Lane Staley написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде сте служили ? (за казармата иде реч)
Collapse
X
-
казарма к
Грудово 22210 октомври80 след клетвата в Болярово18930-16 противотенков взвод СЛГ9 и ПТУРС фагот Автомат 3903 направо снайпер Старшина АВ печен патрони на корем На стрелби награди бол а отлуската с уволнението А що лроизшествия ставаха ло занятия -нямам думи По плаца ходиш патрони риташ Който е бил там знае за какво говоря
Коментар
-
Ха! С колегите tzetzo_slavista и ivjordan сме служили на едно и също място - сили за специални операции в Пловдив. Само че мен след това ме разпределиха в поделението в Горна Баня - Първи батальон за психологически операции, тоест психобатальона. Мързи ме да си намеря военната книжка да видя кой номер беше май 36620 или 32990... Сега не ми казвайте че не сте чували за психобатальона... :DFIAT Bravo 1,9 JTD GT
Коментар
-
Richard Burns написа:ШЗО Плевен 2-ра Батарея на подп. Белецов a.k.a. Billy the Kid 93/94 и след това 13-та танкова Бригада в Сливен, общо взето от година и половина служба имах 185 дни домашна 45 ГСП и 6 месеца спях в къщи :D :D :D Ако не бях преебал шапкарите то кой друг да преебаОбичам си работата.
Коментар
-
Аз служих в Банкя - връзкарско поделение в което попаднах случайно. Бяха събрани само генералски синове, братовчеди на министри и други разни връзкари и покрай тях никой не смееше да ме пипне, че не знае на кой съм син. Падна голяма веселба и се дънехме на поразия, бягахме, напивахме се и блъскахме белот в ареста след това. Всяка седмица ни пускаха отпуска и се разцепвахме в Ст. град. Ротния ме хареса и реши да ме оставя командир на отделение след шестия месец, ама аз много грозно се прибрах след една отпуска цивилен с ръчен багаж бутилка водка, фазана реши да покаже силата на пагона и се наложи да го "унижа" пред цялата рота. За наказание ме засилиха в поделение на върха на Сакар планина, за което се носеха слухове, че било много гадно и имало много гърч. Пристигнах със свито сърце там, ама ротата в която ме зачислиха беше от 5 човека - 3 - ма се уволняваха след 3 дни, а другите 2 - ма - бивш съученик и стар познайник от Ямбол. Отдъхнах си и тъй като поделението беше на 17 км от родното място на баща ми, нямаше лавка и отпуските бяха кът, за кратко време организирах доходна контрабанда на алкохол и цигари. Командира ми вдигна мерника, ама офицерите ме скатаваха, щото им превеждах каквото се сетят и поддържах компютрите в цялото поделение. Вкарва ме в ареста и като си тръгне в 5 ме пускаха, че някой модем не работел и някой принтер не печатал...Е, веднъж поседях 5 дни, щото направих един компютър при стартирането да зарежда прост .bat файл, който да върти 5 мин. "УВО’ 98" на екрана и да брои дните до уволнение, старшинката го пусна сутринта, напсува целия свят, накара ме да го оправя, аз му казах да си го оправя сам и работата стана много дебела, ама добре че началник щаба си беше купил пералня с упътване на италиански и трябваше да му го превеждам...Командира тогава се закани, че до уволнение отпуска няма да видя, аз на другата седмица се "разболях" много лошо и един добър доктор ме държа 10 дни в болницата за 1 бутилка уиски. За капак приеха закон службата да бъде 1 година и на година и три месеца служба се наложи да ме уволнят. Съжалявам само за контрабандата - още имам заровени запаси в горите около поделението.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
6 месеца школа в Елхово , и после на "Панама"... 10 ГЗ... 12 човека с които си знаехме всички истории , един новобранец заради който щях да лежа в дисцип-а , ’шото заспал на КПП-то... баири които докато вървиш и носът ти опира в земята....най-близкото населено място (2км)- село от 63-ма човека ,кметицата на селото Мара Мечкова , Горно Ябълково , Факия ...11 месеца без отпуск... пеперуди които пият кръв... кобилата Звезда , тоалетна с налепени голи мацки (всички мисля , че ги оправих) , нощни бдения в сняг , кал , киша , студ... мокри партенки , подути крака , КСП , кльон С-100 , зумер... мамата си джаскало ейиииииииии! Ама всичко свърши!Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Служих в периода 03.10.1996г. - 01.01.1998г., тъкмо намалиха казармата на една тодина и "откачих" три месеца по-рано. Служил съм само в Ямбол, три месеца новобрански център, три месеца обучение в свързочния батальон, т.н. "Пионерски казарми". Наричаха ги поделението на преебаните връзкари и бързо разбрах защо. През ден наряд, в останалото време занятия по камионите с радиорелейки и секретна апаратура. Жан-Виденовата зима, кучи студ -15 и сомалийски глад. Последните 9м беше кеф. Телефонист в под. 24200 май беше. Щаба на 7-ма мотострелкова дивизия, най-голямата по това време, щото държеше турската граница. Около теб само подполковници и полковници, от време на време някой генерал, 6ч в денонощието смяна на пулта, гръмва ти главата, щото всичките хиляди личен състав решили, че трябва да говорят. Ама след това relax, вратата на централата се отваряше само отвътре, никаква възможност за изненади :D И те така...Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар