Привет,Имам каско към Евро инс. Автомобилът е 2007 г.Жена ми на някакъв завой "не преценила" , отъркала се в бронята на някакъв и задна врата и калник са ударени.Чудя се за две неща. Първо, разбрах, че има опция да им дам колата и те я оправят и ми я връщат, без аз да се занимавам въобще. Дали обаче не е за предпочитане да си избера аз сервиза от тези, с които работят и сам да си я закарам?Като правих каското имаше две малки забележки-одрасквания от другата страна на удареното - една на странично огледало и една отзад на бронята. Не сме ги описвали в протокола, така че предполагам това означава, че все едно не ги е имало. Чудя се, не може ли да кажа, че всички неща са станали наведнъж при маневра за излизате от гараж например? Или на паркинг? Просто да ползвам като ще има боядисване да се направят и другите неща.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каско - как да процедирам?
Collapse
X
-
Колега оправи си нещата от сегашната щета защото има много хора които си мислят като теб и пишат други щети покрай основната и изгарят със отговора от застрахователя дадената щета не отговаря на даденото събитие.Заведи ги като 2 отделни така имаш вероятност поне и малките забележки да ти оправят.......Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
-
Ако я даваш в сервиз, при вземането НЕ подписвай нищо преди щателен оглед. На много места първо те водят в офиса за документите и после при колата. Имаш забелешки , ама вече си подписал приемо предавателния протокол и край.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
За колите под 10 г. обикновено вариантите са два: да ти я оправят в доверен сервиз, посочен от застрахователя, или да си я оправиш в сервиз по твой избор, а застрахователят да плати щетите по негова оценка. Всичко е въпрос на сметки. Имай предвид, че доверените сервизи яко надуват цените, които представят за плащане на застрахователите, което те ограничава при евентуални следващи щети в рамките на същата застраховка. Вероятно знаеш, че при така наречените "щети на паркинг", при които няма друг виновен водач и подписан двустранен протокол, обезщетението, което можеш да получиш от застрахователя, е някаква крайна сума в рамките на една застраховка. И ако например тази сума е била 700 лв. в началото, и довереният сервиз напише фактура за 500 лв. при това застрахователно събитие, после ти остават само 200 лв. до края на срока.П.П.Romeokton написа:Жена ми на някакъв завой "не преценила" , отъркала се в бронята на някакъв и задна врата и калник са ударени.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Romeokton написа:Нещо съм си внушил, че ако си дам колата без да знам кой и къде ще прави нещо, може да откраднат / сменят някоя част.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
snake написа:За колите под 10 г. обикновено вариантите са два: да ти я оправят в доверен сервиз, посочен от застрахователя, или да си я оправиш в сервиз по твой избор, а застрахователят да плати щетите по негова оценка. Всичко е въпрос на сметки. Имай предвид, че доверените сервизи яко надуват цените, които представят за плащане на застрахователите, което те ограничава при евентуални следващи щети в рамките на същата застраховка. Вероятно знаеш, че при така наречените "щети на паркинг", при които няма друг виновен водач и подписан двустранен протокол, обезщетението, което можеш да получиш от застрахователя, е някаква крайна сума в рамките на една застраховка. И ако например тази сума е била 700 лв. в началото, и довереният сервиз напише фактура за 500 лв. при това застрахователно събитие, после ти остават само 200 лв. до края на срока.П.П.Romeokton написа:Жена ми на някакъв завой "не преценила" , отъркала се в бронята на някакъв и задна врата и калник са ударени.Punto 1.9 JTD 2003
Ex Punto 1.1 1994
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар