Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Написаха ми фиш

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Случвало се е да има "искри" между нас в някои други спорове във форума, но тук напълно подкрепям колегата @BO и всяка една дума е все едно аз съм искал да я напиша! Мисля, че няма какво повече да се каже.След този пост ми стана много симпатичен, въпреки че се познаваме само задочно
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Малко встрани от първоначалния замисъл на темата, но съм провокиран от последния пост на колегата ВО. Все пак, намират се още и свестни хора, които си държат на думата. Миналата седмица се занимавах с една фирма, която ми прави външна изолация. На първо място, доволен съм от момчетата, защото преди това ги бях наблюдавал как си вършат работата при едни комшии, след това се уговорих с тях за моя апартамент. Разбрахме се първоначално да им дам половината сума, за да могат да купят материали и да имат някаква сигурност за себе си. В края на първия ден, малко неуверено ме питаха ще дам ли нещо, аз естествено им дадох парите, както сме се разбрали. Бяхме говорили, че отделно на тяхната сума ще дойде човек, който ще ми смъкне външните тела на климатиците, за да могат да направят изолацията качествено. Това щеше да струва по 50 лева на тяло. Като свършиха работата на третия ден, се разплатихме, както се бяхме разбрали и се обадиха на човека с климатиците да дойде на другия ден да ги сложи на мястото им. Той също дойде навреме, за час и нещо свърши работата и аз му подавам 100 лева, а той каза, че с "шефа" се бил разбрал за 60, тоест върна ми 40 лева, а можеше да си замълчи. От друга страна, явно и от фирмата са били доволни от взаимоотношенията ни, та са му казали да намали цената. В комуникацията си с тях пък, винаги съм им затварял телефона, когато са ме търсили и съм ги набирал, защото пък не са длъжни да говорят за своя сметка, когато вършат работа за мен. Та така... Има още и човешки отношения. Изобщо, аз първоначално винаги подхождам с доверие към хората и чак после, ако се случи нещо, търся причините.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

За кокошка няма прошка, за милиони няма закони. Това е България и ще остане такава докато не се вдигнем както в Украйна.... ама да не приказвам повече, че ще ме изядат жив сега.
        Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
        Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
        Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

BO написа:
          А колегата style34, повдигна въпрос-а за убийството на пътя.Да си плати глобата и да нямало проблем. Да, това би било нормално. Искам да попитам на колко лева си оценява живота? Тоест колко пари би искал някой да плати на жена му като компенсация, ако някой го убие? Ей така, за да знаем колко би била нормалната глоба за това деяние.Или ако глобата (живота) е прекалено скъп, то тогава каква присъда би обявил за своя живот, ако някой му отнеме живота? Колко години според теб, колега, е нормално да лежи въпросния индивид, отнел ти живота, ако не може да си позволи сумата, която би трябвало да ти плати?
          Колега, нещо си изпаднал в дълбока заблуда и не си разбрал какво имам предвид. ТОЧНО обратното ми беше мисълта. Ти понякога не сдържаш и изпреварваш на забранено. Или караш с превишена скорост. Правил си поне едно от двете нееднократно, нали?И пишеш, че си направил грешка, НО после веднага, до 2 часа си платил фиша/акта си? Нали така? Е това, че си плащаш акта те прави мъж ли? Оправдава постъпката ти ли? Не е ли по-лошо, че заради нарушението ти на пътя можеш да нараниш някой? Това не е ли по-лошо, отколкото ако не си платиш фиш-а за без колан? Ти ли определяш кое нарушение е по-опасно - да не платиш фиш или да караш със скорост над ограничението?Ти нали си много съвестен, но нарушаваш закона понякога. Твои думи. Аааа ама веднага си плащаш глобата - е, значи няма проблем. Сега, надявам се, си ме разбрал.А кое е по-страшно - нарушаваш закона редовно и те хващат веднъж и си плащаш глобата или нарушаваш закона веднъж, хващат те и не си плащаш глобата?!
          flippy89 написа:
          За кокошка няма прошка, за милиони няма закони. Това е България и ще остане такава докато не се вдигнем както в Украйна.... ама да не приказвам повече, че ще ме изядат жив сега.
          Тихо, тихо. Това е нормално, казват. Трай си там ако някой джип сгази човек пред теб, но ако някой не иска да си плати фиша за без колан идвай у форума и почвай да лаеш с цяло гърло какъв "мъж" е и какъв престъпник...П.С.Страшно радостен съм, че имаме такова съвестно общество, като това във форума. Искам да попитам /за пореден път/ кога ще ходите да протестирате срещу условната присъда на прокурорското синче - убиец? Или онази манекенка с големия джип дето уби двама? Или Стависки?
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Мъж си ако имаш косми по гърдите. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Абе я, ако обичате, се прехвърлете в общополитическата, че искам и аз да се включа в обсъждането!Моето мнение по темата: Щом са те хванали в нарушение - плащаш.Нормално ли е за милиони да няма закони? - Напълно нормално е.Прав ли е авторът да се възмущава от горното? - Напълно е прав.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

style34 написа:
                Колега, нещо си изпаднал в дълбока заблуда и не си разбрал какво имам предвид. ТОЧНО обратното ми беше мисълта. Ти понякога не сдържаш и изпреварваш на забранено. Или караш с превишена скорост. Правил си поне едно от двете нееднократно, нали?И пишеш, че си направил грешка, НО после веднага, до 2 часа си платил фиша/акта си? Нали така? Е това, че си плащаш акта те прави мъж ли? Оправдава постъпката ти ли? Не е ли по-лошо, че заради нарушението ти на пътя можеш да нараниш някой? Това не е ли по-лошо, отколкото ако не си платиш фиш-а за без колан? Ти ли определяш кое нарушение е по-опасно - да не платиш фиш или да караш със скорост над ограничението?Ти нали си много съвестен, но нарушаваш закона понякога. Твои думи. Аааа ама веднага си плащаш глобата - е, значи няма проблем. Сега, надявам се, си ме разбрал.А кое е по-страшно - нарушаваш закона редовно и те хващат веднъж и си плащаш глобата или нарушаваш закона веднъж, хващат те и не си плащаш глобата?!
                Да, ама тука никой не е казал, че като не си платиш глобата е страшно, нали?За това отново този ти коментар е излишен. Защото засягаш две много различни теми - дали застрашаваш някой или дали си виновен.Тук се казва, че като си направил нещо, то няма какво да се оплакваш, особено пък като си реално виновен.И да се оплакваш на основание - ама вижте той как минава сега без колан. Това е толкова смешно, че просто не е истина. Точно като децата от пясъчника, които се обръщат към майките си с това оправдание.И в крайна сметка ако колегата не иска да плати фиша, нека се пробва. Това си е абсолютно негово право все пак и може да го упражни.Ама веднага след няколко месеца или години ще омекне и ще си го плати като поп. Ама тогава ще иска да си го плати, защото ще иска нещо друго и ще усети как не може да тръгва срещу системата и то без абсолютно никакви реални доводи.А да, забравих. Довода - няма да си платя, защото и другите така правят. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Точно заради този довод ти искаш да се махнеш от тази държава, ама не го осъзнаваш.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Тая тема много се разводни. Положението с плащането на фиш е следното. Имах 50 лв. за говорене по телефон. Миналата година май месец ми изтече книжката и като отидох да си я подновя в КАТ София( там, защото предната ми беше от Велико Търново) ,не ми приеха документите докато не си платя фиша. Бяха минали 2,5 години. Лихва няма. Ако до 5 години няма да ходи по един или друг повод в кат си ги спестява, но доколкото разбрах след 4 години му предстои смяна. Значи няма да се отърве. Какво повече да се говори освен да си чешете езиците кой е по-примерен и кой не е.
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                    Тая тема много се разводни. Положението с плащането на фиш е следното. Имах 50 лв. за говорене по телефон. Миналата година май месец ми изтече книжката и като отидох да си я подновя в КАТ София( там, защото предната ми беше от Велико Търново) ,не ми приеха документите докато не си платя фиша. Бяха минали 2,5 години. Лихва няма. Ако до 5 години няма да ходи по един или друг повод в кат си ги спестява, но доколкото разбрах след 4 години му предстои смяна. Значи няма да се отърве. Какво повече да се говори освен да си чешете езиците кой е по-примерен и кой не е.
                    С тази разлика, че като прочетеш цялата тема ще откриеш, че никой не е казал, че е примерен.Никой не го е обвинил, че не си е сложил колата и т.н., за да правиш такива изводи.Тук се споменава, че като си нарушил закона (на всеки се случва), то просто продължаваш напред. Дали ще ти се размине, дали ще бъдеш глобен е въпрос на стечение на обстоятелствата.В случая обстоятелствата са се стекли така, че колегата е бил глобен.Какво повече има да се коментира от това, че освен да си плати глобата друго няма кой знае какво да може да направи?Просто тази тема показва до какви главоломни равнища е паднал морала на населението. Личен мой извод от тази тема, с който не обвързвам никой друг.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Прочети първия пост в темата и виж има ли нещо общо това за което говориш с въпроса на автора. Предлагам да отвориш тема с подходящото заглавие в която да поспорим по някой от въпросите които засягаш. Ако ти се занимава де
                      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

а

BO написа:
                        Точно заради този довод ти искаш да се махнеш от тази държава, ама не го осъзнаваш.
                        Уважавам мнението ти, имаш аргументи, ама айде да не ми казваш аз защо искам да се махна от държавата, а? Тъпо е. Чак пък да осъзнаваш по-добре нещата, които мен ме вълнуват от мен... недей.На мен всичко ми е платено. От-до. Не съм като гъзарите дето карат с една винетка три коли. Не съм от тия дето карат скъпи коли, но не са ги регистрирали в общината.Има стотици неща, които не ми харесват в тази държава. Това те изненадва ли? Ако е така, то аз съм изненадан. Макар и за 4 месеца съм живял другаде и съм видял разликата. Разлика на ВСЯКО ниво. Хареса ми повече от тук. Simply as that. Е, докато не поживях и аз не осъзнавах в какво блато живеем. Материално, духовно, интелектуално блато. НЯМА едно нещо, което да е както трябва да бъде в тази държава. Но това е за другата тема.Така че това последното дето го написа е толкова смешно, че не е за коментиране.
                        BO написа:
                        Какво повече има да се коментира от това, че освен да си плати глобата друго няма кой знае какво да може да направи?
                        То въпросът беше дали да си плаща фиша. Разликата, когато ти нарушаваш закона (карайки над ограничението) и той (неплащайки фиша), е, че той пита във форума. Толкоз.
                        BO написа:
                        Просто тази тема показва до какви главоломни равнища е паднал морала на населението. Личен мой извод от тази тема, с който не обвързвам никой друг.
                        Каза човекът, който предпочита да дава подкупи и да покровитеслтва престъпници ако е полицай и шефа му го помоли...Много олекваш, честно. Няма как да повтаряш, че предпочиташ да поддържаш и участваш в корупцията, а сега да говориш за морал. Нелепо е.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

BO написа:
                          За какво по принцип не изпреварвам на места, където е забранено изпреварването, а очевидно мога да го направя? По простата причина, че уважавам парите си и гледам да ги спестя. За какво да ги давам за глоби, вместо да си купя нещо с тях?
                          Така написано от теб, оставам с впечатлението че въпреки че по принцип не го правиш, все пак житейските ситуации или разни други обстоятелства понякога(не коментираме колко често) се налага да изпреварваш на забранено например?????
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Темата може да се завърши - принципно чалга обеществото кара без колан. Кой както може и иска да го разбира.П.П. Да ти напишат акт не е чак толкова лошо - може да го жалиш, но фиш не може да се жали. П.П.2. Мен едно време старите шофери ми казваха - Всеки, който кара е с единия крак в затвора, а с другия крак в гроба.Така че уточнете понятията "виновен" и "невинен" на пътя, щото даже и според закона ни пак винаги може да те изкарат виновен.
                            Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Хората, които са имали някакви отношения с мен, знаят що за човек съм. Колко съм морален, честен, колко държа на думата си или пък НЕ и прочие. Доста съфорумци са пазарували от мен и са останали доволни. И аз като съм обещал, че еди кога си ще купя нещо от някого, защото в момента не съм имал възможност да го купя, съм си държал на думата и никого не съм подвел. Но ми се случи много лошо да изгоря с първите джанти, които купих за колата си от форума! Та, коментарите от хора, които не ме познават и не са имали нищо общо с мен, относно това какъв съм, могат да ги запазят за себе си, квалификациите също!
                              Renault Modus 1.2 16v 2006
                              Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

Коментар

Re: а

style34 написа:
                                ...
                                BO написа:
                                Просто тази тема показва до какви главоломни равнища е паднал морала на населението. Личен мой извод от тази тема, с който не обвързвам никой друг.
                                Каза човекът, който предпочита да дава подкупи и да покровитеслтва престъпници ако е полицай и шефа му го помоли...Много олекваш, честно. Няма как да повтаряш, че предпочиташ да поддържаш и участваш в корупцията, а сега да говориш за морал. Нелепо е.
                                04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Working...
                                X