Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с хлебарки. дайте съвет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fotti написа:
    Относно машинките които се включват в контакта. Аз съм скептично настроен към тях, но един приятел си взе такава. Ползва я от 2 седмици, като през последната, каза че не е виждал хлебарка. Колко е вярно не знам. Ако случайно вземеш такава, важно е да я включиш в контакт който е свързан директно с окабеляването в стените, а не в разклонител. Друго си е обаче да ги видиш как измират гадините...
    просто от интерес: каква е разликата дали е в контакт или разклонител включена машинката?
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

Коментар

С тебешир... - даваш им и те си рисуват кротко в ъгъла... п.п. 4000 поста
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Шест месеца ремонт на апартамента и нито една гадина не се издаде . Но само 2 седмици след като се нанесохме, се появиха хлебарки. Не знам какво ги привлече - водата или храната, но се появиха. Мисля, че изпълзяват през мивката в кухнята. Започнахме всяка вечер да запушваме мивката, включително и преливника, но пак изпълзяваха по 1-2 хлебарки през нощта. Само през нощта, по никое друго време ги няма. Ако стана през нощта и запаля лампата в кухнята, виждам хлебарка на плота или на пода.Преди около 2 седмици си поръчахме от някакъв варненски сайт за 29 лв. уред - хлебаркогон :D . Не смея да се похваля, но от няколко дни не съм виждал хлебарка. Обаче ми прави впечатление, че уредът влияе на мобилните телефони - на телефон, оставен в непосредствена близост, му се разрежда батерията. Първо помислих, че е случайно, но вече няма съмнение, че ги разрежда. Та се чудя доколко използването на този уред е безопасно .
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Колега, обикновено този тип уреди излъчват микровълни от спектъра, на който работят мобилните апарати. Батерията се разрежда, поради факта, че машинката пречи на сигнала от базовата станция и телефонът ти постоянно прави измервания и се опитва да оптимизира сигнала, който приема/изпраща, тъй като така работят тези неща. Аз също съм се интересувал от тези машинки, но по мнения от форуми, разбрах че не помагали особено. Така че е странно, че при теб върши работа с хлебарките :D А колкото до безопастността на подобен тип уреди, да кажем, че не са опасни, но нека не забравяме, че в модерното ежедневие сме бомбандирани от микровълни - телефони, микровълнови, wi-fi рутерчета, телевизори, компютърни системи и т.н, и не смятам за необходимо да слагаме в дома си още източници на микровълново лъчение. Даже се опитах да си създам навик да изключвам wi-fi рутерчето вечер, преди да заспя, но не успях :D Като решение може да потърсиш от "къщичките" за хлебарки, в който има храна за примамка и те като влязат вътре, залепват и не могат да излязат. Те са добро решение в случаи, като твоя, в които има по 1-2 хлебарки на вечер. Струват по 2.50, има ги в магазините по левче или за домашни потреби. Надявам се, да съм бил полезен.
          Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Коментар

В нас имаше подобен проблем в продължение на 5-6 години! Под нас имаше ресторант, после правиха ремонт, беше се напълнило! Имаше и малки и големи дебели гадини! Напаст голяма! Какво ли не пробвахме - нищо не помогна! Раит, таблетки, къщички с лепило(бяха доста гнусни), таблетки, лентички - всичко. Големите черни гадове лесно се смазваха с чехъл, но имаше едни малки кафяви, дето ходеха на групички и бяха бързи копелета! Накрая един съсед ни препоръча някакъв терминатор. Звъннахме и дойде буквално терминатор - 2 метра, гологлав рокер на мотор носещ пръскалка като за син камък :D Казахме му, че не желаем да пръска по плота в кухнята и около масата, а той ни се РАЗВИКА и каза да отидем в хола и да не излизаме от там докато не ни каже! Препарата бил напълно безвреден за хора и той много добре си знаел работата! Като свърши щях да припадна! Беше пръскал НАВСЯКЪДЕ! Даже беше отворил шкафовете в които държим чинии, чаши и беше пръскал по тях! След като си тръгна 2 часа съм го споменавал, миейки 2 часа всички чаши, чинии и прибори които имаме в къщи! ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА НА ТОЗИ ЧОВЕК! Откакто го извикахме (беше преди 4 години поне) не съм виждал нито 1 хлебарка в нас! Препарата не миришеше, не сме имали някакви оплаквания и ни взе около 20лв. Ще му потърся телефона в къщи и ако го намеря ще го постна тук
            Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

За мой късмет, комшията ми даде някакъв неизвестен разтвор с който олях навсякъде и от тогава (месец) вече не съм виждал хлебарка!Преди това пръсках с Айкън, Райд, къщички и нищо. Като разбера какъв е ще пиша.
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ако живеете в жилищен блок най добре си направете абонамент към фирма за обезпаразитяване на блока/входа и ще забравите са гадините, при нас пръскат мазетата и до момента такива гадове не съм виждал, а и дано не видя.
                punto HGT

Коментар

Колеги, правете разлика между провинциални хлебарки и тия от столицата, че е много важно. В София, докато не се натикахме с близо 150 лв, не можахме да се справим с тая гад. То не бяха пръскала, то не беше фирма да пръска, то е беше маневри от всякакъв тип, смяна на хладилник и пералня отделно, че от тях бълваха на талази...
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Каквито хората, такива и хлебарките! :D Надявам се, някой да не се засегне
                    Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Коментар

Предполага се, че софийските са с по-голям имунитет, заради повечето и разнообразни препарати с които са третирани :D
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Както с големите, така и с малките, червени буби успявам да се преборя с "ХАЛЕК". Продава се по аптеките, като го има в две разновидности: на прах, като пудра - цапа доста, а другата е на лентички, по 30 броя в кутийка. Пробвани са на различни места в Пловдив и винаги ефекта е осмъртителен за бубите.
                        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                        http://www.keepfighting.ms

Коментар

Преди месец и повече пръсках с най-големия Фипрекс,продава се във ветеринарните кабинети,и за момента от време на време се появява по някоя гад замалко,но иначе беше ужас.Хубаво е след 15-20дни пак да се напръска против новородени
                          Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                          EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                          EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Както някой писа по-горе - лечението трябва да е глобално, с участието на всички апартаменти, иначе си е временно .... А пък единствения безвреден препарат, който знам и бих използвал е Фронтлайн - отзивите са много добри! Успех с борбата!

Коментар

http://www.pestcare.bg/Нямам процент във фирмата, просто съм клиент. Вход с 16 апартамента в него, мазета и 14 подземни гаражи заедно с прилежащите им площи - след 1-2 пръскания проблеми няма.Естествено - обуват те, че е хубаво на 3 месеца да ги викаш, но и на 6 и на година - ефекта е голям. Важното е в началото генерално да се реши проблема - иначе допълзяват рано или късно пак.

Коментар

преди години напръсках с регент и 7 години нямах хлебарки ,фронт лайн съдържа същото вещество ,само че е 17.50 лввзима се за едро куче ,разтваря се с 200-300 мл вода и се пръска по стени,шкафове ,зад хладилници , но без пода ,за да не го отмиеш,за една седмица изчезнаха ,не знам колко действа ,ама веднъж на година няма да ме събори....пп.за райд и айкън и федона -нищо добро -пари на вятъратова е,гарантирано и пробвано
                                типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                                хюндай акцент 1.5 CNG
                                киа каренс +метан

Коментар

Working...
                                X