http://dariknews.bg/view_article.php...Относно тази статия се чудя, тъй като на бравото в клас (най-бързото от най-бавните демек 1.2) съм с права генерация и с спортно гърне Borla което е доста шумно, и минавам децибелите които са позволени в градски условия.. та въпроса ми е дали ако имам сертификат за тази изпускателна система могат все пак, отново да ми направят проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В КАТ разполагат с шумомер...
Collapse
X
-
А ако колата минава децибелите,но така е излезнала от завода ? Щото ако спрат някой Мерджан АМГ или новичко БМВ с буквичка М и три черти,ще се видат в чудо или може би закона ще е пак за наши и ваши.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Princo написа:А ако колата минава децибелите,но така е излезнала от завода ? Щото ако спрат някой Мерджан АМГ или новичко БМВ с буквичка М и три черти,ще се видат в чудо или може би закона ще е пак за наши и ваши.
Коментар
-
@VoDo: И сега като си извън нормите за шум чувсташ ли се по-добре ?Повече ли върви колата ти ? По-добре ли звучи ?Предполагам, че като качваш нагорнища спираш климатика ако изобщо имаш такъв, защото колата няма мощност, но иначе си с права тръба....От такива като теб нощем не мога да спя.Като искаш да си бърз си взимаш кола с по-голям мотор. Това е.Моята Брава сток беше 105, сега е може би 130. Единственото, което се чува е как турбината свири като самолет.Спортни филтри и гърнета НЕ вдигат мощността. Гориво трябва и то в повече...04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:@VoDo: И сега като си извън нормите за шум чувсташ ли се по-добре ?Повече ли върви колата ти ? По-добре ли звучи ?Предполагам, че като качваш нагорнища спираш климатика ако изобщо имаш такъв, защото колата няма мощност, но иначе си с права тръба....От такива като теб нощем не мога да спя.Като искаш да си бърз си взимаш кола с по-голям мотор. Това е.Моята Брава сток беше 105, сега е може би 130. Единственото, което се чува е как турбината свири като самолет.Спортни филтри и гърнета НЕ вдигат мощността. Гориво трябва и то в повече...punto HGT
Коментар
-
@didich колега с радост ще се радвам ако ми купиш по-мощна кола.Ако ти ми даваш парите за бензин и за ремонти може и да ми купиш субаро wrx. По принцип вечер след 10:30 карам в ниските обороти и съм наясно, че колата е шумна.Въпроса ми беше друг аз намерих отговор на друго място.Fiat Bravo 99' 1.6 GT
Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
Fiat Bravo 99' 1.6 SX
Коментар
-
VoDo написа:@didich колега с радост ще се радвам ако ми купиш по-мощна кола.Ако ти ми даваш парите за бензин и за ремонти може и да ми купиш субаро wrx. По принцип вечер след 10:30 карам в ниските обороти и съм наясно, че колата е шумна.Въпроса ми беше друг аз намерих отговор на друго място.punto HGT
Коментар
-
При мен на Пунтич бях с едно спортно гърне от Илиянци за 50 кинта и яко бръмчеше и ме кефеше, но по магистралата на 120 толкова бучеше в купето че не се трае. В момента съм със сток гърне и 2 катализатора и 100 коня отгоре спрямо Пунтото и звука е в пъти по приятен. Иначе до сега не съм виждал някой да му мерят с шумомер. Все пак ако бръмчиш из кварталите с яко газ вечер като е тихо може и да се заядат. Аз живея в Надежда и петък и сбътоа вечер от 202-ра е голям ад от пилежи на гуми и бръмчащи гърнета.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
krasio_79bs написа:В КАТ разполагат с шумомер...Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Преди години на Рали Хеброс ако не се лъжа за първи път наблюдавах тази процедура Странно ми беше, че се мерят точно състезателни автомобили. Повечето пилоти също се чудеха. Ето извадка от правилника на спортната федерация :Ниво на шум на автомобилитеВсички автомобили трябва да бъдат оборудвани със заглушителна система. Външното ниво нашума, измерено по стационарен метод, не може да надвишава 98 db cm / A за група N и А с марж нагрешка 2 DB / A. Ще се измерва нивото на шума на разстояние от 50 см от ауспуха с ъгъл от 45градуса. Ниво на шума се измерва при 3500 оборота / мин за автомобили с бензинови двигатели ипри 2500 оборота / мин за автомобили с дизелови двигатели.Ниво на шума ще се измерва по време на техническия преглед и във всеки един момент по времена ралито. Всяко превишаване на допустимите нива на шум по време на техническия преглед водидо забрана за участие в ралито, всяко превишаване на допустимите нива на шум по време на ралитоще бъде докладвано на Спортните комисари, които могат да прилагат санкции, в съответствие счл.152 и чл.153 от Международния спортен кодекс на ФИА.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар