от среден клас? Къде са моделите от висок клас?Заложи на Алфа ромео, но според мен това е куц кон. Нищо против марката нямам, но тя си има специфична публика и не е за всеки.Аз може би след Кромата ще се жертвам още веднъж, ако изпадне някоя читава Делта III за нормални пари... след няколко години... и дотам.После или някаква Алфа, или нещо британско (поне по дух).
            Точно това си мислех.. живот и здраве след някоя годинка, като покарам Кромата и реша да я сменя. Нищо подходящо не виждам сега от новите модели италианки
            Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

кола

Има и други модели където тук не ги продават а са добри на вид UNO и STARDA или новата Панда - Panda XL Crossover
              Прикачени файлове
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Съгласен съм с автора на темата. Последно време колите на ФИАТ излизат със скучновата визия. Сляха се сред обикновените купчини ламарини. Недопустимо е. Когато за сефте си купих ФИАТ (преди 16 години) всички ми казваха: "Жабарите нямат равни откъм дизайн и екстри"...и някак симе топлеше това. Сега ???...Гледам новите НИ модели и ги сравнявам с конкурентите на същите години и в същия клас. Ами - изоставаме.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Дидо, тва цепеняче трябваше да го изкарат още 2006-та вместо Кромата и сега да ни отвъртят главите с нещо по-добро.И все пак, я го сравни с тъпия немски пасат, който е от 2010 година, а фиата е 1012>Пък и ми се иска да говорим за коли от нашия пазар
                  Прикачени файлове
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Съгласен само с идеята на темата. Да прилича на Пасат, който и да е модел на Фиат не му звучи сериозно. Но, аз карах Панда, Панда 4х4 Крос, Гранде Пунто, Добло, Дукато. Айде Дукатото просто не ми трябва бус в момента. Но от останалите в момента имам само Панда. Държа я заради уникалната простота, здравина и ниски разходи(фабричен метан). Не ми харесва новата Панда, не ми харесва Добло. Спирането на Пунто ще е може би най-голямата тъпотия на Серджо, ако наистина го направи. Не, че не му съсипаха дизайна с Пунто Ево, но това е друг въпрос.Фиат никога не е бил силен във високия клас и затова съм напълно съгласен, че няма работа там. Но да разчиташ само на 500 и няколко варианта на 500L е много глупаво. Трябва силен наследник на Пунто и нещо от типа по-голяма Панда 4х4, но не с този дизайн на 500... Трябва и евтин автомобил или марка като конкурент на супер успешната Дачия. Защото, за това което предлагат цените са високи.Нито един свестен бензинов двигател. НЕдоразумението 0,9 2цилиндъра... Някакво развитие на трактора 1.3 мултиджет... Автоматик... Може ли да няма реален конкурент на Голф/Астра/Фокус... Много, много работа им трябва иначе... А и освен Фиат, не ми харесва развитието на Jeep. Новите интериори са под всякаква критика. Тия разтеглените светлини на новото Чероки... Много зле.Ивеко и те са пълна трагедия...

Коментар

Като цяло съм съгласен с автора, но точно този Пасат ми е ужасно скучен. И отпред и отзад.
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Какво ще кажете за Фиат линеа имат някакъв пакет със много готини фарове , джанти , и екстри . Във Турция ги карат яко а и 1.9 жтд 150 кс 6ск ми се вижда перфектна във България ги няма много ? Може би се предлагат на неземни цени във Турция видях рекламата на въпросната линея готини джанти , екстри и т.н. 26999 лири . 1 лира е 0.80ст наши
                        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Мани го това ГМО Пунто :D Когато я видях за първи път Линеата отпред направо се влюбих,колата мина покрай мене и като видях колко неестествено и седи задницата.Като създадена за друг модел и пришита на Гранде Пунто.Много ми е несиметрична.Лично мнение.
                          Fiat Brava98 1.6 16 v LPG ГИ
                          Fiat Stilo 1.6 LPG tartarini 2004

Коментар

Да, има нещо не на място в Линеа.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ibiza написа:
                              26999 лири . 1 лира е 0.80ст наши
                              68 стотинки е една лира.

Коментар

Working...
                              X