Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор между два хладилника

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор между два хладилника

Става дума за следните две оферти:- Samsung RB-29FERNDSA: http://technomarket.bg/products/0912...g-rb-29ferndsa - GORENJE NRK 6191 CW: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...1-CWВидях ги на живо и двата. Самсунгът е по-тарикатски изработен, има и дисплей с индикация/настройки на температурата. Освен това много хубаво впечатление ми направи и фризерът - чекмеджетата му се затварят с един пръст. Само ги побутваш и се наместват сами. Освен това в промоцията влиза и микровълнова печка (не че ми трябва, но все пак). Офертата не е подвеждаща, защото същият хладилник е на същата цена в Технополис, но без микровълновата: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-RB29FERNDSA. Недостатък - по-малък обем на хладилника, няма дръжка за отваряне.Горението е по-дървено на външен вид. Има една изключително смотана врътка, с която се наглася температурата на охлаждане. И няма градуси, а само някакви тъпи означения - Еко, снежинки и др.глупости. Иначе е рахат работа - голямо и просторно.Кое от двете предложения е по-добро? Някой да каже нещо повече за системата NO FROST?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Ако мислиш, че инверторен компресор и стъклени лавици е предимство...
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61, нищо не мисля, защото не разбирам абсолютно нищо от такава техника. Ако имаш да кажеш нещо полезно, ще се радвам да го прочета.

Коментар

Колега, според мен се насочи към Gorenje, ако избора ти е само между тези 2та. Самсунга като цяло според мен са доста зле в домакинските електроуреди - имам една пералня, дето сдаде багажа на 3тата година, а и подскачаше като луда, от микровълновите също не съм доволен, биват само телевизорите и телефоните. Иначе погледни и Електролукс, Бош и Либхер
        FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Ти сигурно си с конвенционален климатик у вас? Моя е с инверторен компресор, отпред на дисплея има индикация колко е натоварен компресора, зимата работи само на 1-ва степен.. сега вече на 2 и 3.. като стане около 35С и на 4, на 5 още не съм го виждал. Сам си определя на коя степен да работи. No Frost гледай да е само на фризера, горе изсушава продуктите.
          muns61 написа:
          Ако мислиш, че инверторен компресор и стъклени лавици е предимство...
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колега, в САЩ Самсунг номер 1 като марка хладилници. Аз имам хладилник Самсунг, въпреки че бях скептично настроен към тази марка. Ползвам го от 6-7 години. Мой приятел също има самсунг. Имам наблюдение върху още 3 хладилника Самсунг в САЩ. До сега на единият в САЩ му беше спрял някакво вентилаторче, което беше сменено, но този хладилник е на поне 10 години. Замразяват много силно. Имат доста екстри, спрямо останалите хладилници. Чел съм коментари,че ако се повреди нещо по охладителя се хвърлял, но дали е така не мога да ти кажа. Аз лично бих избрал Самсунга от посочените два модела, да не говорим,че можеш да продадеш печката за 80-100 лева и да ти излезне по-евтино.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Те в САЩ са и №1 по психопати на глава от населението... Дай все от тях да вземаме пример... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Аз ползвам Либхер, преди 5 години го купих /втора употреба/ и не е мръднал, а вкъщи сме 6 човека и се използва интензивно... Работя в търговски отдел на пивоварна компания и в зоната си разполагам с над 680 охладителя от различни производители. Най-много проблеми има с румънските и малко по-малко с турските... Единствено до сега не съм имал повреда на Либхер и на Къриер, макар че са най-стари от всички... За битови нужди смятам, че Либхера е Мерцедеса на хладилниците и едва ли е кой-знае колко по-скъп от примерните на Snake...
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp
              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Взимай Самсунг-а, ако изборът ти е ограничен до тези две марки, а ако имаш възможност и място взимайпо-голям хладилник. Миналата година взех едно животно на ЛГ - 600 литра нетен обем с линеен компресор.Изключително съм доволен. Тогава много питах и разпитвах, дори намерих един форум на хладилните техници.Мисля, че Русенски беше. Настръхнах, като четох за нашите "Либхер". Иначе едни от пионерите в No Frostсистемите са корейците. Инверторите в хладилниците са приумица на Самсунг. Гаранцията от 10 години е само на двигателя.Другарчетата им от ЛГ измислиха линейния компресор с цел икономия на ел енергия и безшумност. Смея да твърдя, че са го постигналиде.Успех. И имай едно на ум за по-голям, като обем хладилник. ..Винаги е нужен.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Някой да каже нещо повече за системата NO FROST?
                  Колега чичко Гугъл знае повече за тази система.Приеми, че хладилникът ти с тази система е един затворен съд обдухван със студен въздух доставян по надлежния начин от вентилатори.Не се образува лед, дори и във фризерната част. Лесно ще различиш продуктите си в камерата. Няма скреж, няма влага там...Дори и леда, който си правиш там може и да ...изсъхне, ако не го ползваш дълго време.Аз например използвам тази система да си правя филе Елена в хладилната част, а ако те интересува как ще ти пиша, когато ти честитя придобивката. :P Що се касае за продуктите, в хладилника - така или иначе винаги ги съхраняваме в кутии или във фолио. При Но фрост пък е задължително.ПС: Виж дали някой от харесваните от теб хладилници има т.н нулева зона. Благодатна си е. Там температурата варира от 2 до 0 градуса.
                  A17DTС/S

Коментар

Нямам възможност за по-голям хладилник, но в къщи сме от доста години с едно старо Gorenje с подобни размери и ни устройва. Критериите ми са:- Височина 178-185 см. и прилично вътрешно пространство. - NO FROST - днес чух понятието за първи път, но като го има като екстра, защо не? Размразяването е досадно.- Цена до 800 лв.- Да е от марка с добро реноме.Утре пак ще ги гледам и двата, а може би и няколко Електролукс, Бош и Беко от подобен клас, на които попаднах, докато ровех в интернет. Засега клоня към самсунга. Всъщност днес бях тръгнал да купувам Горение-то от линка, но се оказа, че го нямат наличен в магазина на Технополис в Пазарджик и трябва да чакам около 2 седмици за доставка. И реших да проуча малко по-подробно нещата и да събера мнения.

Коментар

snake написа:
                      Нямам възможност за по-голям хладилник, но в къщи сме от доста години с едно старо Gorenje с подобни размери и ни устройва. Критериите ми са:- Височина 178-185 см. и прилично вътрешно пространство. - NO FROST - днес чух понятието за първи път, но като го има като екстра, защо не? Размразяването е досадно.- Цена до 800 лв.- Да е от марка с добро реноме.Утре пак ще ги гледам и двата, а може би и няколко Електролукс, Бош и Беко от подобен клас, на които попаднах, докато ровех в интернет. Засега клоня към самсунга.
                      Без да ти влияя, но и аз съм за Самсунг-а след така сведения избор. Впрочем потърси този форум на хладилните техници. Може да са се променили нещата за една година.Брат ми има Самсунг Но фрост от 2004 година. Сефте чух за тази система тогава. Ами ползва си го без ядове. Самата система и принципът и на работа обачепредполага хладилниците да издават звуци наподобяващи тези на ...размразяващ климатик. И нормално.За Беко също чух хубави отзиви. Дори в началото си бях харесал един такъв заради функционалния му вътрешен обем. Турски са, както и Бош. За Електролукса не знам нищо. Нашите Либхер са занижили качеството си през последните 2-3 години. Четох невероятни истории с гаранционното им обслужване. Дано се оправят там нещата, защото са си марка доказана през годините. Ако все пак решиш някой хладилник - търси му сайта. Ще научиш много повече неща за продукта, от това, което консултантите могат да ни кажат.
                      A17DTС/S

Коментар

колега имам приятел които работи в технополис като купувах хладилник миналата година момчето каза вземи си беко така и така всичките карат по 6-7 години тои е с no frost система доволен съм вече година а иначе от твоя избор си вземи горение доказали са се за домакински уреди самсунг да си правят телевизори сестра ми взе климатик самсунг на втората година на боклука техниците и викали как можа да си вземеш самсунг :D

Коментар

http://forum.setcombg.com/%D1%85%D0%...%BA.htmlЕто го този форум...
                          A17DTС/S

Коментар

msotiroff написа:
                            Те в САЩ са и №1 по психопати на глава от населението... Дай все от тях да вземаме пример... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Аз ползвам Либхер, преди 5 години го купих /втора употреба/ и не е мръднал, а вкъщи сме 6 човека и се използва интензивно... Работя в търговски отдел на пивоварна компания и в зоната си разполагам с над 680 охладителя от различни производители. Най-много проблеми има с румънските и малко по-малко с турските... Единствено до сега не съм имал повреда на Либхер и на Къриер, макар че са най-стари от всички... За битови нужди смятам, че Либхера е Мерцедеса на хладилниците и едва ли е кой-знае колко по-скъп от примерните на Snake...
                            Колега, ако гледаме България, то ние сме №1 по хейтъри и завистници. Конкретно по темата се питаше за конкретни два модела,а не коя марка е мерцедес на хладилниците. В крайна сметка факторите обуславящи една подобна покупка са доста - размер, бюджет и т.н. Никой не отрича,че Лиебхер са много добри, но каква е цената им? Ако за теб 200-300 лева са без значение, за други хора са месечният им бюджет. И не на последно място хладилника не е климатик, нито охладител за производствени цели! Моят съвет е да се направи консултация с хладилен техник, макар и тя да е много субективна.
                            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                              msotiroff написа:
                              Те в САЩ са и №1 по психопати на глава от населението... Дай все от тях да вземаме пример... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Аз ползвам Либхер, преди 5 години го купих /втора употреба/ и не е мръднал, а вкъщи сме 6 човека и се използва интензивно... Работя в търговски отдел на пивоварна компания и в зоната си разполагам с над 680 охладителя от различни производители. Най-много проблеми има с румънските и малко по-малко с турските... Единствено до сега не съм имал повреда на Либхер и на Къриер, макар че са най-стари от всички... За битови нужди смятам, че Либхера е Мерцеде са на хладилниците и едва ли е кой-знае колко по-скъп от примерните на Snake...
                              Колега, ако гледаме България, то ние сме №1 по хейтъри и завистници. Конкретно по темата се питаше за конкретни два модела,а не коя марка е мерцедес на хладилниците. В крайна сметка факторите обуславящи една подобна покупка са доста - размер, бюджет и т.н. Никой не отрича,че Лиебхер са много добри, но каква е цената им? Ако за теб 200-300 лева са без значение, за други хора са месечният им бюджет. И не на последно място хладилника не е климатик, нито охладител за производствени цели! Моят съвет е да се направи консултация с хладилен техник, макар и тя да е много субективна.
                              Да де, ама хейтери-нехейтери, ние сме си сиромашки народ и не купуваме битови уреди и коли, които да сменяме след 2-3 години с по-новия модел... Сменяме през 10+ години, затова търсим здравото, а не джиджаното... Освен това я разхвърляй 300лв в период от 10 години да видим колко "по-скъпо" излиза здравото...
                              M-Benz E 250 TD 150hp
                              M-Benz 200d 75 hp
                              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Working...
                              X