Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се постъпва със застрахователите в следната ситуация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се постъпва със застрахователите в следната ситуация

Ситуацията е следната: Колата е на името на баща ми, но в момента на ПТП кара брат ми. При преминаване на нерегулирано кръстовище, брат ми удря дясностояща кола, която се удря в друга паркирана, поради висока скорост и спира едва след 50-60 метра. На брат ми е състваен акт за отнемане на предимство, и причиняване на ПТП без ранени, а на другия водач е съставен акт, но не знам за какво, но предполагам за несъобразена скорост спрямо пътните условия. На бащата колата е единствено в движемеи, дясностоящия е извозен на пътна помощ, поради невъзможност за самостоятелно придвижване, а третата, пракирала кола е оставена на място поради невъзможност за самостоятелно придвижване. Понеже полицайте също не знаеха какво да се прави със застрахователите, се допитвам до Вас: Трябва ли да се ходи при застрахователите, или всичко ще се прави от тях по служебен път. И още нещо, имам ли право да започна ремонта на колата, преди застрахователите да са направили оглед, или трябва да ги изчакам, ако се налага такъв?
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Първо - много е важно да уточниш дали ВАШАТА кола има КАСКО.Ако има - трябва да се обадите мисля че в рамките на 3 дни (или колкото ви пише в условията на застраховката) на застрахователя, и да направи оглед.Ако няма - вие със застрахователи няма да се занимавате. Пострадалите от брат ти ще си търсят парите от вашата гражданска, но директно при застрахователя - вас няма да ви занимават. Стига да имате гражданска де. В противен случай става МНОГО ЛОШО.

Коментар

Гражданска - има, каско - няма. Обаче полицая е казал че пише, по-големи щети, върху нашта кола, за повече пари, което ми се стори странно, защото брат ми е виновен. Възможно ли е, поради акта на другия водач, негожата застраховка да покрия наште щети?
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

В протокола не пише ли кой е виновен?Ако и на двамата са написали актове - не знам. Не съм срещал случай, в който и двамата да са виновни. Не знам.

Коментар

Пише, че брат ми е причнил ПТП, но поради актовете и на двамата водачи, не ми е ясно как се постъпва. А двамата водачи имат актове, поради това че май и полицайте не бяха ясно какво да пишат, защото крастовището, реално е регулирано, но на някой му е трябвало знак СТОП и е откраднат, та за това си мисля че написаха акт и на другия водач, защото реално той прелетя, и след като удари другата кола, на сух асвалт и блокирали задни гуми, спря едва след 50-60 метра.
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
          X