Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Що да не легализираме търговийката с гласове.....?????

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Що да не легализираме търговийката с гласове.....?????

Когато една държава бъка от закони който са приети само проформа и приложнието и изпълнението им са 90% невъзможни, то държавата опрделено е скапана......Забранено било търгуването с гласове!!!!.......видно е че това е голямо важно, бизнеса си върви, схемите са разнообразни и нещата са изключително трудно доказуеми......И в крайна сметка защо е нужно всичко това?Легализираме бизнеса с гласове.......Какви са плюсовете и минусите?.......ОСтавяме настрана обстоятелството че платените гласове не отразяват фактическите настроения, но пък на практика това може и да не е така, щото все пак не се знае същите как са гласували.....Първо ако приемем че това е легално, доста пари от партиите ще отидат у народа.......ся че това са в повечето случай цигани е друг въпрос, това е сега, ако е разрешено не се знае дали това ще е така.......доста бледолики на който им е все тая кои ще се гушат с власт ще предпочетат да вземат 50 лв и да гласуват за някой, отколкото да не вземат нищо......Ако това е разрешено, то ще настъпи едно истинско надцакване измежду партиите всеки естествено ще се стреми да пръсне повче пари и да купи повече гласове......но понеже всеки гласоподавател ще се стреми да вземе повече пари за гласа си, ще започне да се взима за даден глас по 2-3 че и повече пъти.......все пак ако от ДПС ми дадат 50 кинта за да гласувам за тях, ако от Герб и те ми дадат 50 кинта, аз ще кажа също че ще гласувам и за тях.......и за комунистическата партия ще кажа че ще гласувам ако и те дадат 50 кинта.......и ето ви как от само себе си това ще изчезне, щото партиите ще разберът че си дават парите на вятъра, щото всеки ще взима от всеки, и никой няма да знае кой как е гласувал........примерно барека ще знае че е дал пари за 10000 гласа в дадена община, а е получил 1000......ми следващия път няма да даде.......Като има платени гласоподаватели вота бил опорочен, и управлявали не тия който трябва.......ми че то 20 и кусур години винаги управляват тия дето не трябва, ква е разликата - никва.........просто едни са взели пари от това, други не са......Щяло да стане така че най - богатата партия ще има най - голяма власт.........ми че то 20 и кусур години почти винаги е така, а и по принцип изобщо не е сигурно щото ако горното се изпълни не се знае дали това ще стане.......И в крайна сметка каква е разликата между тия дето си продават гласа и тия дето гласуват за който и да е, само и само друг да не е във власта......на практика никаква......просто едните взимат 50 кинта да речем........ми що тогава да не ги взимат повече хора........
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Моето мнение е , че трябва да има изисквания за образователен ценз при гласуване,минимум основно образование
    EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
    EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
    FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

diko661 написа:
      Моето мнение е , че трябва да има изисквания за образователен ценз при гласуване,минимум основно образование
      Образователен, възрастов, пребиваване в страната в последните шест месеца, невалидност на изборите при активност под 60 % ... и промяна на избирателната система из основи! Мажоритарен вот в два тура!П.П. Ферариста е прав, че ако се легализира купуването, на вторите избори платения вот ще е в пъти по-нисък!
      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
        diko661 написа:
        Образователен, възрастов, пребиваване в страната в последните шест месеца, невалидност на изборите при активност под 60 % ... и промяна на избирателната система из основи! Мажоритарен вот в два тура!П.П. Ферариста е прав, че ако се легализира купуването, на вторите избори платения вот ще е в пъти по-нисък!
        За мажоритарния вот и отседналост последните 6 месеца или година съм съгласен
        EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
        EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
        FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

Според мен, да се вземат пари от няколко партии е лоша идея, щото всичките са в един кюп и веднага ще се разбере. Мисля че вече го бях писал, но ако държавата реши да плаща по 10 кинта на гласуване кви чудеса ще настанат, направо не е истина. Ей тъй: излизаш от стаичката, пускаш бюлетината, подписваш се и ти броят 10 кинта. Ще ударим 99.99% избирателна активност. Против съм всякакви дискриминации, естествено.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

И аз с риск да ме оплюе някой, но трябва да се забрани да гласуват и на всички който са си дали гласа за Бареков То бива бива прост народ, ама глупостта явно няма граници. Как може някой трезвомислещ да си даде гласа при всичкия тоя цирк който гледаме от ББЦ
            Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

ivokolev написа:
              И аз с риск да ме оплюе някой, но трябва да се забрани да гласуват и на всички който са си дали гласа за Бареков То бива бива прост народ, ама глупостта явно няма граници. Как може някой трезвомислещ да си даде гласа при всичкия тоя цирк който гледаме от ББЦ
              Не съм гласувал за Бареков, но искам да те питам кой си ти, че да твърдиш това по-горе.Искам да питам къде бяха протестърите вчера ? За риба ? За гъби ? Защо пак си избрахме същите + Барека ?!?Нали скачахте по площадите и викахте всички да си ходят ?!?
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Working...
              X