Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся колега занимаващ се с електроника

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търся колега занимаващ се с електроника

Проблемът ми е че имам един VGA converter и не мога да изкарам хубав сигнал на телевизора, опитах с всякакви настройки и дори смених кабелите с по-качествени, но не става за друго освен за гледане на филми, а ми се иска и да мога да разчитам и по-дребен шрифт което в това състояние е невъзможно и търся колега който да ми предложи вариант, дали със смяна на компоненти или нещо да го оправиме, че не се издържа така.Въпрос 2: Имам и една много хубаваи стара системка на Креатив Т7900, свирят всички канали, но левите са доста по тихи от десните и нямам никаква напредстава от къде може да е проблемът.
    Прикачени файлове
    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Доколкото си спомням от купищата видеокарти с ТВ-изход, които ми минаха през ръцете навремето, това със ситните шрифтове просто няма да стане. Разделителната способност на сигнала на тия ЦАП-и е много малка. Те всъщност са си правени точно за филми, щото и разделителната способност на аналоговите телевизори не е кой знае каква. Решение: слагаш по едно HDMI в двата края и ще четеш каквото си искаш.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
      ...... Решение: слагаш по едно HDMI в двата края и ще четеш каквото си искаш.
      И как по-точно решаваш проблема? Твоето предложение как ще помогне на човека без да смени цялото си оборудване? Към автора. Няма как да стане това което искаш без да смениш телевизора. Много съм си играл с 29" GRUNDIG Megatron 100Hz. Работи прекрасно и е един от най-модерните телевизори с кинескоп. И най-простия LCD телевизор има VGA вход ( за разлика от най-новиде модели) . Помисли за смяна на TV-то.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
        ......
        А ти какво по-смислено предложи, че не разбрах? Специално да ходи да си купи телевизор, който има VGA?! И кои са тия "простите" LCD-та, дето имат VGA входове? Щот вкъщи имам точно 2 бр: едно 20" от 2008 и едно 32 от 2013 и ни едно от двете няма такъв вход. Щом се налага да преправя от VGA към композитен сигнал, значи няма да се чете ситния шрифт. Ако трябва да се чете ситния шрифт, трябва съответен телевизор. Ако ще се купува телевизор, няма да е няква изостанала бройка от лимитирана LCD серия, само щото имала VGA вход. VGA към HDMI е 20 долара в ибей.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ами като си вземе модерен телевизор да си смени и компа а? Предложих най-евтиното решение. Ако не си разбрал...

Коментар

Няма да се разтърся в техномаркет, например, дали въпросната единична бройка LCD, залежала в магазина в Горно Нанадолнище, е по-евтино решение от поне петстотинте вида HDMI телевизора, предлагани къде ли не + 15-20 долара за VGA към HDMI конвертор. Плюс това ние не знаем нито какъв е телевизора, нито какъв е компютъра, за да спекулираме на тема инвестиционна мъдрост. Колегата пита с тоя конвертор как да извади сигнал с висока резолюция и отговорът е, че няма как. Щом "не се издържа", значи ще трябва да се киха за нещо с висока резолюция, но колко и за какво той не е питал.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Колеги май създадох един малък спор, за което се извинявам за телевизора се събират пари в момента и това е временно решение което явно е само за гледане на филми. Забравил съм да опиша другият проблем: Картината трепери леко почти недоловимо, но все пак е дразнещо, там проблемът какъв може да бъде опитах от настройките и с много мъка докарвам едно положение в което се гледа филм, но си е гадно. Има ли вероятност това да е свързано с настройките на монитора, имам опция само 60Хз а не както при настолните 50-60Хз, значение ще има ли. Този от който гледам филми е Асус ЕЕЕ ПС 1001ПХД ъпгрейднат с 2 гб рам и клокнат процесор, но имам и друг с хдми така че като вземем телевизор нещата ще се пооправят.

Коментар

А, няма нищо! Ние с Веско явно сме си търсели с кого да поспорим, щот не ни се спи. Такова треперене ще се получи, ако честотата на вертикалното опресняване на сигнала не съвпада с тази на телевизора. В настройките на видеото може да имаш нещо от типа "Create custom ...", откъдето сам да си зададеш нестандартна честота и разделителна способност, но може и да нямаш. Аз навремето ползвах ето това http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm , за да се преборя с едно S3 Trio 3D. Вече не помня какъв беше резултатът.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                  А, няма нищо! Ние с Веско явно сме си търсели с кого да поспорим, щот не ни се спи. Такова треперене ще се получи, ако честотата на вертикалното опресняване на сигнала не съвпада с тази на телевизора. В настройките на видеото може да имаш нещо от типа "Create custom ...", откъдето сам да си зададеш нестандартна честота и разделителна способност, но може и да нямаш. Аз навремето ползвах ето това http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm , за да се преборя с едно S3 Trio 3D. Вече не помня какъв беше резултатът.
                  Съгласен съм

Коментар

Благодаря за отговорите колеги, ще го оставя така и чакаме някой смарт телевизор (най-вероятно ЛГ).

Коментар

Working...
                    X