Ситуацията е следната: Колата е на името на баща ми, но в момента на ПТП кара брат ми. При преминаване на нерегулирано кръстовище, брат ми удря дясностояща кола, която се удря в друга паркирана, поради висока скорост и спира едва след 50-60 метра. На брат ми е състваен акт за отнемане на предимство, и причиняване на ПТП без ранени, а на другия водач е съставен акт, но не знам за какво, но предполагам за несъобразена скорост спрямо пътните условия. На бащата колата е единствено в движемеи, дясностоящия е извозен на пътна помощ, поради невъзможност за самостоятелно придвижване, а третата, пракирала кола е оставена на място поради невъзможност за самостоятелно придвижване. Понеже полицайте също не знаеха какво да се прави със застрахователите, се допитвам до Вас: Трябва ли да се ходи при застрахователите, или всичко ще се прави от тях по служебен път. И още нещо, имам ли право да започна ремонта на колата, преди застрахователите да са направили оглед, или трябва да ги изчакам, ако се налага такъв?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се постъпва със застрахователите в следната ситуация
Collapse
X
-
Първо - много е важно да уточниш дали ВАШАТА кола има КАСКО.Ако има - трябва да се обадите мисля че в рамките на 3 дни (или колкото ви пише в условията на застраховката) на застрахователя, и да направи оглед.Ако няма - вие със застрахователи няма да се занимавате. Пострадалите от брат ти ще си търсят парите от вашата гражданска, но директно при застрахователя - вас няма да ви занимават. Стига да имате гражданска де. В противен случай става МНОГО ЛОШО.
-
Пише, че брат ми е причнил ПТП, но поради актовете и на двамата водачи, не ми е ясно как се постъпва. А двамата водачи имат актове, поради това че май и полицайте не бяха ясно какво да пишат, защото крастовището, реално е регулирано, но на някой му е трябвало знак СТОП и е откраднат, та за това си мисля че написаха акт и на другия водач, защото реално той прелетя, и след като удари другата кола, на сух асвалт и блокирали задни гуми, спря едва след 50-60 метра.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар