Painfall написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо с GSM зад волана не може, а с цигара - да...
Collapse
X
-
Fiat Grande Punto 1.3 Multijet, 75hp (10.2008г.)
-
Все ми е тая, левичар съм а пепелника ми е от дясно и по тази причина не пуша докато карам.Като ми се припуши, спирам, разтъпквам се малко и пуша. А и от както возя малкия съвсем превърнах пепелника в касичка. пп Случва се много рядко да пуша, но само докато се наслаждавам на прекрасните и пълноценни задръствания в СофияКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Аз си държа цигарата с лявата ръка, нищо че не съм левак. Останало ми е още откак прегръщах мацките по пейките навремето Така димът и пепелта се увличат от прозореца. За забраната: гласувах с не, щото не си е работа да ме среща на пътя човек, като ми се пуши. Заради общото благо, дето се викабраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Не съм пушач, но ми е направило впечатление, че пушачите се разсейват само при палене и гасене на цигарата - почти като натискане на бутоните по таблото. Не мисля, че е толкова страшно, но не разбирам как може да си омирисвате колата на лайна, като можете да спрете, да починете 5 минути и да запалите цигара.За яденето е същото - трябва да си някой наркоман, че да не можеш да издържиш няколко часа без храна. Да не говорим като вземе да пада в колата, да омажеш едно яко с кетчуп и майонеза или да разлееш кафето... Но не смятам, че пушенете и яденето може да се сравни с говоренето по телефона.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Painfall написа:Против. Музиката по тая логика, що да не я забраним? И тя разсейва. Навигацията също?И понеже Канада и Австралия, разииш ли, са го приели дай и ние така ПЪРВИ да сме. Само в простотиите сме първи...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Не, виж сега, аз тия неща не ги оспорвам. Всякакви такива неща са опасни, но зависи от човека, на всеки, всяко нещо влияе различно. Аз лично избягвам да говоря по телефона, да пуша, да се храня, всичко, което ме разсейва. Но на дълъг път или в задръствания си позволявам да пуша, по телефон говоря много рядко и то на високоговорител, като телефона ми седи в краката. Но според мен е неправилно да се ограничават непрекъснато тия неща. Една забрана(с прилежащата й глоба), няма да накарат този, който държи да говори по телефона или да пуши, да спре. Но за сметка на това ще накарат честни хора и хора не желаещи да нарушават закона(като мен например) да не изпушат една цигара в огромно задръстване, когато с това действие по никакъв начин не застрашават никой и нищо...мисълта ми е от тази гледна точка.
Коментар
-
Принципно телефоните са забранени по мое мнение не само у нас, а и в доста държави, само по финансова причина......има също така толкова опасни неща който водача може да прави по време на движение, има и доста по опасни който дори се считат за нормални......пари - всичко е по тая причина.....все пак не всеки пуши, яде или си китосва бузите в движение.....но пък 95% от каращите имат телефони......елементарно......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Хората отдааааааавна са измислили хендс-фри... под най-различни форми.Включително и вече колите си имат вградени телефони, командващи се гласово и/или от волана.Не пуша в колата (и по принцип - много рядко), и не давам да се пуши вътре само по две причини. И двете нямат нищо общо с безопасността.Едната е да не се вмирисва на орляк, другата е да не падне огънче и да изгори седалка.А иначе като съм на дълъг път, си пийвам кафе, вода, безалкохолно... те за това са направени тия поставки за чаши, тия хладилни жабки...А че тия неща разсейват - разсейват. Но не повече от готина мацка по тротоара или рекламните билборове покрай пътя.
Коментар
-
Immortal написа:Но не повече от готина мацка по тротоара или рекламните билборове покрай пътя.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Е, да де, ама като се замислите, защо е забранен телефона и ви става ясно, че това е не по-малко глупав закон - ръката е заета и вниманието е насочено към разговора 1. Телефона заема едната от ръцете ви, точно както и всеки останал предмет, бил той цигара, баничка, кафе, минерална вода, вестник, червило, спирала и прочие.Те обаче не са забранени, значи не би трябвало и телефона да е забранен. Въпреки, че много хора смятат пушенето, пиенето и т.н. действия за механични и едва ли не навици, то аз смятам, че по никакъв начин не бива да се пренебрегва опасността от разливане на течности, наронване на трохи и изпускане на горящ фас в колата.... да не казвам, че даже са и по-опасни, защото моментално отвличат погледа от пътя, за неопределен период от време!2. Вниманието на водача се ангажира с разговора воден по телефона, НО водача със същата сила може да разговаря и със спътниците си не по-малко, отколкото по телефона - значи проблема не е в говоренето с други хора.Ами то значи водача може да говори с други хора в колата и да яде/пие/пуши/гримира/пише и т.н.Не се ли получава отново така силно натрапваното за безкрайно опасно говорене и шофиране с една ръка?А защо в закона никъде не е опоменато, че може да бъде използван телефон чрез собствения му високоговорител (вече всички имат такива)?Пише за устройство ’свободни ръце’? Нима високоговорителя не е точно за това?Просто е лесно говоренето по телефон да бъде забранено, за това е забранено. Останалите неща са трудно доловими, а някои са и практически недоказуеми, иначе щяха да ги забранят със сигурност
Коментар
-
А с джапанките като караш как е, забранено, но няма проблем.Колегата е прав,че като си пуснеш високоговорителя,не е задължително телефона да ти е в ръцете, а и доста хора използват стойки,така че телефонът не им в ръцете.Отделно,че ако караш автоматик с темпомат по магистралата, може и на тавана на колата да се качиш...Отделно,че в случая има и "тирове" - а техните шофери масови си махат бушоните на ограничителите, ядат , пият , играят на лаптопите си докато карат и т.н.Някак си цигарата бледнееFiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
Не знам за вас, но лично аз като говоря по телефона си отвличам много повече вниманието от колкото да говоря с жената до мен. Особено пък ако го държиш с едната ръка и имаш глупостта да си го хванал с дясната (навик на десничарите) и те мързи (или не се сещаш, защото просто говориш по него) да го преместиш в лявата ръка, за да сменяш скорости, примерно. Също така когато говориш по телефона, то самия разговор гледаш да не прекъсва. Демек подсъзнателно не може да спреш да говориш. Докато ако возиш някой, то на база самото движение на автомобилите около вас, опонента до теб не очаква да му отговориш веднага на момента, както по принцип се очаква по време на телефонен разговор. Това са изследвания, които доказват защо говоренето по телефона разсейва толкова много и не е много редно да се сравняват просто така, защото и едното било разговор, и другото също било разговор.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз само да напомня, че говоренето по телефона НЕ Е забранено. Забранено е това да се прави, докато държите телефона в ръка.Можете да говорите:-С хендсфри слушалка, жична или безжична;-С хендсфри устройство с високоговорител, включително и тоя на телефона, стига да не го държите в ръкаНа Капата имам радио с блутут и си говорех през него, в Кромата си има вграден телефон. Ако толкова нещо тайно говоря,а има друг в колата, тогава търся място да спра и да си говоря.Така че не става въпрос за разсейване, а за постоянното заемане на ръката, залепена за ухото. С цигара ръката не е така заета. Може да си държите цигарата между пръстите едновременно с волана. Същото е и с чаша кафе. Пийвате за 5 секунди и връщате чашата в поставката.
Коментар
-
Абе то и да караш пил е забранено, ама все се улавя някой с алкохол зад волана.Когато караш, вниманието ти трябва да е насочено към пътната обстановка и това не става само със забрани. Аз може да карам без да пуша, пия кафе и други неща, отвличащи вниманието, но ако карам, пък си мисля за поредната сделка и въобще не съм в час за пътната обстановка и даже не забелязвам знаците, по-малко опасен ли съм на пътя?Затова, когато карате коли, наистина ги карайте, а не само да шофирате!Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар