Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избор на нашийник и повод

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ при избор на нашийник и повод

Здравейте, нямам куче и не разбирам, а искам да направя на една приятелка подарък, скоро ще има куче.Та кучето се очаква да е хъски.За това, моля ви, дайте идея какъв нашийник да му взема, колко дълъг повод и каквото друго сметнете за важно.
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

За голямо куче е много по-удобно и за водача и за кучето да бъде с нагръдник, по мое мнение. А иначе каквото и да вземеш, докато е малко ще бъде с един нашийник, като порастне с друг. За малко куче няма смисъл от нагръдник, би имало само като порастне, а затова са ти нужни размерите. Като цяло е куцо да подаряваш такова нещо, защото е като да подариш парфюм на някой- зависи от вкуса му и нуждите. Може да има нужда от строг нашийник като подрастващо, като голямо пък да е кротко. Има удобни ролкови поводи, но те също вероятно ще й вършат работа до време, а и както казах е до личен избор някак, аз не ползвам такъв, макар да е уж много по-удобен.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да вярно е че по добрия вариант е да му купиш купичка за храна и два чифта обувки.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
        Да вярно е че по добрия вариант е да му купиш купичка за храна и два чифта обувки.
        хаха, ами не знам, аз съм се спрял на това или пък поне да видя да купя някакъв повод, него поне ще го ползва винаги Там поне, предполагам няма какво толкова да избирам, всичките предполагам са с карабинки? И само да видя модела, кожа или нещо и дължината? Просто съм се спрял на това няма как да ме разубедите А за кучето, дето викате за размери мисля, че ще тя докато отиде ще е пораснало и няма да е хептен на месец примерно

Коментар

pakumba написа:
          За голямо куче е много по-удобно и за водача и за кучето да бъде с нагръдник, по мое мнение.
          Зависи от кучето и дали е свикнало да върви на повода. Моя хубавец е лабрадор на две години, но все още е "игрив" и е на строг нашийник, щото жена ми, която е 45кг не може да го удържа.GaTio2, аксесоарите за кучето са строго индивидуални и зависят от много неща, ако щеш и от вкуса на собственика. По-добре отидете двамата, за да може приятелката ти сама да си избере, каквото ТЯ иска Другият вариант е да и подариш ваучер на определена стойност (много магазини го предлагат вече), за да може пак ТЯ да си избере каквото й трябва или харесва.
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

pakumba написа:
            За голямо куче е много по-удобно и за водача и за кучето да бъде с нагръдник, по мое мнение.
            Точно обратното! Големите породи е по добре да се водят с нашииник, защото са доста по тежки и се дърпат! Като е вързано за гърдите има доста по голяма свобода, а като е за врата и го дръпнеш назад се учи по лесно да ходи до теб и да слуша! В джъмбо има доста голям избор от поводи, играчки и купички за кучета! Има едни големи метални купи - те са доста удобни за хранене, а и няма как да я изяде (повечето кучета дъвчат всичко което видят, защото ги сърби докато сменят зъби! ) Има и мн готини диспенсъри за вода - удобни са, защото ги пълниш 1 път и има вода за около 2-3 дни! Но са пластмаса и е твърде вероятно да бъде изядено!
            Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

gamma написа:
              pakumba написа:
              Зависи от кучето и дали е свикнало да върви на повода. Моя хубавец е лабрадор на две години, но все още е "игрив" и е на строг нашийник, щото жена ми, която е 45кг не може да го удържа.GaTio2, аксесоарите за кучето са строго индивидуални и зависят от много неща, ако щеш и от вкуса на собственика. По-добре отидете двамата, за да може приятелката ти сама да си избере, каквото ТЯ иска Другият вариант е да и подариш ваучер на определена стойност (много магазини го предлагат вече), за да може пак ТЯ да си избере каквото й трябва или харесва.
              И аз това се опитвам да му кажа, дали ще се вслуша си е негова работа. За мен нагръдника е по-лесен за контрол над кучето и това е. Имам 50-килограмово куче и знам. Но и това също е въпрос на лично предпочитание и на особеност на кучето. Аз пък не съм използвал строг нашийник никога, не съм имал нужда. Затова казвам, подаръка е неподходящ, защото шанса да не върши работа е голям, особено щом кучето е бебе. Ако толкова държиш на подаръка за кучето, аз лично бих му взел легло.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Щом ще е подарък за жена, която очаква куче, то няма два отговора.Розова каишка с бял пух по нея. И да търчи из квартала и да кифлее.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Благодаря на всички за отговорите Ви ще помисля. Ако трябва, ще отида в някой магазин, ще разгледам и ще реша. Най-добре така.

Коментар

по-добре вземи автоматичен повод 5-8 метра за куче над 35 кг. Не са евтини, така че ще е добър подарък. Хъскито не става голямо, но дърпа яко, така че определено му трябва по-здрав повод. Моето куче в момента е на около година и половина, тежи около 27-28 кг, сравнително слаба е и на една разходка хукна след заек и събори и повлече брат ми, който е 120 кила. Това че на нашийник не дърпа не е вярно. Моят маламут ще се удуши, обаче напъва яко - само с нагръдник става. Дори ми е по-лесно да я управлявам, отколкото да й сложа нашийник и да ме е страх да я дръпна. Всичко зависи от кучето, каква е нервната му система - тези с по-възбудима нервна система са по-активни и по-бавно се случват при тях нещата. искам да поясня, че ако кучето е купено от развъдник, тогава вероятно ще е в стандарта на породата, т.е. няма да е голямо. Ако не е обаче може да стане гигант, тъй като кварталните развъждачи обичат да мешат с маламут да стават големи.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                      по-добре вземи автоматичен повод 5-8 метра за куче над 35 кг. Не са евтини, така че ще е добър подарък. Хъскито не става голямо, но дърпа яко, така че определено му трябва по-здрав повод. Моето куче в момента е на около година и половина, тежи около 27-28 кг, сравнително слаба е и на една разходка хукна след заек и събори и повлече брат ми, който е 120 кила. Това че на нашийник не дърпа не е вярно. Моят маламут ще се удуши, обаче напъва яко - само с нагръдник става. Дори ми е по-лесно да я управлявам, отколкото да й сложа нашийник и да ме е страх да я дръпна. Всичко зависи от кучето, каква е нервната му система - тези с по-възбудима нервна система са по-активни и по-бавно се случват при тях нещата. искам да поясня, че ако кучето е купено от развъдник, тогава вероятно ще е в стандарта на породата, т.е. няма да е голямо. Ако не е обаче може да стане гигант, тъй като кварталните развъждачи обичат да мешат с маламут да стават големи.
                      ...със заека какво стана
                      ФИАТ- Пътят е само формалност
                      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                      -----------------------------------------------------
                      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Оцеля. Брат ми удържа фронта и не пусна повода. Сигурно и иначе щеше да оцелее, защото поводът сигурно щеше да се закачи за някой храст... ама - пустия му заек тръгна да бяга по пътеката, вместо да се мушне в гората и с това да се приключи. Да спомена ли 11те кокошки на съседа, които поеха към тенджерата съвсем неочаквано??? Може и едно чувалче с висококачествена храна за малки кученца да вземеш - и тя не е евтина и е добър подарък.

Коментар

ele написа:
                          Оцеля. Брат ми удържа фронта и не пусна повода. Сигурно и иначе щеше да оцелее, защото поводът сигурно щеше да се закачи за някой храст... ама - пустия му заек тръгна да бяга по пътеката, вместо да се мушне в гората и с това да се приключи. Да спомена ли 11те кокошки на съседа, които поеха към тенджерата съвсем неочаквано??? Може и едно чувалче с висококачествена храна за малки кученца да вземеш - и тя не е евтина и е добър подарък.
                          Еле, благодаря ти много. Много трудно става с тоя подарък... момичето ще ходи в чужбина при родителите си и те били харесали някакво хъски и за това предполагам ще е хъски. Ако не й вземат куче, тя като се прибере ще си вземе. И сега се чудя какво да правя... Дайте идея какво да взема хаха дали наистина да е това или нещо друго.Еле, моля те, ако ти се занимава виж в някой сайт , да ми препоръчаш някакъв, че като гледам едни цени от 80лева се отказвам

Коментар

ele написа:
                            Трудно куче ще хване заек. Ушатите първо се правят на умрели ама като видят, че не минава номера и хукват. Трудни са за хващане понеже много бързо и рязко ( без да намалят скоростта) сменят посоката си на движение Иначе кокошките са най-сладки за кученцата
                            ФИАТ- Пътят е само формалност
                            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                            -----------------------------------------------------
                            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Като се замисля, защото не съобразих, може да вземеш и повод за куче с по-малко кила, защото той едва ли ще издържи много - дори да е от хубавите, аз му давам максимум година - или ще се счупи, или ще й омръзне и ще купи друг. Но примерно този според мен за цената си е идеален (да не се считат сайтовете за реклама): http://www.shop.zoomagazini.com/dyna...-do-35-kg.html или този с 8 метра въже, има го и в други разцветкиhttp://www.shop.zoomagazini.com/dyna...25-kg.htmlЗа храната се разколебах, защото е нож с две остриета - ако купиш хубава храна, а след това не може да му осигурява същата храна, ще е малко трудно за кучето да мине на по-нискокачествена храна. А и някои хора предпочитат да ги хранят с домашна. Иначе аз бих взела Акана или Taste of the wild.Но за спорта може да оборудваш кучето с някоя шукария (която аз няма да си купя, обаче ако ми подарят, ще я лепна на кучето, което сигурно след 10 минути ще й е видяло сметката Примерно нашийник с кърпа: http://zoomagazin.eu/bg/producti-po-...-25913Може и легло да му вземеш - това е добро и е на добра цена. Мисля че 70/55 ще свърши работа: http://www.zoofast.bg/zoofast/krakve...389.htmlИли му купи пресовани кокали, сушени уши, гръкляни - или каквото има в магазина - много ще им се зарадва

Коментар

Working...
                              X