Здравейте, нямам куче и не разбирам, а искам да направя на една приятелка подарък, скоро ще има куче.Та кучето се очаква да е хъски.За това, моля ви, дайте идея какъв нашийник да му взема, колко дълъг повод и каквото друго сметнете за важно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ при избор на нашийник и повод
Collapse
X
-
За голямо куче е много по-удобно и за водача и за кучето да бъде с нагръдник, по мое мнение. А иначе каквото и да вземеш, докато е малко ще бъде с един нашийник, като порастне с друг. За малко куче няма смисъл от нагръдник, би имало само като порастне, а затова са ти нужни размерите. Като цяло е куцо да подаряваш такова нещо, защото е като да подариш парфюм на някой- зависи от вкуса му и нуждите. Може да има нужда от строг нашийник като подрастващо, като голямо пък да е кротко. Има удобни ролкови поводи, но те също вероятно ще й вършат работа до време, а и както казах е до личен избор някак, аз не ползвам такъв, макар да е уж много по-удобен.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
S_BANKOV написа:Да вярно е че по добрия вариант е да му купиш купичка за храна и два чифта обувки.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
pakumba написа:За голямо куче е много по-удобно и за водача и за кучето да бъде с нагръдник, по мое мнение.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
pakumba написа:За голямо куче е много по-удобно и за водача и за кучето да бъде с нагръдник, по мое мнение.Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
gamma написа:pakumba написа:За голямо куче е много по-удобно и за водача и за кучето да бъде с нагръдник, по мое мнение.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
по-добре вземи автоматичен повод 5-8 метра за куче над 35 кг. Не са евтини, така че ще е добър подарък. Хъскито не става голямо, но дърпа яко, така че определено му трябва по-здрав повод. Моето куче в момента е на около година и половина, тежи около 27-28 кг, сравнително слаба е и на една разходка хукна след заек и събори и повлече брат ми, който е 120 кила. Това че на нашийник не дърпа не е вярно. Моят маламут ще се удуши, обаче напъва яко - само с нагръдник става. Дори ми е по-лесно да я управлявам, отколкото да й сложа нашийник и да ме е страх да я дръпна. Всичко зависи от кучето, каква е нервната му система - тези с по-възбудима нервна система са по-активни и по-бавно се случват при тях нещата. искам да поясня, че ако кучето е купено от развъдник, тогава вероятно ще е в стандарта на породата, т.е. няма да е голямо. Ако не е обаче може да стане гигант, тъй като кварталните развъждачи обичат да мешат с маламут да стават големи.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:по-добре вземи автоматичен повод 5-8 метра за куче над 35 кг. Не са евтини, така че ще е добър подарък. Хъскито не става голямо, но дърпа яко, така че определено му трябва по-здрав повод. Моето куче в момента е на около година и половина, тежи около 27-28 кг, сравнително слаба е и на една разходка хукна след заек и събори и повлече брат ми, който е 120 кила. Това че на нашийник не дърпа не е вярно. Моят маламут ще се удуши, обаче напъва яко - само с нагръдник става. Дори ми е по-лесно да я управлявам, отколкото да й сложа нашийник и да ме е страх да я дръпна. Всичко зависи от кучето, каква е нервната му система - тези с по-възбудима нервна система са по-активни и по-бавно се случват при тях нещата. искам да поясня, че ако кучето е купено от развъдник, тогава вероятно ще е в стандарта на породата, т.е. няма да е голямо. Ако не е обаче може да стане гигант, тъй като кварталните развъждачи обичат да мешат с маламут да стават големи.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Оцеля. Брат ми удържа фронта и не пусна повода. Сигурно и иначе щеше да оцелее, защото поводът сигурно щеше да се закачи за някой храст... ама - пустия му заек тръгна да бяга по пътеката, вместо да се мушне в гората и с това да се приключи. Да спомена ли 11те кокошки на съседа, които поеха към тенджерата съвсем неочаквано??? Може и едно чувалче с висококачествена храна за малки кученца да вземеш - и тя не е евтина и е добър подарък.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Оцеля. Брат ми удържа фронта и не пусна повода. Сигурно и иначе щеше да оцелее, защото поводът сигурно щеше да се закачи за някой храст... ама - пустия му заек тръгна да бяга по пътеката, вместо да се мушне в гората и с това да се приключи. Да спомена ли 11те кокошки на съседа, които поеха към тенджерата съвсем неочаквано??? Може и едно чувалче с висококачествена храна за малки кученца да вземеш - и тя не е евтина и е добър подарък.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
ele написа:Оцеля. Брат ми удържа фронта и не пусна повода. Сигурно и иначе щеше да оцелее, защото поводът сигурно щеше да се закачи за някой храст... ама - пустия му заек тръгна да бяга по пътеката, вместо да се мушне в гората и с това да се приключи. Да спомена ли 11те кокошки на съседа, които поеха към тенджерата съвсем неочаквано??? Може и едно чувалче с висококачествена храна за малки кученца да вземеш - и тя не е евтина и е добър подарък.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Като се замисля, защото не съобразих, може да вземеш и повод за куче с по-малко кила, защото той едва ли ще издържи много - дори да е от хубавите, аз му давам максимум година - или ще се счупи, или ще й омръзне и ще купи друг. Но примерно този според мен за цената си е идеален (да не се считат сайтовете за реклама): http://www.shop.zoomagazini.com/dyna...-do-35-kg.html или този с 8 метра въже, има го и в други разцветкиhttp://www.shop.zoomagazini.com/dyna...25-kg.htmlЗа храната се разколебах, защото е нож с две остриета - ако купиш хубава храна, а след това не може да му осигурява същата храна, ще е малко трудно за кучето да мине на по-нискокачествена храна. А и някои хора предпочитат да ги хранят с домашна. Иначе аз бих взела Акана или Taste of the wild.Но за спорта може да оборудваш кучето с някоя шукария (която аз няма да си купя, обаче ако ми подарят, ще я лепна на кучето, което сигурно след 10 минути ще й е видяло сметката Примерно нашийник с кърпа: http://zoomagazin.eu/bg/producti-po-...-25913Може и легло да му вземеш - това е добро и е на добра цена. Мисля че 70/55 ще свърши работа: http://www.zoofast.bg/zoofast/krakve...389.htmlИли му купи пресовани кокали, сушени уши, гръкляни - или каквото има в магазина - много ще им се зарадваВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар