Проблемът ми е че имам един VGA converter и не мога да изкарам хубав сигнал на телевизора, опитах с всякакви настройки и дори смених кабелите с по-качествени, но не става за друго освен за гледане на филми, а ми се иска и да мога да разчитам и по-дребен шрифт което в това състояние е невъзможно и търся колега който да ми предложи вариант, дали със смяна на компоненти или нещо да го оправиме, че не се издържа така.Въпрос 2: Имам и една много хубаваи стара системка на Креатив Т7900, свирят всички канали, но левите са доста по тихи от десните и нямам никаква напредстава от къде може да е проблемът.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся колега занимаващ се с електроника
Collapse
X
-
Доколкото си спомням от купищата видеокарти с ТВ-изход, които ми минаха през ръцете навремето, това със ситните шрифтове просто няма да стане. Разделителната способност на сигнала на тия ЦАП-и е много малка. Те всъщност са си правени точно за филми, щото и разделителната способност на аналоговите телевизори не е кой знае каква. Решение: слагаш по едно HDMI в двата края и ще четеш каквото си искаш.браво 1,6/90 - 09 г.
-
slonikon написа:...... Решение: слагаш по едно HDMI в двата края и ще четеш каквото си искаш.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:......браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Няма да се разтърся в техномаркет, например, дали въпросната единична бройка LCD, залежала в магазина в Горно Нанадолнище, е по-евтино решение от поне петстотинте вида HDMI телевизора, предлагани къде ли не + 15-20 долара за VGA към HDMI конвертор. Плюс това ние не знаем нито какъв е телевизора, нито какъв е компютъра, за да спекулираме на тема инвестиционна мъдрост. Колегата пита с тоя конвертор как да извади сигнал с висока резолюция и отговорът е, че няма как. Щом "не се издържа", значи ще трябва да се киха за нещо с висока резолюция, но колко и за какво той не е питал.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Колеги май създадох един малък спор, за което се извинявам за телевизора се събират пари в момента и това е временно решение което явно е само за гледане на филми. Забравил съм да опиша другият проблем: Картината трепери леко почти недоловимо, но все пак е дразнещо, там проблемът какъв може да бъде опитах от настройките и с много мъка докарвам едно положение в което се гледа филм, но си е гадно. Има ли вероятност това да е свързано с настройките на монитора, имам опция само 60Хз а не както при настолните 50-60Хз, значение ще има ли. Този от който гледам филми е Асус ЕЕЕ ПС 1001ПХД ъпгрейднат с 2 гб рам и клокнат процесор, но имам и друг с хдми така че като вземем телевизор нещата ще се пооправят.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
А, няма нищо! Ние с Веско явно сме си търсели с кого да поспорим, щот не ни се спи. Такова треперене ще се получи, ако честотата на вертикалното опресняване на сигнала не съвпада с тази на телевизора. В настройките на видеото може да имаш нещо от типа "Create custom ...", откъдето сам да си зададеш нестандартна честота и разделителна способност, но може и да нямаш. Аз навремето ползвах ето това http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm , за да се преборя с едно S3 Trio 3D. Вече не помня какъв беше резултатът.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:А, няма нищо! Ние с Веско явно сме си търсели с кого да поспорим, щот не ни се спи. Такова треперене ще се получи, ако честотата на вертикалното опресняване на сигнала не съвпада с тази на телевизора. В настройките на видеото може да имаш нещо от типа "Create custom ...", откъдето сам да си зададеш нестандартна честота и разделителна способност, но може и да нямаш. Аз навремето ползвах ето това http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm , за да се преборя с едно S3 Trio 3D. Вече не помня какъв беше резултатът.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар