Отдавна искам да напиша тема, защото съм много възмутен, но все немога да се наканя. Понеже пътувам в тази отсека често исках да чуя и вашето мнение за нея. Та по същество: който е пътувал по нея знае за какво идва реч: пътя е двулентов двупосочен с единична прекъсната линия. Платната са по-широки от колкото стандартните. Попринцип се кара плътно вляво, за да те изпреварят въпреки,че насреща идва друга кола. Да широко е и маневрата може да се изпълни. Но когато има много движение (разни повечко почивни дни и ваканции на децата) движението е много интензивно в двете посоки и става страшно с тези изпреварвания. Когато не е толкова интензивно движението и аз карама като "местните"(пускам другите да ме изпреварват като се пребирам вдясно и аз изпреварвам като тях). НО когато е интезивно си карам по правилата(не съм на никой длъжен да му правя място в моето платно, че да ме изпревари и не изпреварвам когато има кола с/у мене). И тогава "местните" започват едно пресвяткане и бибипкане зад мене, като ме изпреварят ми секат пътя, опитват се да ме избутат от платното и т.н. При пътуване на 30.04 (точно началото на многото почивни дни) съответно интензивно движение, вали дъжд и вече се беше стъмнило. Карам аз посока Асеновград и с/у мене ТИР изпреварва както колите си се изпреварват - посредата по осевата линия. Незнам какво се чака да стане в този участък, че да се вземат мерки за начина на каране по него.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
начин на шофиране в отсечката Пловдив-Асеновград
Collapse
X
-
Ако знаеш колко народ се е утрепал по тоя път ...Аз съм се убедил в едно, дето и да караш трябва да си с бърза кола и да знаеш, че като настъпеш газта, оня отзад ще ти диша прахоляка, а ти ще се измъкнеш.Просто на моменти въртящия момент и конете под капака са предимство, не говоря за бързо и неразумно каране де.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
Аз съм карал три пъти от там и също съм възмутен. Особено местните отвореняци като видят софийски номер, че не кара в банкета, за да им направи път /понеже не знаех в началото каква е "схемата"/ и както казваш едно святкане, свирене... Да покажем кви гоУеми шофьори сме...Ама кво да говорим - БГ манталитет.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
emzo написа:Аз съм се убедил в едно, дето и да караш трябва да си с бърза кола и да знаеш, че като настъпеш газта, оня отзад ще ти диша прахоляка, а ти ще се измъкнеш.Просто на моменти въртящия момент и конете под капака са предимство, не говоря за бързо и неразумно каране де.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
u_bo
z_sutrov написа:...когато е натоварено нарочно не пускам никой, защото по този начин застрашават и мене. Имал съм ситуации когато от едното платно и от другото тръгват да изпреварват едновременно.
Коментар
-
Същата е схемата и по пътя Пловдив - Пазарджик.И смея да твърдя, че няма НИКАКВО нарушение на ЗДвП.Защото:Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение(3) Броят на пътните ленти се определя от пътната маркировка или от пътен знак, а когато няма такива - от водачите, съобразно широчината на платното за движение, широчината на недвуколесните пътни превозни средства и от необходимото странично разстояние между тях.Тъй, че софиянци и други такива, не се възмущавайте, че ви свирят, а спазвайте закона!
Коментар
-
То пътна маркировка има. Там е работата, че няма как да те изпреварят без да НЕ настъпят маркировката. Така че горното не важи. Иначе и аз мога да карам така и да фуча в насрещното ама смисъл не виждам.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:То пътна маркировка има. Там е работата, че няма как да те изпреварят без да НЕ настъпят маркировката. Така че горното не важи. Иначе и аз мога да карам така и да фуча в насрещното ама смисъл не виждам.
Коментар
-
Bane
Колкото пъти съм ходил към Асеновград все има някоя катастрофа, я някой излязъл от пътя, я челен удар, я страничен, каваци... 2-3 пъти колите са били толкова смачкани, че не можеш да познаеш какви са.Трябва му реконструкция и преаслфатиране на тоя път. Или ограда, или мантинела и разширение. Или да се направи 1 на 2 ленти, както е към Карлово.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар