По принцип много, много не обичам такива негативни отношения и определения спрямо нас си - Българите, но за съжаление на този плакат има доста вярни неща
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За Българите
Collapse
X
-
Някои работи са верни! НО да не забравяме, че бай Ганьо е "бай Ганьо", само и единствено, защото не е поставен в собствената си социална среда! Ако във виенската опера бяха изтпанили някой тиролски селянин, сигурно щеше да е бай Ханс. Или пък ако бай Ганьо не беше на гости у Иречека, а някъде по дивите села!Сигурно в Германия, Русия, Сърбия, Гърция, Франция, че и на Скандинавския полуостров, да не говорим за богоизбраните Щати няма разврат, пиянство, пиратство, простотия, невежество, асоциалност и всички, според плакатчето, смъртни грехове на "българина"!?!?!?!? Айде нема нужда!И за да не се впускам в подробности , това плакатче е поредната (виж последните 2 думи от въпросното)
Коментар
-
Аз не се срамя, горда съм! Аз съм българче, обичамнаще планини зеленибългарин да се наричампърва радост е за мене!Настане вечер, месец изгреезвезди обсипят свода небесен,гора зашуми, вятър повееБалканъте пее хайдушка песен.КопривщицаГордеем се с България
Коментар
-
Това ако не се лъжа е от списание "Максим" а те (поне до колкото съм ги чел) имат навика да прекаляват в доста отношения - само и само да печелят публика (предимно с по- вулгарен и брутален език и шокиране на читателя). Освен това май са доста про- американски настроени като стил и изказвания.Независимо от това какво, къде и кой пише и говори срещу България аз винаги съм бил и винаги ще бъда горд, че съм българин.
Коментар
-
Поредната простотия на която трябва да се смеем...
Ако това са наистина критериите на които трябва да отговаря един българин - то аз определено не съм българин ! Обаче аз СЪМ и се гордея с това !Стига сме обиждали българина !Ако някой с разредено количество мозък в главата си е искал да бъде оригинален и е описал на 100 % какво представлява, не виждам защо трябва да приравнява всички със себе се ! Само един смрадлив селянин, може да напише нещо такова с идеята то да е смешно !Разбира се, че всеки си има кусури, но българина винаги е гледал напред и е оцелявал !И така ще бъдеFIAT Marea ELX 1.6/16 V '98
Коментар
-
За по-лесно се включвам с готов материал
Човекът е единственият биологически вид на Земята, който успешно може да се самозалъгва. Съществуват такива цели, за които предварително се знае, че са недостижими. Но в много от случаите "недостижимото" се сблъсква с увереността в непреодолимостта на предстоящите препятствия, т.е. налице е вътрешен конфликт. Затова е много важно самооправданията да не пречат на реализирането на целите, смята Zdrave.bg и дава няколко практични съвета срещу:Самооправдание №1: "Нямам време"Вие си казвате: Иска ми се накрая да науча добре английски и да се чувствам добре сред англоговорящи, но нямам време.Позволете да се усъмним: не е виновно времето, а неправилното подреждане на приоритетите. Ако всяка вечер, вместо да гледате любимия си сериал, четете или превеждате, то след месец ще постигнете забележими успехи.А защо не преразгледате дневното си разписание и цели? Имате ли 15 минути свободно време през деня, което да посветите на едно упражнение? Самооправдание №2: "Нямам пари за това"Казвате си: Мечтая да се занимавам с конна езда, но нямам средства.Позволете да се усъмним: Ако имате пари за храна, козметика и дрехи, това означава, че е налице някаква степен на финансова свобода. Отново всичко опира до приоритети. А и занимания по конна езда не означава, че трябва да си купите кон и да се грижите за него.А защо не пресметнете колко пари не ви стигат и помислите как да си ги заработите?Самооправдание №3: "Аз съм грозен/грозна"Мислите си: На кого може да е интересен такъв грозен човек?Позволете да се усъмним: Няма хора, които напълно да са доволни от своята външност. Погрешната представа за външността води до редица последствия като скованост, затвореност и самовглъбеност, които отдалечават и дори плашат събеседниците.А защо не се съсредоточите върху привлекателните страни на външността си и върху целите си? Красотата днес все по-малко зависи от външните данни и все повече от усилията, които се правят за нейното постигане.Човекът е ценен и обичан от заобикалящите го, ако той самият се цени и обича себе си.Самооправдание №4: "Нямам силна воля"Вие си казвате: Бих постигнал(а) много, ако имах силна воля.Позволете да се усъмним: съществува ли въобще прословутата "силна воля"? Въпросът е наистина философски, но може да се реши конкретно - поставете си ясна цел, пресметнете средствата за нейното постигане и действайте!Самооправдание №5: " Здравето не ми позволява това"Казвате си: Иска ми се да се занимавам с нещо, но здравето ми не го позволява.Позволете да се усъмним: Дори човек да страда от сериозна болест, има още толкова много неща, които да са му по силите.А защо не започнете с възможностите, които са ви достъпни? Дори да се налага да лежите, можете да се занимавате с релаксация, дихателна гимнастика или просто да рисувате. Това също укрепва духа и тялото.Самооправдание №6: "Те няма да ме разберат"Вие си казвате: Иска ми се да се държа искрено и естествено, но околните няма да разберат това.Позволете да се усъмним: Кажете ясно, че имате друга цел - винаги да сте харесвани и одобрявани от околните. Т.е. вие искате да станете любимец, който да се харесва на всички.А защо не намерите компромис? Постъпвайте не според принципа "всички правят това", а "защото на мен ми се иска" и ще откриете, че няма нищо ужасно. Тогава и близките ви ще започнат да ви ценят повече.Например: Не можах да отида на рождения ден на шефа, защото не исках.Не трябва да се съмнявате - това е честната постановка на въпроса. Но не прилагайте това като оправдание в разговор с ръководството. Нека то да си мисли, че сте имали неотложна работа.А защо не си казвате например това: "не мога, защото не искам". Често именно това е истината на живота. Пет причини, поради които хората най-често не постигат желаните цели: 1. Увереност в липсата на необходимите способности.2. Не отчитане на потенциалните и реалните препятствия и последствия. Ако има цел, трябва предварително да се пресметнат загубите: време, пари, емоции, отношения с хората.3. Целта е "глобална" и на практика не знаете как да подходите към нея. По-добре разделете тази цел на няколко конкретни и осъществими стъпки.4. Неуспехите. Понякога поради някаква причина не можем да постигнем целта си, но това не е причина за униние или отчаяние. Въпреки неуспеха със сигурност сте разбрали много за себе си и сте се подготвили за бъдещи постижения.5. Целта не е била постигната, защото в действителност самите вие не сте искали тя да се осъществи. Или нейното реализиране би породило нови проблеми. Ако осъзнаете това, ще започнете по-добре да разбирате самите себе си и ще сте готови да поставяте пред себе си нови цели, които да постигате.Zdrave.bg И ако това не отговаря на вечно чакащите и недоволни от живота си.... то и аз не бих могла :D :D :DСледвай мечтите си))
Коментар
-
Забелязвам една правописна грешка в дума, написана върху плаката и се чудя нарочно ли е допусната или е последица от най-обикновена, проста неграмотия?Думата "ваште" е изключено да се пише по този начин! Дори ако искаме да звучи както звучи на езика на улицата е правилно да се използва специално въведената в азбуката ни буква "щ", обединяваща звуците на "ш" и "т". Да не говорим че правилно написана думата изглежда по този начин: "вашите"...FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Mazgarev написа:Забелязвам една правописна грешка в дума, написана върху плаката и се чудя нарочно ли е допусната или е последица от най-обикновена, проста неграмотия?Думата "ваште" е изключено да се пише по този начин! Дори ако искаме да звучи както звучи на езика на улицата е правилно да се използва специално въведената в азбуката ни буква "щ", обединяваща звуците на "ш" и "т". Да не говорим че правилно написана думата изглежда по този начин: "вашите"...
Коментар
-
"Моето" мнение Мастер Йода вече го е написал...Никак не се виждам в тези рамки, определени за "Българин". А доколкото знам, съм чист Българин (окъпан в Черно море македонец ).Пък то кой знае какво точно означава "чист Българин", при условие че цялата ни нация е смесица от десетина други: "пра-българи", славяни, траки, илири, кумани, византийци (гърци), турци, татари, арменци, евреи, от тук са минавали (и са оставали семе) франки, готи, келти и каквито се сетите. Нали сме на кръстопът
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар