Става дума за следните две оферти:- Samsung RB-29FERNDSA: http://technomarket.bg/products/0912...g-rb-29ferndsa - GORENJE NRK 6191 CW: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...1-CWВидях ги на живо и двата. Самсунгът е по-тарикатски изработен, има и дисплей с индикация/настройки на температурата. Освен това много хубаво впечатление ми направи и фризерът - чекмеджетата му се затварят с един пръст. Само ги побутваш и се наместват сами. Освен това в промоцията влиза и микровълнова печка (не че ми трябва, но все пак). Офертата не е подвеждаща, защото същият хладилник е на същата цена в Технополис, но без микровълновата: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-RB29FERNDSA. Недостатък - по-малък обем на хладилника, няма дръжка за отваряне.Горението е по-дървено на външен вид. Има една изключително смотана врътка, с която се наглася температурата на охлаждане. И няма градуси, а само някакви тъпи означения - Еко, снежинки и др.глупости. Иначе е рахат работа - голямо и просторно.Кое от двете предложения е по-добро? Някой да каже нещо повече за системата NO FROST?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор между два хладилника
Collapse
X
-
Колега, според мен се насочи към Gorenje, ако избора ти е само между тези 2та. Самсунга като цяло според мен са доста зле в домакинските електроуреди - имам една пералня, дето сдаде багажа на 3тата година, а и подскачаше като луда, от микровълновите също не съм доволен, биват само телевизорите и телефоните. Иначе погледни и Електролукс, Бош и ЛибхерFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Ти сигурно си с конвенционален климатик у вас? Моя е с инверторен компресор, отпред на дисплея има индикация колко е натоварен компресора, зимата работи само на 1-ва степен.. сега вече на 2 и 3.. като стане около 35С и на 4, на 5 още не съм го виждал. Сам си определя на коя степен да работи. No Frost гледай да е само на фризера, горе изсушава продуктите.muns61 написа:Ако мислиш, че инверторен компресор и стъклени лавици е предимство...Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Колега, в САЩ Самсунг номер 1 като марка хладилници. Аз имам хладилник Самсунг, въпреки че бях скептично настроен към тази марка. Ползвам го от 6-7 години. Мой приятел също има самсунг. Имам наблюдение върху още 3 хладилника Самсунг в САЩ. До сега на единият в САЩ му беше спрял някакво вентилаторче, което беше сменено, но този хладилник е на поне 10 години. Замразяват много силно. Имат доста екстри, спрямо останалите хладилници. Чел съм коментари,че ако се повреди нещо по охладителя се хвърлял, но дали е така не мога да ти кажа. Аз лично бих избрал Самсунга от посочените два модела, да не говорим,че можеш да продадеш печката за 80-100 лева и да ти излезне по-евтино.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Те в САЩ са и №1 по психопати на глава от населението... Дай все от тях да вземаме пример... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Аз ползвам Либхер, преди 5 години го купих /втора употреба/ и не е мръднал, а вкъщи сме 6 човека и се използва интензивно... Работя в търговски отдел на пивоварна компания и в зоната си разполагам с над 680 охладителя от различни производители. Най-много проблеми има с румънските и малко по-малко с турските... Единствено до сега не съм имал повреда на Либхер и на Къриер, макар че са най-стари от всички... За битови нужди смятам, че Либхера е Мерцедеса на хладилниците и едва ли е кой-знае колко по-скъп от примерните на Snake...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Взимай Самсунг-а, ако изборът ти е ограничен до тези две марки, а ако имаш възможност и място взимайпо-голям хладилник. Миналата година взех едно животно на ЛГ - 600 литра нетен обем с линеен компресор.Изключително съм доволен. Тогава много питах и разпитвах, дори намерих един форум на хладилните техници.Мисля, че Русенски беше. Настръхнах, като четох за нашите "Либхер". Иначе едни от пионерите в No Frostсистемите са корейците. Инверторите в хладилниците са приумица на Самсунг. Гаранцията от 10 години е само на двигателя.Другарчетата им от ЛГ измислиха линейния компресор с цел икономия на ел енергия и безшумност. Смея да твърдя, че са го постигналиде.Успех. И имай едно на ум за по-голям, като обем хладилник. ..Винаги е нужен.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Някой да каже нещо повече за системата NO FROST?A17DTС/S
Коментар
-
Нямам възможност за по-голям хладилник, но в къщи сме от доста години с едно старо Gorenje с подобни размери и ни устройва. Критериите ми са:- Височина 178-185 см. и прилично вътрешно пространство. - NO FROST - днес чух понятието за първи път, но като го има като екстра, защо не? Размразяването е досадно.- Цена до 800 лв.- Да е от марка с добро реноме.Утре пак ще ги гледам и двата, а може би и няколко Електролукс, Бош и Беко от подобен клас, на които попаднах, докато ровех в интернет. Засега клоня към самсунга. Всъщност днес бях тръгнал да купувам Горение-то от линка, но се оказа, че го нямат наличен в магазина на Технополис в Пазарджик и трябва да чакам около 2 седмици за доставка. И реших да проуча малко по-подробно нещата и да събера мнения.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Нямам възможност за по-голям хладилник, но в къщи сме от доста години с едно старо Gorenje с подобни размери и ни устройва. Критериите ми са:- Височина 178-185 см. и прилично вътрешно пространство. - NO FROST - днес чух понятието за първи път, но като го има като екстра, защо не? Размразяването е досадно.- Цена до 800 лв.- Да е от марка с добро реноме.Утре пак ще ги гледам и двата, а може би и няколко Електролукс, Бош и Беко от подобен клас, на които попаднах, докато ровех в интернет. Засега клоня към самсунга.A17DTС/S
Коментар
-
колега имам приятел които работи в технополис като купувах хладилник миналата година момчето каза вземи си беко така и така всичките карат по 6-7 години тои е с no frost система доволен съм вече година а иначе от твоя избор си вземи горение доказали са се за домакински уреди самсунг да си правят телевизори сестра ми взе климатик самсунг на втората година на боклука техниците и викали как можа да си вземеш самсунг :D
Коментар
-
http://forum.setcombg.com/%D1%85%D0%...%BA.htmlЕто го този форум...A17DTС/S
Коментар
-
msotiroff написа:Те в САЩ са и №1 по психопати на глава от населението... Дай все от тях да вземаме пример... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Аз ползвам Либхер, преди 5 години го купих /втора употреба/ и не е мръднал, а вкъщи сме 6 човека и се използва интензивно... Работя в търговски отдел на пивоварна компания и в зоната си разполагам с над 680 охладителя от различни производители. Най-много проблеми има с румънските и малко по-малко с турските... Единствено до сега не съм имал повреда на Либхер и на Къриер, макар че са най-стари от всички... За битови нужди смятам, че Либхера е Мерцедеса на хладилниците и едва ли е кой-знае колко по-скъп от примерните на Snake...Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:msotiroff написа:Те в САЩ са и №1 по психопати на глава от населението... Дай все от тях да вземаме пример... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Аз ползвам Либхер, преди 5 години го купих /втора употреба/ и не е мръднал, а вкъщи сме 6 човека и се използва интензивно... Работя в търговски отдел на пивоварна компания и в зоната си разполагам с над 680 охладителя от различни производители. Най-много проблеми има с румънските и малко по-малко с турските... Единствено до сега не съм имал повреда на Либхер и на Къриер, макар че са най-стари от всички... За битови нужди смятам, че Либхера е Мерцеде са на хладилниците и едва ли е кой-знае колко по-скъп от примерните на Snake...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар