С риск да бъда анатемосан ми се иска да се оплача от последните модели на Fiat и по-точно от липсата на пословичния италиански дизайн в тях
Изтипосаха Stilo, което адски много прилича на пасат от 98-а, но все пак има остатъци дизайн в двувратата версия, година-две по-късно решиха да сложат тези грозновати фарове на Punto и тотално да го направят "добра душа":
С новите Bravo, Croma и Punto 4 май се опитаха да повторят успеха на Bravo/Brava/Marea, но не всеки ден е великден.За визията какво да кажа... Предницата ми прилича на някаква настъпана жаба с примрежден поглед, като при Croma страничната линия еволюира в костенурка
Някак й се губи присъствието и характера на пътя. Скучна е, заоблена отвсякъде и ми прилича на по-старите Тойоти или Хюндай...Интериора горе-долу ми харесва, но централната конзола и таблото имат някакъв лъх на скучен немски дизайн
http://www.swotti.com/tmp/swotti/cac...Croma2.jpgЗа Мултипла може би най-много ме е яд. Няма друг автомобил за чиито дизайн да се е говорило толкова и във втората генерация да му махнат емблематичните дълги фарове, за да го приобщят към хилядите други модели, само и само да угодят на хейтърите с което загубиха феновете на модела, тоест мен 
И върха на сладолета - Fiat 500 и всичките му производни!Че това е кола таргетирана основно към жените. Едно мъничко такова симпатично фиатченце да си идат до молъ, да си го качат в асансьорчето и да си направят селфи в тоалетната с него... Баси!
Май това ми бяха оплакванията по моделите.Като цяло ме е яд на къде отива развитието на любимата ми марка и още повече ме е яд, че следващият ми автомобил вероятно няма да бъде от нея.Гледам, че доста от колегите с лекота преодоляха фанатизма и въобще не се учудвам, че го правят.*** Посочените модели автомобили и епитетите към тях не се отнасят за тези във форума и техните притежатели
Ако някой се е почуствал засегнат, нека има в предвид, че това го пише човек каращ Мултипла. Винаги може да ми се присмеете за избора :}

Коментар