На една от колите и откраднаха катализатора. Каското е с клауза "доверен сервиз".Обаче застрахователя е описал катализатора че е с остатъчна стойност 50 % (колата е на 75 000 км.) и иска от нас да доплатим 50 %В правото ли сме си да искаме да не плащаме нищо?Все пак нали затова е клаузата доверен сервиз.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Откраднат катализатор и плащане по автокаско
Collapse
X
-
Откраднат катализатор и плащане по автокаско
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Зависи и колко стара е колата. Аз редовно се пазаря с Алианц да си правя ситроен-а в АМК въпреки, че е минал отдавна годините за доверен сервиз. Обикновено се договарям да доплащам за труд и части. А за катализатора ми се струва да нормално да ти платят половината цена, все пак е стигнал и половината от живота си. На същия принцип оценяват и повредени гуми.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
-
Е то по тази логика се обезсмисля клаузата доверен сервиз. По тяхната логика всяка част в колата се е амортизирала и трябва за всичко да искат доплащане.И въз основа на кой документ/наредба се приема че живота на катализатора е 150 000 км? Аз може да твърдя че е 200 000?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Едно време докато работих в АМК имахме разни технически документации където се упоменава колко в живота на отделните възли като км, така че мисля от тях черпят информация и застрахователите. В общите условия на всяка една застрахователна полица е упоменато в какво процентно отношение се смятат частите и труда при щета, моите са примерно около 20-22 страници ама кой да ти чете. "Доверен сервиз" е само търговско наименование на клауза към застраховката, бива да се види какво точно стои отдолу.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
u_bo
Re: Откраднат катализатор и плащане по автокаско
infineon написа:На една от колите и откраднаха катализатора. Каското е с клауза "доверен сервиз".Обаче застрахователя е описал катализатора че е с остатъчна стойност 50 % (колата е на 75 000 км.) и иска от нас да доплатим 50 %В правото ли сме си да искаме да не плащаме нищо?Все пак нали затова е клаузата доверен сервиз.
Коментар
-
Да радвай се ,че са съгласни и на 50% понеже преди във пежо бяха идвали 208-ци със откраднати дислей на радиото ( мислят си ,че е навигация и т.н. със тъч скриин много готино изглежда ама е една фъсня ) и като го откраднат и застрахователя много трудно се надъхваше да го даде за ново понеже нямаше останали части(детайли ) от откраднатото нещоFiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
infineon написа:Е то по тази логика се обезсмисля клаузата доверен сервиз. По тяхната логика всяка част в колата се е амортизирала и трябва за всичко да искат доплащане.И въз основа на кой документ/наредба се приема че живота на катализатора е 150 000 км? Аз може да твърдя че е 200 000?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар