Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде сте служили ? (за казармата иде реч)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

lllubo написа:
    fiat_love написа:
    винаги съм си мислил, че казармата дава...
    сори, за мене това е като затвор и гледах да се отърва по някакъв начин. Смятам че всеки сам трябва да реши дали да ходи или не, а не да го принуждават на сила
    Абсолютно съм съгласен.И за мен казармата е губене на време.
    N.Y. State of Mind

Коментар

ШЗО "Христо Ботев", Плевен. Под. 650 - Химическа рота. След това - Военноморска база - Варна.Сега трябва да съм старши лейтенант или капитан.....не са ме викали от няколко години да ми казват
      Analog Man...

Коментар

sachma написа:
        lllubo написа:
        fiat_love написа:
        винаги съм си мислил, че казармата дава...
        сори, за мене това е като затвор и гледах да се отърва по някакъв начин. Смятам че всеки сам трябва да реши дали да ходи или не, а не да го принуждават на сила
        Абсолютно съм съгласен.И за мен казармата е губене на време.
        Всеки има право на собствено мнение.Моето е, че казармата те учи на зрялост, на мъжественност, на дисциплина и ред.Ако можех да избирам, щях пак да изкарам казармата, въпреки, че който е бил в ШЗО-то по времето на Урко, знае за какъв гърч иде реч.
        Analog Man...

Коментар

В бившата школа В Асеновград, като механик-водач на Т-55 - 6м. курсант., 6м. отдельонка и 6м. инструктор механик - водач! При това последното тръпката е неописуема! Ако искате ми вярвайте, но най-лесно е да научиш да кара танк някой, който е карал само... каруца! Принципа е същия. Общо взето "глава проста между два лоста"!
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Тук като гледам главно ШЗО Плевен и ВВС. Аз бях 1999-2000 първо 2 месеца в Щръклево после в Божурище /22510/ май беше. Ама в Божурище беше се едно в детската градина. Поне се научих да бачкам на струг и други такива машинарии както и да се спи на севъзможни места. Начух също, че и българската текила е ужасна. След като едни малоумник от 3 чаши падна по гръб от стола
            Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
            Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
            Совалката средно на LPG
            Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Аз бях радист на ПАР 10 в Чешнегирово. За 18 месеца служба си видях автомата два пьти и имам изстреляни осем патрона.
              Octavia RS
              Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Свързочно поделение 28570 Пловдив 1997-1998 и дежурен радист за Втора армия в поделение 2210 Щаба - железните радисти са в Пловдив
                Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
                Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

lllubo написа:
                  аз дадох 3 бона и се отървах :D
                  Това е било доста отдавна Аз не съм ходил и нямам намерение да ходя, пари не съм давал и нямам намерение да давам, само не ме питайте, как съм успял, защото и аз още се чудя - военните ли са много тъпи или аз съм много умен

Коментар

Имам едно приятелче което по същия начин не даде пари и не е ползвало връзки изведнъж го изкараха негоден .Явно има такива прецеденти.И аз съм на мнението на клегата fiat_love че си е друго човек да го преживее това с казармата.

Коментар

Аз 88-90 в Пловдив, щаба на вече закритите транспортни войски. Последния пре...бан набор с 2 години казарма...И аз поддържам мнението че казармата учи на някои неща ... и като цяло е полезна, макар и по наше време големи простотии да бяха...Но като цяло имах късмета да се прилагам и настоящата си професия там.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

ШЗО "Христо Ботев", Плевен. Под. 650 - Химическа рота. След това - Военноморска база - Варна. Сега трябва да съм старши лейтенант или капитан.....не са ме викали от няколко години да ми казват
                        Щом не са те викали "запас" значи не си пораснал в звание ... за офицерите от резерва времето е без значение при повишенията. Но едва ли това има някакво значение.Моят експириънс в казарамата е най богат като гледам мненията тук 1. Четири години висшо военно училище профил "свързочен" във Велико Търново2. Три години началник на наземна мобилна станция за космическа свръзка във свързочния полк в Нова Загора.3. Пет години началник отдел ремонт на радиосредства в Щабът на Сухопътните войски в София.Всичко това се развива от 1985 година до 1997 година така че в момента съм капитан от резерва Винаги съм смятал че "казармата" трябва да бъде малко по либерална спрямо хората които твърдо са решили че не искат да служат. Виждал съм какви ли не трикове за измъкване включително и самонараняване. Хората способни да извършат подобно нещо просто не са за там ...Иначе като всяко нещо тя си има и плюсове и минуси. Който вижда само минусите - бърка.

Коментар

ilkor написа:
                          ШЗО "Христо Ботев", Плевен. Под. 650 - Химическа рота. След това - Военноморска база - Варна. Сега трябва да съм старши лейтенант или капитан.....не са ме викали от няколко години да ми казват
                          Щом не са те викали "запас" значи не си пораснал в звание ... за офицерите от резерва времето е без значение при повишенията. Но едва ли това има някакво значение.Моят експириънс в казарамата е най богат като гледам мненията тук 1. Четири години висшо военно училище профил "свързочен" във Велико Търново2. Три години началник на наземна мобилна станция за космическа свръзка във свързочния полк в Нова Загора.3. Пет години началник отдел ремонт на радиосредства в Щабът на Сухопътните войски в София.Всичко това се развива от 1985 година до 1997 година така че в момента съм капитан от резерва Винаги съм смятал че "казармата" трябва да бъде малко по либерална спрямо хората които твърдо са решили че не искат да служат. Виждал съм какви ли не трикове за измъкване включително и самонараняване. Хората способни да извършат подобно нещо просто не са за там ...Иначе като всяко нещо тя си има и плюсове и минуси. Който вижда само минусите - бърка.
                          Каква е тази наземна станция че ми стана интересно да не говориш за станция Тропосфера

Коментар

6 месеца учебен център в парашутната бригада в Пловдив и после годинка и малко в батальона в Сливен. Май няма колеги, а?
                            Shit happens, sometimes...
                            Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                            Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

1. От септември 93-та до края на март 94-та в школата за шофери у Видин! 2. От март 94-та до март 95-та в горнобанската танкова бригада и по-точно в т.нар. Реактивна батарея. Карах Урал - БМ21, или иначе казано Катюша.
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

fiat_love написа:
                                София, 9-та танкова бригада Горна Баня от 1994 до 1996. Първо школна рота на 10-ти мотострелкови батальон, а после комендантска рота.
                                Абе... знах си, че съм те виждал някъде!
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X