Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане към банкери и икономисти за кредитите в Евро

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане към банкери и икономисти за кредитите в Евро

Колеги банкерии икономисти, имам една много сериозна гатанка, свързана с потребителските кредити в Евро.Предполагам, че почти всеки потребител във форума изплаща жилище, фиатка, не-фиатка и какво ли още не, с пари заети от банките. Конкретно моят потребителски кредит е в Евро. Погасителната ми месечна вноска е левовата равностойност на ХХХ евро.С оглед нарастващият евроскептицизъм, нарастащото влияние на националистическите партии в страните-членки, както и предстоящият крах на евроизборите на партиите, които до сега бяха с ръководни функции и голямо лияние в ЕС и т.н. И с оглед задаващата се все по-голяма криза, финансова, политическа и икономическа. Както и с оглед, че ние не сме приели Евро-то, и скоро няма да го приемем, т.е. за нас това е чужда валута...Гатанката е следната: Да предоговаряме ли кредитите от Евро в български левове докато е време??? Щото разкачим ли се от борда, хиперинфлацията ни е кърпа вързана, а погасителната месечна вноска пак трябва да е левовата равнстохност на ХХХ евро....

Не съм икономист, нито банкер, но ние сме си във валутен борд и докато не започнем процедури за влизането в т.нар. ERM2, то няма нужда от притеснение. Другото, което е, че можем също да сме под валутен борд тези минимум 2 години, а ако политиците ни са малко умни, ще запазят борда и лева няма да се обезцени спрямо еврото. Ето малко информация, която ще ти е полезна: http://economix.bg/bulgaria-evrozonata , но си мисля, че сме далече от подготовка за влизане в ERM2 и най-рано това ще стане през 2017. Иначе като цяло по мнение на банкерите в момента са по-изгодни кредитите в лева и влоговете в евро.
    FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Не съм икономист, но нека споделя мнението си.Ако месечната ти вноска по кредита е 400 лева (равностойни на 200 Евро) (нека приемем курса за 1:2), то след инфлацията и падането на валутния борд ще стане следното:1) Реалния курс евро:лев = 1:3, тоест едно евро ще е към 3 лева.2) Утре като искаш да си купиш един хляб (да предположим, че е бил 1 лев (0.5 евро)) той ще струва 1,5 лева.3) Заплатата ти няма да я вдигнат. Точно за това става инфлацията.Нека предположим, че си взимал 1000 лева заплата (500 евро по старо му).4) След инфлацията ще взимаш пак 1000 лева, но те са 333 веро.Извода за мен:1) Преди инфлацията си плащал 40% от заплатата си за заема.2) След инфлацията ще плащаш 60% от заплатата си (200 евро по 3 лева).Забравете за това, което стана при последната инфлация!Банкерите не са балами, за да се прецакат.Банките ще вдигнат лихвите и за левовите заеми!
      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

99% валутния борд ще си остане, трябва някой мн да иска да направи далаверата, като примерно да вземе 1 милион лева кредит и да върне 200 000 евро, но не се знае, всичко е възможно, но пак казвам според мен още не е момента за тези работи, ако изобщо някога станат, тъй като България е задължена да влезе в еврозоната, но няма срок за това
        FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

От предложеното интересно четиво не разбрах нищо Не разбирам нищо от икономика, даже винаги съм се чудил как от простата аритметика (събиране и изваждане) съумяха да сътворят такива сложни фокуси с парите (финанси, икономуки и т.н машинации)..... Пълна мъгла....Темата е повдигната от гледна точка на бъдещият разпад на ЕС. Не вярвам, че ще изкара още дълго... Даже си мисля, че ЕС ще е само спомен, когато ми се наложи да се пенсионирам.....

Коментар

Добре де, ако ЕС се разпадне, за какво евро става въпрос? Ако изчезне съюза, значи ще изчезне и еврото. А значи ще изчезне и кредита :D С две думи: доларите в марки, кредитите в евро и всичко е тип-топ
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ако имаш възможност предоговаряй в левове, даже те съветвам да търсиш друга банка, различна от тази в която си така ще можеш да паднеш още във вноската. Ако имаш някакви въпроси звънни или драсни на лс, дори и за да погледна конкретна оферта за подводни камъни.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Много ме кефят да чета такива апокалиптистични прогнози Айде, някой от разбиращите да вземе да се обоснове малко поне, та да може и ние не знаещите да се просветлим. (Моля под обосноваване да не се разбира изявления на Болен Ага и компания )Сещам се как се говореше по времето на Дянков, че до месец, два той самия щял да бутне борда и т.н.

Коментар

Working...
                X