Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

начин на шофиране в отсечката Пловдив-Асеновград

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

начин на шофиране в отсечката Пловдив-Асеновград

Отдавна искам да напиша тема, защото съм много възмутен, но все немога да се наканя. Понеже пътувам в тази отсека често исках да чуя и вашето мнение за нея. Та по същество: който е пътувал по нея знае за какво идва реч: пътя е двулентов двупосочен с единична прекъсната линия. Платната са по-широки от колкото стандартните. Попринцип се кара плътно вляво, за да те изпреварят въпреки,че насреща идва друга кола. Да широко е и маневрата може да се изпълни. Но когато има много движение (разни повечко почивни дни и ваканции на децата) движението е много интензивно в двете посоки и става страшно с тези изпреварвания. Когато не е толкова интензивно движението и аз карама като "местните"(пускам другите да ме изпреварват като се пребирам вдясно и аз изпреварвам като тях). НО когато е интезивно си карам по правилата(не съм на никой длъжен да му правя място в моето платно, че да ме изпревари и не изпреварвам когато има кола с/у мене). И тогава "местните" започват едно пресвяткане и бибипкане зад мене, като ме изпреварят ми секат пътя, опитват се да ме избутат от платното и т.н. При пътуване на 30.04 (точно началото на многото почивни дни) съответно интензивно движение, вали дъжд и вече се беше стъмнило. Карам аз посока Асеновград и с/у мене ТИР изпреварва както колите си се изпреварват - посредата по осевата линия. Незнам какво се чака да стане в този участък, че да се вземат мерки за начина на каране по него.
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

Ако знаеш колко народ се е утрепал по тоя път ...Аз съм се убедил в едно, дето и да караш трябва да си с бърза кола и да знаеш, че като настъпеш газта, оня отзад ще ти диша прахоляка, а ти ще се измъкнеш.Просто на моменти въртящия момент и конете под капака са предимство, не говоря за бързо и неразумно каране де.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Емо мене ме възмущава, че там и камионите взеха да изпреварват камиони с/у колите. А тогава с колкото и бърза кола да си, камиона като идва с/у тебе няма къде да избягаш.
      Ex.Opel Astra

Коментар

Аз съм карал три пъти от там и също съм възмутен. Особено местните отвореняци като видят софийски номер, че не кара в банкета, за да им направи път /понеже не знаех в началото каква е "схемата"/ и както казваш едно святкане, свирене... Да покажем кви гоУеми шофьори сме...Ама кво да говорим - БГ манталитет.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз много добре знам каква е "схемата", но когато е натоварено нарочно не пускам никой, защото по този начин застрашават и мене. Имал съм ситуации когато от едното платно и от другото тръгват да изпреварват едновременно.
          Ex.Opel Astra

Коментар

emzo написа:
            Аз съм се убедил в едно, дето и да караш трябва да си с бърза кола и да знаеш, че като настъпеш газта, оня отзад ще ти диша прахоляка, а ти ще се измъкнеш.Просто на моменти въртящия момент и конете под капака са предимство, не говоря за бързо и неразумно каране де.
            Ние с бавните коли затова караме у десно с 90км,да не пречим на тези с бързите...
            Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
            KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
            Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Не съм карал по този път. Единствено спасение е мантинела, или бетонова ограда по средата, и да се разшири пътя от двете страни, да станат две ленти в посока. Ще стане като пътя между Перник и Радомир. Сега явно явно е ни така, ни така. Да бяха оставили лентите по-тесни поне.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Доколкото си спомням, този участък щяха да го правят 4 лентов още преди години, но властимащите явно окрадоха парите.
                Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Аз съм минавал от там точно три пъти, два от тях беше в задръстване заради катастрофи. Запомних го, защото още в началото ми се видя безумно и о, чудо - смачкани коли.
                  Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

z_sutrov написа:
                    ...когато е натоварено нарочно не пускам никой, защото по този начин застрашават и мене. Имал съм ситуации когато от едното платно и от другото тръгват да изпреварват едновременно.
                    Интересно като не го пускаш - не мислиш ли че така повече застрашаваш себе си ? По-опасно от челен удар няма. Но като не караш плътно в дясно - си най-предразположен към челен удар в този участък - факт.В този район често се страда от челни удари.

Коментар

Същата е схемата и по пътя Пловдив - Пазарджик.И смея да твърдя, че няма НИКАКВО нарушение на ЗДвП.Защото:Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение(3) Броят на пътните ленти се определя от пътната маркировка или от пътен знак, а когато няма такива - от водачите, съобразно широчината на платното за движение, широчината на недвуколесните пътни превозни средства и от необходимото странично разстояние между тях.Тъй, че софиянци и други такива, не се възмущавайте, че ви свирят, а спазвайте закона!

Коментар

То пътна маркировка има. Там е работата, че няма как да те изпреварят без да НЕ настъпят маркировката. Така че горното не важи. Иначе и аз мога да карам така и да фуча в насрещното ама смисъл не виждам.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                          То пътна маркировка има. Там е работата, че няма как да те изпреварят без да НЕ настъпят маркировката. Така че горното не важи. Иначе и аз мога да карам така и да фуча в насрещното ама смисъл не виждам.
                          Там е работата, че има как.Достатъчно широко е да се разминават 4 коли. Аз лично съм го правил и в двете отсечки - Пловдив-Асеновград и Пловдив-Пазарджик.Без да настъпвам изобщо средната лента (която си е прекъсната, де).

Коментар

Утре отивам на Чепеларе и ще мина точно по тоя път Пловдив-Асеновград.Само да смее да ми изкочи някой срещу Пандата .
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Колкото пъти съм ходил към Асеновград все има някоя катастрофа, я някой излязъл от пътя, я челен удар, я страничен, каваци... 2-3 пъти колите са били толкова смачкани, че не можеш да познаеш какви са.Трябва му реконструкция и преаслфатиране на тоя път. Или ограда, или мантинела и разширение. Или да се направи 1 на 2 ленти, както е към Карлово.

Коментар

Working...
                              X