Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за принтер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kolev написа:
    Бе и аз съм инсталирал принтери с принтсървъри на различни производители и принтера се вижда от уиндоус офлайн чак когато е инсталиран. При първоначална инсталация на принтер винаги се започва с изключен принтер. Когато и ако инсталацията поиска да включиш устройството, в случая с принтсървър, даваш през софта на принтсървара кънект и чак тогава ти излиза като ню дивайс и се инсталира.
    Какъв ню девайс бе човек?Кажи честно колко принтера с принт сървър си инсталирал?Ама с такива принт сървъри, евтините, а не принт сървър на официален производител в софтуера на който е заложено принтера да може да се свърже по мрежа.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ами доста. Няколко модела принтсървъри на тп-линк , silex и още няколко други знайни и незнайни. Това което ти ми обясняваш става и без принтсървър. Просто не включваш принтера по време на инсталацията. Принтсървъра лъже компютъра че принтера е локално закачен към него, нищо повече.

Коментар

Ето ме с преинсталиран Джам, още не съм пробвал принтера, з/о имам други джаджи за инсталиране, НО се създаде една полемика в която и аз съм патил. Та когато се инсталират някои USB устройства изискват те да не са включени към компа и в даден момент инсталационната програма ти казва да ги подкачиш, така че спора е излишен, вариантите съществуват.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
          Ето ме с преинсталиран Джам, още не съм пробвал принтера, з/о имам други джаджи за инсталиране, НО се създаде една полемика в която и аз съм патил. Та когато се инсталират някои USB устройства изискват те да не са включени към компа и в даден момент инсталационната програма ти казва да ги подкачиш, така че спора е излишен, вариантите съществуват.
          Да, но тези инсталатори в 90+% от случаите могат да се пренебрегнат.Демек устройството да се инсталира, като му се сложат само драйверите за самия порт.След това може да сложиш какъвто и да искаш софтуер отгоре.Точно поради тази причина, като сложиш един прост принс сървър, то може да сложиш най-базовия и разпространен принтер, който има включени драйвери в уиндоуса и да му кажеш, че порта му е на ИП еди кой си адрес и да използва ЛПР. При тази комбинация работят над 90% от всички ЮСБ принтери на пазара, които са закачени към принт сървъри.Колегата в някакви схеми влезе с ад ню хардуер и т.н.При принт сърър просто няма как това да стане, защото нищо реално не закачаш към ОС-а. Просто си добаваш един порт, който порт го слагаш на някой принтер (най-често в ПЦЛ-5 да речем) и всичко обикновено тръгва.Но както и да е. Важното е да принтираш и всичко да върви както трябва.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е за чии х.. ти е да слагаш софтуер за друг принтер. Ами ако е MFP или има и факс, ако ти трябват цветни профили, ако работи на hpgl, ако има кътър и ролка.... 90% от принтерите не са смотани чернобели лазерки на самсунг и няма универсални драйвери за тях.

Коментар

kolev написа:
              Е за чии х.. ти е да слагаш софтуер за друг принтер. Ами ако е MFP или има и факс, ако ти трябват цветни профили, ако работи на hpgl, ако има кътър и ролка.... 90% от принтерите не са смотани чернобели лазерки на самсунг и няма универсални драйвери за тях.
              Ами ако принтера ти е такъв, то ще се мъчиш да го подкараш с екстрите му.Но такъв ли е случаят? За това и такова предложение направих.Сега ако искаш да извъртиш и да докараш теза, при която не трябва да слагаш такъв принт сървър, то можеш, не е проблем. Но също така практиката показва, че ако има някакъв много важен принтер, който трябва да му се ползват всички екстри, то винаги има компютър, който ОС-а му е съобразен с изискването на принтера, а не обратното.
              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Според теб драйверите са еднакви и можеш да подкараш кой да е принтер с кой да е драйвер. Ми не е така. Освен това не познавам човек който си е купил принтер и не иска да му ползва всички функции. И за другото не си прав. Влез в един копирен център и виж как големите машини са мрежово свързани и как от всеки компютър имаш пълен контрол над всеки принтер. А принтсървъра не ти инсталира принтера и не ти се бърка в инсталацията. Той само лъже ОС че принтера ти е локално вързан.

Коментар

Човек, пусни си радиото, с него по можеш да се разбереш.
                  Manowar - Татко
                  Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                  Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                  Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                  Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

kolev написа:
                    Според теб драйверите са еднакви и можеш да подкараш кой да е принтер с кой да е драйвер. Ми не е така. Освен това не познавам човек който си е купил принтер и не иска да му ползва всички функции. И за другото не си прав. Влез в един копирен център и виж как големите машини са мрежово свързани и как от всеки компютър имаш пълен контрол над всеки принтер. А принтсървъра не ти инсталира принтера и не ти се бърка в инсталацията. Той само лъже ОС че принтера ти е локално вързан.
                    Заблуден си човек, много си заблуден.Хайде сега ми кажи този принтер, за който се говори в темата специално, какво може да му използваш с неговия драйвер, което не може да използваш с някой генерален драйвер.И за другото не си прав - принт сървъра няма как да ти инсталира принтера локално. Нали ако беше локално, нямаше да се казва принт "сървър".И спокойно имал съм възможности да инсталирам и поправям такива мрежови печатащи устройства, където може би (чисто предположение за което не съм сигурен въобще) си виждал само на картинка.Виждам, опитваш да докараш някакви тези, но очевидно говориш глупости.Съжалявам, че ти го казвам директно, ама май от намеци не разбираш.
                    A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=_b_IrsJCoMEhttps://www.youtube.com/watch?v=Yn8U9XHxb1Q?!

Коментар

kolev написа:
                        https://www.youtube.com/watch?v=_b_IrsJCoMEhttps://www.youtube.com/watch?v=Yn8U9XHxb1Q?!
                        Това, което си показал е ако използваш виртуализацията на софтуера на самия принт сървър. Демек нищо общо с ЛПР протокола.Ако не използваш ЛПР под уиндоус на такива евтини устройства, то си обречен да обикаляш по офисите и да не може да погледнеш слънцето навън.Пак да те питам - пускал ли си принт сървъри, които не вдигат такива виртуални интерфейси?И последен въпрос - ти твърдиш, че с принт сървъра, който съм показал, няма да може колегата да си пуснел принтера, защото бил излизал като локален. Пак да попитам - сигурен ли си в това ти твърдение? Защото ако отговориш на първия въпрос горе с да, то влизаш в полемика - параграф 22.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Леле, каква тема само стана, а работата е нмого проста. Подариха ми принтера за домашно ползване и не ми трябват никакви принсървери и тем подобни, имам на разположение 3 стационарни компа и един лаптоп, като на единия комп имам и ХР, но не ми трябва постоянно и да печатам от всички, от спортна страст се заядох със 7-та да го пусна, иначе ми беше най-лесно да го кача на ХР-то. Взех го за зор заман, пък и на харизан кон петалата не се гледат.
                          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                            Леле, каква тема само стана, а работата е нмого проста. Подариха ми принтера за домашно ползване и не ми трябват никакви принсървери и тем подобни, имам на разположение 3 стационарни компа и един лаптоп, като на единия комп имам и ХР, но не ми трябва постоянно и да печатам от всички, от спортна страст се заядох със 7-та да го пусна, иначе ми беше най-лесно да го кача на ХР-то. Взех го за зор заман, пък и на харизан кон петалата не се гледат.
                            Е точно за теб е идеален този вариант, който ти показах. Взимаш едно такова нещо за 20лв и няма да буташ принтера на комп-а, който ти трябва, а всички ще имат достъп до него.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

LPR ?! Сега и на епъл ли минахме, щото и там съм инсталирал принтери. Това е уникс протокол който не е нейтив за уиндоус и трябва да се добави като отделен нетуорк компонент. За чии чеп да се вкарваш в такъв филм. Колегата по-горе излезе прав. Няма да си говоря повече с тебе че отдавна стана тъпо.

Коментар

kolev написа:
                                LPR ?! Сега и на епъл ли минахме, щото и там съм инсталирал принтери. Това е уникс протокол който не е нейтив за уиндоус и трябва да се добави като отделен нетуорк компонент. За чии чеп да се вкарваш в такъв филм. Колегата по-горе излезе прав. Няма да си говоря повече с тебе че отдавна стана тъпо.
                                А сигурен ли си, че ЛПР трябва да се добави ръчно, за да бъде използван?Май явно наистина не знаш за какво говориш. Я сега отиди в който принтер имаш в портовете му. Я сега дай конфигуриране на порта. И оп, абра кадабра. Пуснах ти възможност да използваш ЛПР протокол. Оп, ама май не знаш що е това и как да го използваш.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X