Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо с GSM зад волана не може, а с цигара - да...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Аз само да напомня, че говоренето по телефона НЕ Е забранено. Забранено е това да се прави, докато държите телефона в ръка.Можете да говорите:-С хендсфри слушалка, жична или безжична;-С хендсфри устройство с високоговорител, включително и тоя на телефона, стига да не го държите в ръкаНа Капата имам радио с блутут и си говорех през него, в Кромата си има вграден телефон. Ако толкова нещо тайно говоря,а има друг в колата, тогава търся място да спра и да си говоря.Така че не става въпрос за разсейване, а за постоянното заемане на ръката, залепена за ухото. С цигара ръката не е така заета. Може да си държите цигарата между пръстите едновременно с волана. Същото е и с чаша кафе. Пийвате за 5 секунди и връщате чашата в поставката.
    Е какво е значението, че ръката ти е заета?Колегата БО го обясни какво се случва с телефона, това, че ръката е заета и нищо не можеш да правиш с нея няма нищо общо. Карал съм два месеца със счупена дясна ръка и съм бил напълно концентриран. Автомобила който имам в момента може да се управлява с една ръка, по таблото нямам никакви бутони и не е нужно да си махаш ръцете от волана за да направиш каквото и да било. Даже от волана може и да се ускорява.....Аз по телефон избягвам да говоря, просто докато говоря и нямам никакъв спомен за пътя, от къде съм минал и какво се е случило.https://www.youtube.com/watch?v=-oZzFn6UdI0

Коментар

Чаве, твоята кола е изключение.Законът е писан за ВСИЧКИ коли, вкл и за тези, при които трябва една ръка да сменя скоростите, друга да държи през това време волана.

Коментар

Извинявай колега jenshen73, през Handsfree, лошата новина хубава ли става? Колкото до въпроса, това се прави с цел да има още един повод за спиране, нали сега без повод вече не спират. Случаите на трагедии от цигара са много по малко от главоболие, инсулти, неделни шофьори и други физически и психически не добре хора, защо тогава любителите не минават като професионалните шофьори на по-чести прегледи, така ще се повиши сигурността :D /корупцията де сори грешка/. Логично е да се забрани да кара с отворен прозорец, защото като влети осичка или пчеличка става зле, при завишени газове на предния, може да ти се насълзят очите. Всеки се влияе от дадени лекарства по-различен начин и винаги има изключения/ справка прочетете упътването "странични реакции"/ от утре всеки с декларация подпечатена от личния лекар, че не е пил никакви лекарства. Нищо на днешно време не се прави за сигурността на "обикновения гражданин", колкото и брутално да Ви звучи, всичко е за пари и /или/ власт, а властта най-вече се постига, като човек се откаже от правата си, къде доброволно, къде на сила, малко по-малко уж за своята сигурност. Не е далече времето, когато видео регистраторите ще станат задължителни и с интернет връзка, за да бдят над Вас и тогава ще има щастливи поддръжници, ще се чувстват сигурни или поне ще имат кадри от .......за наследниците си. Гласувам с против. 1.Защото на някой им е по-трудно да потеглят на светофар и се разсейват повече да гледат лоста и педалите, от колкото пушач да си дръпне от фас, но закона тези безопасни шофьори не наказва.2. Не искам да съм в задръстване и около мен да има 4-ма пушачи, които не са пушили от час.
        Либра 1,9 жтд 2000г. LX
        Фиат Крома 1,9 2009г.
        Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Много са се натопорчили пушачи и не толкоз пушещи ... що ли? Подхвърлят някакви дъвки със сравнения за очила, хапване, кафенца, пчелички, апетитни спътнички ... ?! Колеги, моля ВИ не си търсете извинение за проблема, който съществува и е реалност всеки ден на пътя. Това, че всеки е над тея неща и може да се владее е пълна глупост. ПТП става за част от секундата, т.е. още преди да ни е опарила пустата цигара, преди да ни е опарило кафето ... всичко това е риск, който сме поели, НО не означава че е правилно! Напротив дори рутината с която го правим ни прави още по-слаби и лекомислени, а Чавето с чупената ръка е по-концентриран, щото е проблема му е за месец ... не повече!Гласувах за забраната защото:
          S_BANKOV написа:
          Все ми е тая, левичар съм а пепелника ми е от дясно и по тази причина не пуша докато карам. ...
          Проблема с цигарата е не самата цигарка, а шибаният и фас, който не винаги попада там където трябва!?
          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
          http://www.keepfighting.ms

Коментар

Прочетох само първото мнение и понеже става дума за шофьори на камиони, сиреч професионални шофьори ще кажа следното - тия хора гонят график, километри и т.н., спирането при тях е много по рядко от колкото при всеки човек тръгнал с леката си кола до морето напр., тоест за да си хванат надницата и за да няма гневни обаждания по станциите, че закъсняват от тях се изисква да карат постоянно, тоест хранене, пушене и т.н. се прави зад волана и това е неизбежно, най вече за м/ународните шофьори, няма как човек, който минава по 10 000км за има няма 5-6 дни да спира през 1 час за да хапне или да си запали цигара, ако върти тука в БГ, по 300-400км за ден става, но иначе няма как.Не съм пушач, но хапвам зад волана и това не ми пречи, че стават инциденти стават, но по тая логика трябва да забранят освен горните изброени още куп неща, а не ми се вярва шофирането да го сведът до степен все едно да отбиеш военна служба за 1 година, просто няма как да стане в тая държава и няма как да се дисциплинират толко много хора, за да стане ще трябва до всеки шофьор да седне по един катаджия , а м/у катаджиите има корумпирани и пак някой ще мине м/у капките, от тука следва освен катаджия в колата си да седне и още един, който да следи и теб и катаджията и т.н. и т.н. и накрая ще се окаже, че всички трябва да караме бусове с +12 места, че да има достатъчно хора, които да следят някой да не направи нарушение Съгласен съм да се забрани, ако още не е, пушещите и хранещите се да се глобяват солено, ако не си изхвърлят остатъчния материал от храната и цигарата на определените за това места, иначе съм против забраната за пушене и хранене зад волана.
            punto HGT

Коментар

Jimy написа:
              Чавето с чупената ръка е по-концентриран, щото е проблема му е за месец ... не повече!
              Не е защото е за месец два а защото превключването на скоростите.... съм го правил с лявата ръка. Нали се сещаш, че няма как да си позволя да щракам постоянно напред назад лоста. Затова си концентриран и следиш на 100% това което се случва за да си готов.Та мисълта ми беше, че броя на ръцете, краката...... не те прави супер внимателен човек.Шофьорите на камиони.... карат с тахограф. Това ще рече, че на всеки 4-часа задължително имат едночасова почивка...... Не е като едно време както беше. Всички по нови вече не са с хартиените шайби ами с електронни карти и манипулацията е много по трудна. Там камиона следи за часовете и ако пресрочиш спираш да се движиш.

Коментар

Шоферите на камиони..карат като за последно - прекъсват ограничители,тахографи, това че са професионални шофери е една пълна заблуда - за мен са професионални убийци.Така че 20 тона като са срещу мен дали пуша или не все тая.Пък и пушачите могат да кажат колко пъти са били засичани от непушачи докато карат и пушат - нали другите били по - концентрирани?Пък и винаги когато някой ви изнерви , вместо да му се връзвате и да давате газ, може просто да запалите една цигара и да карате спокойно :D
                Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Айде да не ми пипате пушенето в собствената ми кола... Много ви се моля.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                    Айде да не ми пипате пушенето в собствената ми кола... Много ви се моля.
                    ... 18+ .. и френската любов докато шофира човек
                    punto HGT

Коментар

didich написа:
                      ... 18+ .. и френската любов докато шофира човек
                      Ааа за това вече ще излезем на протест
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=4CpfVbmTJE4Мммм...дааа
                        ФИАТ- Пътят е само формалност
                        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                        -----------------------------------------------------
                        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Всички много философстват и се обясняват. Да, и това е разсейващо, ама то има още хиляди разсейващи неща. За мен такава забрана си е тотално нарушаване на свободите ми като гражданин. Забаниха ми в заведенята за да не преча, забанихам ми в близост до училища, спирки и т.н. да не гледали децата- добре. Ама в собствената ми кола - фък офф!Ще си пуша колкото ми е кеф. А това дали аз самия се съобразявам и пазя другите - си го оставете на мен. Който ме познава, знае че го правя. В къщи отдавна не пуша заради децата - само на терасата. Затова в колата ще си пуша и ще се омирисвам колкото си искам.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Честно казано ми е все тая, но като знам как караме на фарове, без телефони, тук там без навигации, не се учудвам и дишането да забранят.

Коментар

k76 написа:
                              Извинявай колега jenshen73, през Handsfree, лошата новина хубава ли става?...
                              Това да вадите думи от контекста го можете прекрасно. Представи си, че колкото и да е лоша новината при 2 свободни ръце шанса да се убиеш намалява с 50%, поне.Имам точно 2 акта точно за говорене по телефон, платих си ги и си ги страдам (вземат и точки), но въпреки тези актове твърдо стоя срещу разговорите по телефон шофирайки.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Гласувах с ДА защото това са едни от най-разсейващите неща когато шофираш.Вярно , че има и други , но това е моето мнение.И за цигарите трябва да измислят хендс фрии Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 (Не съм пушач).

Коментар

Working...
                                X