Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде сте служили ? (за казармата иде реч)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    lllubo написа:
    аз дадох 3 бона и се отървах :D
    Това е било доста отдавна Аз не съм ходил и нямам намерение да ходя, пари не съм давал и нямам намерение да давам, само не ме питайте, как съм успял, защото и аз още се чудя - военните ли са много тъпи или аз съм много умен
    Абе не са тъпи, ама това е вратичката в закона.И аз броя, кога ще ми свърши магистратурата и когаще е последния набор. Баща ми е бил военен и знам какво е.

Коментар

Абе не е баш така. И аз си мислех че е губене на време, ама не е точно така. Преди да влезна в казармата бях буквално дроб. Първо в Плевен после е Гвардията. Е повярвайте ми има какво да се научи. А който е излезнал от гвардията, само той си знае за какво става дума. Там и най големия мърльо излиза най дисциплинирания мъж.

Коментар

Kuku написа:
        Това е било доста отдавна
        преди 2 години беше.asus, има го и обратния случай. Познавах човек който имаше проблем със сърцето. Казват му че няма да го вземат в казармата. Но все пак това е сърце и той предприе мерки за лекуване, защото ако не се лекува е щяло да става по-зле. След известно време този човек е здрав и вече няма проблеми със сърцето. Военните му казали - ще те взимаме, няма къде да ходиш. Пича беше принуден да си плати за да не го вземат.
        Audi 1.8S златен талон

Коментар

И понеже стана дискусия, служил съм, но не мисля, че казармата е необходима. Бях в елитно поделение (вж. по-горе), но последните 6 месеца ги прекарах в местене от едно легло на друго. Уволних се 79кг. (за 170 ръст са много). През останалото време (първата година), редувах безсмислени наряди с безсмислени занятия, като например изстрелване на ей тоя кашон с патрони, щото утре им изтича срока на годност. След това естествено, чистиш пушката два дни, щото като гръмнеш един кашон патрони, нагарът започва да развива собствена цивилизация. Тичал съм 10 км. с химическа защита (кому е нужно), чистил съм трева от фугите на паваж с джобно ножче (извращение), извършвал съм парашутен скок от камион, щото самолета се е счупил ((за това нямам дефиниция) камиона не летеше, просто скочихме с парашутите на гърба от камион в половин метър кал), нощувал съм в изоставена плевня (полеви условия), оцелявал съм с храна от природата (най-близката селска кръчма) и, не на последно място, бил съм невидим в заведение, когато съм прескочил оградата, а ротния е решил да дойде в същата кръчма, същата вечер.Просто нямам думи, това е най-безумната загуба на време в живота на един мъж...Без казармата (родната), щях да спестя 2 години, да завърша по-рано университет и да имам други шансове за реализация. Ама, каквото било, било, да не плачем за стари времена...
          Shit happens, sometimes...
          Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
          Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

А ние повечвто Карловци във форума сме все военни. Аз и Торнадо сме офицери, а има и кадрови войници. Те може би сами ще разкажат за професията си, защото от написаното до тук виждам доста негативни мнения за Армията, а не е ЧАК толкова лошо!
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD
            Porsche 944 S2
            http://www.valmcrae.snimka.bg/
            http://vbox7.com/user:val_mcrae
            http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

ivjordan написа:
              И понеже стана дискусия, служил съм, но не мисля, че казармата е необходима. Бях в елитно поделение (вж. по-горе), но последните 6 месеца ги прекарах в местене от едно легло на друго. Уволних се 79кг. (за 170 ръст са много). През останалото време (първата година), редувах безсмислени наряди с безсмислени занятия, като например изстрелване на ей тоя кашон с патрони, щото утре им изтича срока на годност. След това естествено, чистиш пушката два дни, щото като гръмнеш един кашон патрони, нагарът започва да развива собствена цивилизация. Тичал съм 10 км. с химическа защита (кому е нужно), чистил съм трева от фугите на паваж с джобно ножче (извращение), извършвал съм парашутен скок от камион, щото самолета се е счупил ((за това нямам дефиниция) камиона не летеше, просто скочихме с парашутите на гърба от камион в половин метър кал), нощувал съм в изоставена плевня (полеви условия), оцелявал съм с храна от природата (най-близката селска кръчма) и, не на последно място, бил съм невидим в заведение, когато съм прескочил оградата, а ротния е решил да дойде в същата кръчма, същата вечер.Просто нямам думи, това е най-безумната загуба на време в живота на един мъж...Без казармата (родната), щях да спестя 2 години, да завърша по-рано университет и да имам други шансове за реализация. Ама, каквото било, било, да не плачем за стари времена...
              Стига ве - Човек трябва да намира и по нещо весело в цялата работа , макар че както казах по горе съм бил радист(левашка служба) поделението ми беше представителен полк за Пловдив и региона и ни сцепваха и да ти кажа само готини неща си спомням не казвам че съм бил желязното момче и на мен ми е тежало в началото ма сега само готини неща си спомням и много приятели от там.И друго каде ще барнеш автомат,гранати,карабина в цивилния живот.
              Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
              Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

ВВС и ПВО

Балчик - летището...Поделенние 28770 - вече не съществува. продадоха самолетите за по 1 лв. 6 месеца бях ОХР, после в щабна служба...секретна Даже и номера на АК-то помня...Спора за казармата няма да Ви отведе никъде...този спор е по-стар то този за кокошката и яйцето
                FIAT Marea ELX 1.6/16 V '98

Коментар

Каква е тази наземна станция че ми стана интересно да не говориш за станция Тропосфера
                  Не, не става дума за тропосферна станция въпреки че съм бачкал и на такава под номер с "Р410" с една огромна паница вдигната на още по огромна мачта Тази станция е част от наземния сегмент на тази ситема. Космическия сегметна се явява пейлоуд на изкуствен спътник на земята. С две думи можеш да правиш връзка между 2 точки на земната повърхност от които е видим спътника ползван в момента - той препредава информацията. Нещо подобно на съвременните сателитни телефони но през 80-те години и с капацитет за един малък град

Коментар

Richard Burns написа:
                    ШЗО Плевен 2-ра Батарея на подп. Белецов a.k.a. Billy the Kid 93/94 и след това 13-та танкова Бригада в Сливен, общо взето от година и половина служба имах 185 дни домашна 45 ГСП и 6 месеца спях в къщи :D :D :D Ако не бях преебал шапкарите то кой друг да прееба
                    Май сме били по едно и също време...а помниш ли подп.Иван Тонов (бай Иван) ? Батарейния на 5-та?Много готин. Скатаваше ни от какво ли не. Вкл. хвана юначагите от 4-та батарея, които не знаеха къде им е района при едно почистване да почистят нашия район, а ние се скатавахме, и после ония си изчистиха и техния "бил съм невидим в заведение, когато съм прескочил оградата, а ротния е решил да дойде в същата кръчма, същата вечер"Ей тва много ми хареса...

Коментар

аз до клетва бях в Долна Митрополия ВВВУ, а след това в Божурище мисля че беше 28050, не ми се търси книжката да вида с точност , на една радиорелейка всичко това 01.2003 - 10.2003Чесно да ви кажа, ако имам още 9м свободни и да съм при същите хора от личния състав - отивам пак Казармата не е това, което е била в близкото минало, какво е гърчат сега? да си почистиш рано района, да прекопаш някоя градинка и темподобни... А през останалото време? Всичките ми познати, където и да са били, казват, че никога и никъде не са спали както в казармата Колкото до гадовете... те са на всякъде, не мислите ли, че може да попаднете на такъв шеф и в цивилния живот? А колкото до другите неща, там до пиенето, пушенето и труги разни... Всеки си има глава на раменете и сам си решава в кое неполезно мероприятие да се включва.От както навлезе кадровата служба хората са много по-внимателни и доброжелателни там Не плашете децата, то нали и без това налко остана да я махнат

Коментар

1998-1999 Свързочно поделение Пловдив (ВСИ) - учебен центърТанковата бригада в Казанлък - дежурен радист
                        Fiat Brava 1.6
                        Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                        Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Братово под.32470-ПВО през периода 1989-1991г.

Коментар

НШЗО "Хр. Ботев" - Плевен, 1975 - 1976 г., сапьорна рота. Май до сега друг сапьор не се е показал?Втората година за малко във Варна - обучаване на новобранци до клетвата. После в едно поделение някъде из Тетевенските гори... Бил съм и на няколко запаса - все в Свищов. От поне 7-8 години май са ме забравили и мен.
                            FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                            FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Е вече темата за "родната казарма" е за историята...От 1 декември 2007г. няма наборни войници, а както е тръгнало в скоро време ... може и да няма армия???Аз карам 18-та офицерска година... дано да докарам до възможност за "пенсийка"... само още 7 години ми остават...
                              BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                              Среден разход на газ

Коментар

Враня , бичех си караули по посолствата ... 2002 началото

Коментар

Working...
                                X