Има ли начин да се проверят истинските километри на даден автомобил? По авто борсите има коли на по 15-17г с по 100 000км, което е голямо безумие. Излиза, че колата е карана по 15-16км на ден.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пренавиване на километраж
Collapse
X
-
yivanov написа:Ами като цяло питам, за електронните и за механичните километражи. Все пак е хубаво човек да си знае какъв е реалният пробег, дори и колата да е поддържана добре.
Коментар
-
Кръчмарските сметки на Tornado не винаги са верни.Наблюдения и споделени километри от мои колеги:40 000 км годишно25 000 км годишно15 000 км за 3 месеца98 000 км за 9 години48 000 км за 11 годиниПоследните двама използваха, преди да продадат, колите си само за седмичен пазар и за пътуване от/до летище в района. Колите бяха като нови, защото винаги са стояли в гараж. С новите им автомобили очакват приблизително подобни разстояния да изминават.Ако една кола е внесена от Германия, то могат да се направят следните заключения:- бензинов автомобил: до 20 000 км/годишно- дизелов автомобил: минимум 25 000км/годишно- дизелово комби с теглич: минимум 30 000км/годишно, като около 10 000 със закачена караванаРазбира се винаги има изключения, но това правило е валидно в 90% от случаите.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Tornado написа:20 дни в месеца х 200 км =4000 х 12 месеца = 48000 на година х 7 години = 336000 км.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Аз лично навивам около 10-12000 км на година, въпреки ле автомобила ми е за всичките ми лични пътувания. Служебноте, които са много повече км са си със служебни коли. Така че теоретично ако си купя нова кола, на 10г тя едва ли ще е на повече от 120к. А нон стоп ползвам колата си. Всеки ден, без изключения. Просто на почивка хода два пъти годишно, нямам села и градове (родни) надалеч, където да си ходя редовно - родителите ми живеят на вилата си, ама на 1,5км от нас, не ходя на риба, лов, къмпинг, трекинг и т.н. Ходя на ски 2-3 пъти на зима макс, на море веднъж. Откъде да ги навия? До офиса ми е два км, до училището на синковеца - пак толкова, до залата където тренирам няма и километър. Ходим редовно извън града, ама не повече от два три пъти на месец. Градското ми е около 400км и да кажем още толкова навън. Средно месечно. Но съзнавам че като мен са малко хората, както и че при нас се докарват евтино купени коли, съответно на много км. А за превъртането - кажи каква кола, за да ти кажем какво да гледаш. Твърде ти е общ въпроса.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Наистина е много относително колко се кара дадена кола. Някой може да върти по 600км дневно, друг да ходи само на пазар с нея. Сметки и предположения всеки може да си направи. Интересното е дали има място, където се запаметяват реално изминатите километри? Чувал съм, че на някои модели BMW се запаметявали реалните километри в ключа.Fiat Brava 1.8 16V
Коментар
-
Купих Кромата на 29.януари. Досега съм навъртял 11 хил. км (за малко над 3 месеца).А относно това, което Стефанаки е написал - да, ама като влезеш в немското мобиле, цените на колите, дето у нас са по 5 хиляди лева, там почват от 5 хиляди евро и нагоре.Това са тия с малкото километри.А тия, дето са в нашите автокъщи, са ония с по 40000 км месечно.
Коментар
-
В малката ни страна средно на година се правят между 12-20к км годишно. В страна като Германия, която е много по голяма преспокойно може да се правят 30-40к км годишно. Аз за последната година иполовина имам 27к км., което е 18к на година. А от предния собственик знам, че се е случвало по 3 пъти месечно да сменя маслоФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Humppa
Реклама
Collapse
Коментар