Здравейте колеги, не можах да намеря информация в нета, затова реших да питам вас по следния казус.Родителите ми имат автомобил на който не са плащани данъците от 5 години. След направена проверка се оказа, че дължат близо 1000 лева.Най - странното в случая е не просто че сумата е огромна, но и че всеки от тях дължи идентична сума за всяка една от годините, примерно по 87.29лв за 2010 година.Това някакъв вид двоен данък ли е? Ако колата се водеше на мое име, данъка само 87.29лв ли щеше да бъде или щеше да е 87.29 x 2 = 174.58лв174лв ми се струва страшно висок данък за 1.8 опел астра на повече от 10 години. Много ще съм благодарен, ако някой може да хвърли яснота по въпроса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двоен данък?
Collapse
X
-
Bane
-
Ако колата няма катализатор, или не е деклариран такъв при регистрацията, то данъкът се плаща без намаление.2002 година означава, че колата е под 13 год. (всъщност - 12). Което значи, че данъкът се умножава по коефициент 1.5.Отделно, лихвите на данъците са си сериозни, стигат до 50% и повече в някои случаи.
Коментар
-
Весело: той колегата говори за двойни данъци ти за разлика между к.с. киловати му обясняваш...Четете малко повече книжки и учебници и нсъ излагаѝти по форумите!!!Бтв: и що вашите имат кола, че и 1,8, че и 2002, пък не ѝ плащали данъците?????????Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
210 лв. данък на година.300 лв. окачване на година ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар